28 Mart 2015 Cumartesi

HO'OPONOPONO TERAPİSİ



Dr. Joe Vitale’ nin kitabında bahsettiği bir tedavi şeklini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hawaii Eyalet Hastanesinde Akıl Hastalarının bulunduğu koğuş oldukça tehlikeliymiş. Terapistler bir ay içinde istifa ediyorlarmış. Hastane personeli sıkça hastalık izni alıyormuş ya da istifa ediyormuş. Hastalar tarafından saldırıya uğrama korkusundan dolayı, koğuşta sırtlarını duvara çevirerek yürüyorlarmış. Kısacası burası yaşamak, çalışmak ya da ziyaret etmek için hoş bir yer değilmiş.

Burada göreve başlayan ve 4 yıl çalışan Dr. Len hastaları hiç görmemiş öncelikle hastaların dosyalarını incelemiş ve sonrasında kendisinin bu kişilerin hastalıklarını nasıl yarattığını görmek için kendi içine bakmış. Tedaviye önce kendi içinden başlamış. Kendisi geliştikçe, hastaların da gelişme gösterdiğini görmüş. Bir Terapist, kendini iyileştirerek başkalarını akıl hastalarını nasıl iyileştirebilir ki? diye şaşıranların olduğunu görür gibiyim.

Terapist “ ho'oponopono” adında bir Hawaii iyileştirme yöntemi kullanmış.
Bu terapide de "sorumluluk" kelimesinin altı çizilmiş. Terapist aslında sorumluluğun sadece yaptıklarımızla ve düşündüklerimizle sınırlı olmadığını , daha ötesinin de olduğunu vurguluyor. Hepimizin sorumluluktan ne anladığımızı yeniden gözden geçirmemiz konusunu hatırlatıyor.

Ve işte en önemli soru: Terapist "Bu insanların değişimine sebep olacak ne yaptı?"

"Onları yaratan kendi parçamı iyileştirdim sadece," diyor Dr.Lee. Ayrıca hayatımızdan sorumlu olmanın, hayatımızdaki her şeyden sorumlu olmak olduğunu söylüyor –aslında basit, çünkü her şey senin hayatında oluyor.

Kolayca anlaşılabilecek bir şey değil. Söylediklerimizden ve yaptıklarımızdan sorumlu olmakla, hayatımızdaki tüm insanların söylediklerinden ve yaptıklarından sorumlu olmak farklıdır. Gerçek şu ki, eğer hayatının sorumluluğunu alıyorsan hayatında gördüğün, işittiğin, tattığın, dokunduğun ya da herhangi bir şekilde deneyimlediğin her şey senin sorumluluğun altındadır. Çünkü hepsi senin hayatında olmaktadır.


Bunu kabul etmek ve hayata geçirmek kolay değil; biliyorum. Suçlamak sorumluluk almaktan kolaydır. Fakat kitapta ki anlatımları okudukça Ho'opnopono yönteminin temelinin aslında kendini sevmek anlamına geldiğini kavrıyor insan. Hayatının gelişmesini istiyorsan, onu iyileştirmelisin. Eğer birini iyileştirmek istiyorsan bunu ancak kendini iyileştirerek yapabilirsin.

Dr. Len"Sadece, tekrar ve tekrar 'özür dilerim' ve 'seni seviyorum” demenin iyileştirme için yeterli olduğunu söylüyor.


Kaynak : Zero Limit ( Jeo Vitale)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...