21 Mayıs 2016 Cumartesi

Boyun Kırışıklıklarını Azaltmak için Çareler

Tipik boyun kırışıklıkları elbise giyerken veya göğüs dekoltesini ortaya çıkarırken sinir bozucu olabilir. Zaman geçtikçe cildin esnekliğini ve tonunu yitirmesi kırışıklıkların ortaya çıkmasındaki etkenler. Gerçek şu ki, onlardan tamamen kurtulmanız mümkün değil, ama evde yaptığınız doğal karışımlarla boyun kırışıklıklarının ortaya çıkmasını azaltabilirsiniz. Ayrıca çok da ekonomik! Aşağıda açıklayacağız.




Boyun Kırışıklıklarını Azaltmak için Ev Yapımı İlaçlar


Öncelikle, şu basit tüyoları akılda tutmalısınız: Kremler, merhemler ve tonikler boyun kırışıklıklarını azaltmak için birebirdir. Ama şunu da bilmelisiniz ki onlardan korunmak, cildinizin görünümünü korumak için sağlıklı alışkanlıklar edinmek ve cildinizi nemli ve elastik tutmak da çok önemli. Bunları not alın:

Boynunuzu güneşten koruyun. Yaşlanmanın en büyük etkenlerinden biri güneştir. Eğer dikkat ederseniz, boynunuzun derisi oldukça ince, duyarlı ve hassastır. Mesela, bazen nemlendirici veya güneş kremi sürmeden dışarı çıkabilirsiniz. Unutmayın, boynunuzu güneşe karşı korumalısınız.
İyi bir diyet: bol bol su için, meyve suları için, meyve, sebze tüketin, kırmızı etten kaçının ve rafine ürünler yemeyin. Bütün bu yiyecekler vücutta toksin birikimine sebep olur ve sağlığınız ve cilt sağlığınız için tehlike teşkil eder.


Karışım 1: Bira Mayası Maskesi



Boynunuzda kolajen üretimini arttırmak, kırışıklıkları azaltmak ve cildi nemlendirmek için harika bir çözüm. Ayrıca çok kolay. Doğal yoğurt, bir yemek kaşığı bira mayası ve bir yemek kaşığı buğday tohumu. İyice karışana kadar kadar hepsini karıştırın. Boynunuza uygulayın ve 15 dakika kurumaya bırakın. Sonra, temiz suyla durulayın. Bunu, haftada 3 kez yapabilirsiniz, ve sonuç olarak vücudun en hassas bölümlerinden biri olan boynunuzda cildinizin sağlığı için kolajen üretimini canlandıracaksınız. Harika sonuçlar alacaksınız.



Karışım 2: Olgun Muz ve Gül Suyu Maskesi


Olgun muz mu? Evet, cildin yenilenmesi, kolajen ihtiyacı ve esnekliği için mükemmel. Denemeye değer, yapımı çok kolay bir karışım. Olgun muzu ezin ve içine bir yemek kaşığı gül suyu katın, isteğe bağlı olarak gül yağı da ekleyebilirsiniz. Boynunuza uygulayın ve 20 dakika bekletin. Daha sonra her zamanki gibi durulayın. Haftada üç kez tekrarlayabilirsiniz.



Karışım 3: Avokado ve Bal Maskesi


Avokado asla yenilmez. Bu meyve cilt sağlığı ve güzelliği için en çok kullanılan maddelerden biridir, harika bir nemlendirici, tedavi edici ve yaşlanma karşıtı bir meyvedir. Vücuttaki kolajeni aktif hale getirir ve bulunması çok kolaydır. Bu durumda, cildinizde bırakmak yerine boynunuzdan yukarıya doğru masaj yaparak yedirin. Orta boy bir avokado ile bir yemek kaşığı balı karıştırın. Daireler çizerek yukarıya doğru masajla boynunuza yedirin. Cildinizin tonunu ve esnekliğini arttıracaktır. Ayrıca hazırlaması çok kolay!



Karışım 4: Elma Sirkesi ve E Vitamini


Sizlere bir çok makalede öneriyoruz: E vitamini güzellik, cilt, tırnak ve saç bakımı için çok önemli. Eğer eczanenizde veya aktarlarda E vitamin kapsülleri bulursanız çok iyi. Bu seferki basit tarifimiz yumurta sarısı içeriyor. Yumurta sarısını bir cam kaba koyun ve içine bir kapsül E vitamini ile bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Tek kelimeyle harika: Cildinizi korur, yeniler, nemlendirir, esnekliğini geri kazandırır ve sizi serbest radikallerden korur. Harika sonuçlar alacaksınız ve haftada üç kere uyumadan önce yapmanıza değecek. Pamuk ile yukarı doğru masaj yaparak uygulayın. 20 dakika bekletin ve daha sonra cildinizi ılık su ile durulayın. Hemen cildinizin tazelendiğini, nemlendiğini ve esnekleştiğini fark edeceksiniz. Denemeden geçmeyin deriz.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...