6 Aralık 2016 Salı

Çıtır Patates Kızartması

Bu defa blogta hepimizin çok sevdiği patates kızartması var.
Bakalım çıtır çıtır pataes kızartmasının püf noktaları neymiş:))
Tarif porsiyon.comdan

  • Malzeme:
  • 5 adet orta boy kızartma patatesi
  • Yarım paket kabartma tozu (karbonat)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Sıvı yağ

Patates kızartması çok sevilen ve özellikle et yemeklerinin yanına garnitür olarak yakışan leziz bir yemektir. Çocuklar kadar büyüklerin de severek tükettiği çıtır patates kızartması sanıldığı kadar kolay değildir. Lezzetindeki sır bazı püf noktalarında saklıdır. Püf noktaları ise tarifin içinde saklıdır.
Kabuklarını soyduğunuz, yıkayıp dilimlediğiniz patatesleri, içine bir çorba kaşığı sirke (üzüm veya elma sirkesi) ilave edeceğiniz soğuk suda yarım saat kadar bekletin. (Bu işlem patateslerin hem kararmasını önler, hem de patatesteki fazla nişastanın suya çıkmasını sağlar.)
Daha sonra sudan çıkardığınız patatesleri durulanıp, süzüp, kurulayarak derin bir kap içinde un, nişasta, tuz, kabartma tozu karışımında çevirerek patateslerin hepsine bu karışımın bulaşmasını sağlayın ve hiç zaman geçirmeden derin kızartma kabında kızgın ayçiçek yağı ile kızartın. Kızarırken arada sırada süzgeçli patates kepçesi ile karıştırın ve kızarıp kızarmadığını kontrol edin.
Kızaran patatesleri süzgeçli kepçe yardımı ile üstüne kâğıt havlu serdiğiniz tabağa alarak fazla yağlarını emmesini sağlayın.
Son olarak servis tabağına aldığınız patatesleri sıcak tüketilmesi için servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...