15 Ekim 2015 Perşembe

Maydanozları saklamak için etkili bir yöntem

Yeni öğrendiğim bir yöntem, hemen sizinle paylaşmak istedim.. Faydalı bi şey öğrendiğimde size anlatmazsam olmaz:)




Aşamaları fotoğraflamayı unuttum ama anlatırsam kolaylıkla kavrayacağınızı düşünüyorum. Çok basit çünkü..

Önce bir çay bardağını yarısına kadar su ile dolduruyoruz, içine saplarını kısalttığımız maydanozu koyuyoruz.

Kavanozun kapağına bardağı koyuyor ve üzerine kavanozu kapatıp çevirerek kapatıyoruz. Bu şekilde aşağı yukarı 1- 1,5 ay duruyormuş.

Ben o kadar bekletmedim ama bir kaç gün içinde bozulmadan tüketmek çok rahat oldu..

*Bu arada maydanozları yıkamadan koydum. Kullanacağım zaman yıkıyorum.

1 yorum:

  1. Ben Maydanozları yeşil ve tazeyken, yıkayıp saplarını koparıyorum. Sonra buzluk poşetine doldurarak buzluğa atıyorum. Lazım oldukça çıkarıp kullanıyorum. Donduğu için buzlukta, biraz poşetin dışından ovalayınca öğütülmüş gibi oluyor. Bu sayede aylarca taze kokulu Maydonoza sahip olabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...