2 Nisan 2016 Cumartesi

Öfke patlamasını Kızgın veya Duygusal İnsanları Hemen Sakinleştirecek 3 Cümle…




Çevremizde duygusallığıyla veya çabuk parlaması ile ünlü olan insanlar hep vardır. Bazı zamanlarda bu kişilerle diyalog kurmak bile çok zor olabilir. Klinik psikolog Dr. Albert Bernstein’a göre bu tip insanları sakinleştirecek ve güzel bir konuşma başlatabilecek bazı cümleler var.
“Lütfen biraz daha sakin konuş. Sana yardım etmek istiyorum.”
Onların problemi çok hızlı konuşmak olmayabilir, belki problem kafalarının içindeki düşünceleri ardı arkasına söylemeleridir. Kızgın veya duygusal olduklarında bu kişiler için önemli olan şey içlerindekini dışarıya boşaltmaktır.
Sizin söyleyeceğiniz bu cümle, onlara ne kadar ilgili olduğunuzu gösterecektir. Kendilerine durup bir bakacaklar ve onların hislerini, düşüncelerini daha yakından incelemeye teşvik etmiş olacaksınız.
“Benden ne yapmamı istiyorsun?”
Bu cümle de ilk cümle ile benzer işleve sahiptir. Size bir şeyleri anlatmak, kızmak, yakınmak gibi niyetleri olabilir. Ama onlara, sizden ne beklediğini sorarsanız heyecanlarını bir kenara bırakıp durum üzerine düşünmeye başlayacaklardır.
“Bana sormak istediğin bir şey var mı?”
Karşınızdaki birden sinirlenmeye başladığında, ona ne kadar kızgın olduğunu söylemeniz size yardımcı olmayacaktır. Aynı şekilde çok duygusal olan birine çok hassas olduğunu söylemek de sizi bir yere götürmeyecektir. Konuşmayı ilerletebilmek ve onları sakinleştirebilmek için odak noktasını size doğru çekmek her zaman işe yarayacaktır. “Bana sormak istediğin bir şey var mı?” diyerek o ortamda yalnızca onun olmadığını, kendisine yardım etmeye hazır birinin olduğunu göstermiş olacaksınız.
Kaynak: http://www.hipokampus.net/
https://www.themuse.com/advice/3-phrases-that-will-instantly-calm-angry-or-emotional-people

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...