9 Ağustos 2015 Pazar

Hayatınızdan çıkarmanız gereken kişiler

Başarılı ve mutlu olmanın sırlarından biri, doğru insanlarla vakit geçirmektir. Size ilham veren, bulundukları ortama neşe ve enerji katan, her durumda destekleyici olan kişiler, sizi olduğunuzdan daha iyi hissettirir.
Hepimizin hayatında, bize daha iyi hissettirmeleri gerekirken aşağıya çeken ya da destek olmak yerine köstek olan, hayatımızı kısıtlayan ya da eleştiri bombardımanına tutan arkadaşlarımız vardır. Bu kişiler, yaşam enerjimizi azaltmalarının yanı sıra, hayatımızda pek de farkında olmadığımız ve kurtulmamız gereken büyük yüklerdir.
Eğer size ve hayatınıza kattıkları değerden daha fazlasını alıp götüren birileri varsa, yapmanız gereken onları hayatınızdan çıkarmak. Beraber vakit geçirdiğiniz insanlar sizin kim olduğunuzu gösterir; Uplifers olarak hazırladığımız listeye bir göz atın ve yanlış insanlarla vakit kaybetmeyin.


İhmal eden arkadaşlar
Aramalarınıza geri dönmeyen, özel günlerinizi sürekli unutan ya da planlarınızı son anda iptal eden bir arkadaşınız varsa; ilişkinizi tekrar gözden geçirmenizin zamanı gelmiş olabilir. Sizi sürekli ihmal eden bir arkadaş yerine, sizin zamanınıza ve beraber geçireceğiniz vakitlere saygı duyan arkadaşlar edinin.


Arada bırakan sevgili
Sizinle vakit geçirmekten hoşlandığını her fırsatta dile getirmesine rağmen, sizi arkadaşlarından gizleyen ya da dengesiz davranan bir sevgili, kendinize olan güveninizin azalmasına neden olacaktır. Depresif düşüncelerden uzak durabilmek ve gerçek mutluluğu bulabilmek adına, sizi arada bırakan sevgiliden uzaklaşarak; hayatınıza size gerçekten değerli olduğunuzu hissettirecek, duygularını saklamayan birini almanızda fayda var.


Sizi değiştirmeye çalışanlar
Herkesin çevresinde, hayatına sürekli müdahale eden ve bir şeyleri değiştirmeye çalışan birileri vardır. İyi niyetli oldukları açık, ancak bu kişiler kendi hayatınızı yeterince özgür yaşamanıza engel olur. Ayrıca sürekli eleştiriliyor olmak, alacağınız her kararda tereddüte düşmenize neden olur. Hayatınızdan bu kişiyi çıkarmak, kendi hatalarınızı yapmanıza izin vererek, gelecekte tekrar etmemenizi sağlayacaktır.



 Ofis dedikoducusu
İş temposu içerisinde bazen kimin neler yaptığını, ne giydiğini konuşmak; nefes almanıza yardımcı olabilir. Ancak sizi işinizden alıkoyuyor olduğunu ve dedikodunun çok da faydalı bir şey olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Hayatınızdan bu karakteri çıkardığınızda; kendi değerinizin farkına vararak, içinde bulunduğunuz ortamı dışarıdan izlemek yerine onun bir parçası olabilirsiniz.



 Sulugöz
Bazen birileriyle; çok hoşlanmasanız da, sadece suçluluk ya da acıma duygusu yüzünden arkadaş olur ya da arkadaşlığınızı bitiremezsiniz. Aslında bu tür bir arkadaşlığın ne size, ne de onlara faydası var. Bu kişiler, bulundukları ortama negatif duygular getirerek, yaşam enerjinizi düşürür. Daha kaliteli bir hayat için, sulugözlerden uzak durmalısınız.


