13 Ekim 2016 Perşembe

Louise Hay, aynı zamanda kişisel gelişimin dünyadaki en önemli isimlerinden biridir.

Louise şifa teknikleri ve pozitif öğretisi ile milyonlarca insanın yaşamlarını güzelleştirmelerine, bedensel zihinsel ve ruhsal sağlıklar oluşturmalarına yardımcı olmuştur.
Avustralya medyası tarafından neredeyse yaşayan ermiş sıfatı ile isimlendirilmiş Louise Hay, aynı zamanda kişisel gelişimin dünyadaki en önemli isimlerinden biridir. Bedenini İyileştir isimli ilk kitabı 1976 yılında yayınlanmıştır. Bu tarih Dünyada zihin ve beden bağlantılarının konuşulmaya başlamasından çok önce idi.
1988 yılında daha gelişmiş ve yenilenmiş bir baskısı çıktı ve en iyi satan kitaplar listesinde uzun bir zaman durdu. 33 farklı ülkede yayınlandı ve 25 farklı dile çevrildi.
Louise hayatının işine 1970 yılında Newyork da başladı. Hayatını güzelleştirmek için pek çok kurslara ve eğitimlere katılırken kendini insanlara danışmanlık yaparken buldu. Bu hobi çok kısa zamanda tam zamanlı bir iş haline dönüştü. Bir süre sonra Louise tüm bedensel hastalıkların zihinsel nedenlerini ve bunların nasıl pozitife döndürülebileceği ile ilgili bir referans kitabı yazdı. Tüm Amerika kıtasında seyahat ederek eğitimler ve seminerler vermeye başladı.
Louise bir süre sonra kansere yakalandı. Kendi teorilerini pratiğe dönüştürdü ve 6 ay içinde ameliyat yada kemoterapiye ihtiyaç duymadan kanseri tamamen iyileştirdi.
1980 yılında Louise tekrar California eyaletine geri döndü ve tüm öğretilerini kitaplara dökmeye başladı. 1984 yılında orijinal ismi You Can Heal Your Life yayınlandı. Bu kitap Türkçeye Düşünce Gücüyle Tedavi adı ile çevrildi.
New york Times en çok satılan listelerinde tam 13 hafta kaldı. Tüm dünyada 50 milyondan fazla baskısı satıldı.
Louise 20 yıl sonra Opray Showa çıktı ve kitap gene en iyi satanlar listesine yerleşti. Bir kitabın 20 yıl ara ile en iyi satanlar listesine yerleşmesi dünyada ilk defa oluyordu.
Louise Hay House adında bir şirket kurdu. Önce evinin salonunda başlayan bu firma dünyada son derce tanınan pek çok yazar ve kişisel gelişim uzmanlarının kitaplarının yayınlandığını çok başarılı bir şirket haline geldi.
Louise 81 yaşında kendi filmini yaptı. Adı kitabı ile ve tüm Dünyada markalaşmış öğretisi ile aynı. You Can Heal Your Life.
Louise şu anda 89 yaşında halen San Diego da boyama, bahçecilik ve danslarla meşgul olduğu sağlıklı ve aktif bir hayat sürüyor




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...