4 Nisan 2018 Çarşamba

ÇARŞAMBA GÜNÜN YORUMU ve DUASI


Çarşamba MERKÜR günüdür. Her türlü bilgi ve iletişimi en aktif şekilde kullanabilir, toplantılar yapabilir, imzalar atabilir, konferans ve seminerler verebilirsiniz.
Yeni bir işe başlamak, özellikle bir şeyi öğrenmeye başlamak için uygun bir gündür. Zira istediğimiz bilgilere çok daha rahat bir şekilde ulaşırız. Hz Peygamber (asm) yeni bir eğitime başlayacağında bugünü tercih edermiş. Bu nedenle bugün hala medreselerde yeni eğitime veya yeni bir ders kitabına Çarşamba günü başlanarak bu sünnet ihya edilmektedir.
Keza bugün seyahatlere çıkmak için gayet güzeldir. Yeni projeler üretmek, sunmak, satış, pazarlama, tanıtım, halkla ilişkiler çalışmaları için en uygun gündür.
Çarşamba her yerde halk günü olarak geçer çünkü Çarşamba akıl günüdür, aklınızla her türlü soruna çare bulabilirsiniz. Aklınıza gelebilecek her türlü bilgi, iletişim, haberleşme konularını bugün başlatabilirsiniz.

Çarşamba günü duası
Bismillâhi’r-rahmâni’r-rahîm
Elhamdü lillâhi Rabbi’l-‘âlemîn. Hamden kesîrani’l-lezî’s-tevcebe ‘aleynâ en nahmedehû ve neşkürahû ve na’büdehû hamden dâimen nâmiyen lâ yenkatı’u evvelehû ve lâ yefnâ âhirahû hamden kesiîran kemâ hüve ehlüh.
Allahümmes’tür ’annî’l-mekrûbâti bi-rahmetike yâ erhame’r-râhımîn. Ve salla’l-lâhü ‘alâ hayri halkıhî Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ecma’în.
Allahümme yâ mukallibe’l-kulûbi ve’l-ebsâri ve yâ müdebbira’l-leyli ve’n-nehâri sebbit kalbî ‘alâ dînike ve tâ’atik. Felâ tekilnî ilâ nefsî tarfete ‘aynin ve lâ ekalle min zâlik.

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
Âlemlerin Rabbi olan Allah’a sayısız hamd olsun. Kendisine; devamlı, artan, evveli kesilmeyen ve sonsuz şekilde hamd etmemizi, şükretmemizi ve ibadet etmemizi üzerimize farz kıldı. O’na layık olduğu şekilde, sınırsız hamd olsun.
Allah’ım! Kusurlarımı ört. Kötü olan şeyleri benden uzaklaştır. Üzüntü ve sıkıntılarımdan beni kurtar. Rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! (Allah’ım) yaratılmışların en hayırlısı Muhammed (asm)’a, Muhammed ailesine ve arkadaşlarının hepsine rahmet et.
Allah’ım! Ey kalpleri ve gözleri halden hale çeviren! Ey geceyi ve gündüzü art arda getiren! Kalbimi senin dininde ve sana itaatte sabit kıl. Göz açıp kapayıncaya kadar bile olsa beni nefsimin eline bırakma.

Not: Dua, Mehmed Zahid Kotku hazretlerinin Evrad-ı Şerif kitabından

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...