“Eski” arkadaş
İlkokul ya da çocukluk arkadaşlarınızla konuşabildiğiniz tek şey geçmiş zamansa, bu arkadaşlık gittikçe can sıkıcı olabilir. Sizi bir arada tutan şey yeni paylaşımlarınız değil de, “eski” arkadaşlar olmanızsa; yerinizde sayıyorsunuz demektir. Geçmişi geride bırakıp şu ana odaklanmalı ve bilikte yeni şeyler yaşayıp paylaşacağınız kişilerle arkadaş olmalısınız.


Kötü örnek
Bazen hayatınızda sizden daha çılgın ve iddialı bir hayatı olan birinin olması eğlenceli olabilir, ancak bu kişi sizi kötü etkiliyorsa, arkadaşlığınız hakkında tekrar düşünmeniz gerekiyor olabilir. Sadece sağlıksız alışkanlıklarınızı paylaştığınız bir arkadaşınız varsa, zaman kaybediyor olabileceğinizi hatırlamanızda fayda var.


Arkanızdan iş çevirenler
İltifat ediyor olmasına rağmen bir şekilde canınızı sıkan, ortamda siz yokken hakkınızda konuşmaktan çekinmeyen kişilerden uzak durmalısınız. Pasif agresif tavırların hüküm sürdüğü bu arkadaşlıkların sizi zor duruma sokması ya da yarı yolda bırakması an meselesidir.


Kıskançlar ve rakip olarak görenler
Sürekli geçirdiği tatilin sizinkinden daha iyi olduğunu anlatan ya da daha iyi bir işi ya da maaşı olduğunu gözünüze sokmaya çalışanlar, sizi kıskanan ve kendilerine rakip olarak gören kişilerdir. Bu kişilerle arkadaş olmanın zorluğunun yanı sıra, arkadaşlığınızı sadece kendisini daha iyi hissetmek için kullanıyor olması can sıkıcı olacaktır. Onlar yerine, sizin mutluluğunuzu paylaşan ve daha iyi hissetmenize yardımcı olacak kişilerle vakit geçirmeyi deneyin.

Çok tanımadığınız sosyal medya arkadaşlarınız
Bütün vaktinizi bilgisayar başında geçiriyorsanız, gerçekten yaşamanız gereken hayatı kaçırıyor olabilirsiniz. Sosyal mecralar üzerinden arkadaş olduğunuz ve pek tanımadığınız kişilerle mesajlaşmak yerine; sizinle gerçekten arkadaş olan ve zor zamanlarınızda yanınızda olacak olan arkadaşlarınıza yönelin.


Meteliksizler
Sizden sürekli borç isteyen –ve geri ödemeyen- arkadaşlarınız veya hayatıyla ilgili hiç sorumluluk almayıp sürekli sizden maddi destek bekleyen akrabalarınız varsa, onlara bir banka olmadığınızı hatırlatmalısınız. Herkesin maddi zorluklarla karşılaştığı dönemler olabilir, ancak ödenmeyen borçların stresini azaltmak ve ilişkinizden maddiyatın etkisini çıkarmak istiyorsanız, arkadaşlığınızın koşullarını gözden geçirmenizde fayda var.


Ofis ilişkisi
İkinizin de birliktelikleri olmasına rağmen, iş ortamında ciddi anlamda flört etmeyi sürdürdüğünüz biri olması, çok da yararınıza değil. Bu ilişki türü, asıl ilişkinize zarar vermesinin yanı sıra, genelde hiçbir yere varmayacak ya da kötü sonuçlanacaktır. Duygularınızı kontrol altında tutabiliyor olsanız bile, kendinizi bu duruma hiç sokmamış olmanız çok daha iyi.


Uplifers.com



1 yorum:

  1. Merhaba Nural hanım kimseye anlayamadığımız için yazıyorum..beni seven biri vardı ..çok sevdigi ni söylüyordu..ama ben kendi duygularıyla emin değildim kavga ediyorduk..ayrıldık 1 hafta sonra birini buldu..bundan öncede böyle oldu..ben neden cekiyorum..sevgi bu kadar basit mi çok sevdiğini söylüyordu..anlamıyorum Nural hanım..canım yaniyo..ben ne yapicam

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...