24 Temmuz 2016 Pazar

Evinizi Kötü Enerjilerden Temizleyin


Evimizdeki kötü enerjiyi yok etmek için birçok yöntem denenmektedir. Bunlardan birkaçı tütsü, aromalı egzotik koku veren mumlar, üzerlikler gibi seçeneklerdir. Kimi bunların negatif enerjiyi yok ettiğine inanırken kimisi ise olaya batıl inanç olarak bakmaktadır.
Kötü Enerji Nasıl Birikir?
Evimizde kötü enerjiye neden olan birtakım faktörler vardır. Bunlar evde birikmiş tozlar da olmak üzere insanın eve geldiği psikoloji de dahildir. Eve geldiğimizde kendimizi huzursuz hissediyorsak, tartışmalara yatkın bir pozisyonla sık sık karşı karşıya geliyorsak negatif enerji sinyalleri verilmektedir. Rahatsız bir uyku, evde yaşayanların huzurunun çoğunun buna bağlı olduğu inanılmaktadır.
Evi Kötü Enerjiden Kurtarmanın Yolları
Yaşadığınız ortamı dağınık ve kirli halde bırakmak, düzensiz bir şekilde yaşam şekline devam etmek kötü enerjiye ortam sağlar. Evin içinde topladığınız, kullanılmayan, depolanan eşyalar da aynı şekilde ruha iyi gelmemektedir.  Evin perdelerinin kapalı olması, evin güneş almaması gibi faktörler de kötü enerjiyi çağırmak için adeta davetiye gibidir. Yaşanılan mekanı sık sık havalandırmak da oldukça önemlidir. Evin havası değiştikçe, kötü hava, kötü ruh hali gider yerine  yeni, pozitif hava girer. Evde taze meyve olması da pozitif enerjiye işarettir.

 Evi yer silme suyuna atılan himalaya tuzu ile temizlemek de yöntemlerden biridir. Bir kova suya dört-beş kaşık himalaya tuzu eklenilerek oluşturulan karışımla evin tüm bölgeleri silinebilir. Evde enstrümantal, doğa sesleri gibi dinlendirici müziklerin fon olarak çalması oldukça yararlıdır. Kokulu mumlar, aromatik yağlar da ruhu ferahlatmaktadır.
Ev Bitkileri Kötü Enerjiyi Yok Eder mi?
Evde huzuru sağlamak için en faydalı olan yöntemlerden biri de ev bitkileridir. Hem yeşilin güzelliği hem de verdiği pozitif enerji evdeki tüm havayı değiştirmektedir. Bitki yetiştirmenin insanlara huzur verdiği, sakinleştirdiği kanıtlanmıştır. Evde bitki gibi canlı yetiştirmek evin genel görünüşünü de fiziksel anlamda değiştirdiği için, ev sakinlerini görsel açıdan da olumlu etkiler.
Evdeki Negatif Objeler
Evdeki negatif enerjiyi, pozitif enerjiye çevirmenin yolları vardır. Oluşan kötü hava asla kalıcı değildir. İstenirse ve doğru adımlar izlenirse evdeki ambiyans komple değişecektir.  Evdeki takılar, takılardaki taşların ayrı ayrı anlamları olması dolayısıyla her zaman pozitif enerji vermemektedir.
Çok beğenerek satın aldığınız bitki ve çiçekleri eğer sevgi ile beslemez, bitkiye bunu hissettirmezseniz bir noktadan sonra o bitki de evinizdeki negatif eşyalardan biri haline gelir.


Hangi Bitkiler Evdeki Kötü Enerjiyi Yok Eder



Kaktüs hem kötü enerjiyi yok etmesi hem de radyasyon dalgalarını azaltması açısından oldukça yararlıdır. Kaktüsler pencereye yakın, güneş alan yerlere konulmalıdır. Her ne kadar sevimsiz gibi görünen bir bitki olsa da yararı çok büyüktür.




Adaçayının içenleri sakinleştiren bir bitki olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Adaçayının kötü enerjiyi yok etmesi yönü de vardır. Tütsü şeklinde yakılan bu bitki tüm evde gezdirilir. 


 Eğer evinizde balkon varsa yada evin içinde müsait alanlarınız, taze, yeşil bitkiler, renkli çiçekler yetiştirmeniz önerilir. Çiçek olarak gül de güzelliği ve huzuru temsil etmektedir.
Nane bitkisi de şanssızlık, riyakârlığa karşı pozitif mesajlar verir. Evdeki ekonomik problemleri de çözdüğü söylenmektedir. Son yıllarda ev mimarisinde dekorasyon açısından önem taşıyan bir başka bitki de bambudur.  Bu bitki, evde pozitif enerji verir, huzur ve ferahlığı simgeler.
Yasemin çiçeği aşkı simgelediğinden özellikle çiftlerin huzurlu olması için evlerde kullanılmaktadır. Biberiye bitkisi de ferahlığı simgeler. Şanssızlık ve yolunda gitmeyen her türlü şeyler için aloe vera bitkisi önerilir.
hayatkolay.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...