8 Nisan 2018 Pazar

PAZAR GÜNÜN YORUMU ve DUASI


Pazar GÜNEŞ günüdür. Dinlenip enerjimizi doldurmak, kişisel ihtiyaçlarımızı gidermek, motivasyonumuzu toplamak, plan ve program yapmak için çok güzel bir gündür.
Keza kutlamalar, organizasyonlar yapmak için de seçilmesi gereken bir gündür. Oyunlar oynamak, zamanı keyifli ve eğlenceli bir hale getirmek, saç kestirmek ve boyatmak için uygun bir gündür.

Pazar günü duası
Bismillâhi’r-rahmâni’r-rahîm
Sübhânekallahümme ve bi-hamdik. Leke’l-hamdü kadra ‘azametike vesi’ate ‘ılmike ve müntehâ kudratike ve ridâ nefsike ve ente ehlü’l-hamdi ve ehakku bi’l-hamdi ve evlâ bihî leyse li’l-hamdi dûneke maksıdün ve lâ ilâ ğayrike müntehâ feleke’l-hamdü ‘alâ na’mâike küllihâ.
Sübhâne’l-lez’i fi’s-semâi arşüh. Sübhâne’l-lezî fi’l-ardi batşüh. Sübhâne’l-lezî fi’l-ardi sebîlüh.
Allahümme lâ tüşmit biye’l-a’dâe ve lâ tümekkinhüm minnî vakbıd eydîhim ’annî vahfid ‘alâ dînihim.
Allahümme innî zalemtü kesîran min ‘ıbâdike fe’avvidhüm ‘anni’l-mezâlime bi-rahmetike vağfirlî inneke ente’l-ğafûru’r-rahîm.

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
Seni hamd ile tesbih ederim Allah’ım.
Büyüklüğün miktarınca, ilminin genişliği miktarınca, gücünün sonsuzluğu miktarınca, zatının hoşnutluğu miktarınca hamd sana mahsustur. Sen övülmeye layık olansın. Övgüyü en çok hak eden ve övgüye en layık olansın. Senden başka hamd edilecek (övülecek), senden başka kendisine varılacak kimse yoktur. Bütün nimetlerinden dolayı hamd sanadır.
Arşı semada olan Allah’ı tesbih ederim. Hükmü yeryüzünü kuşatan Allah’ı tesbih ederim. Hak yolu yeryüzünde olan Allah’ı tesbih ederim.
Allah’ım bana düşmanları musallat etme. Bana zararlarının dokunmasına imkan verme, ellerini benden çek ve al, iktidarlarını azalt.
Allah’ım, muhakkak ki kullarından çoğuna zulmettim. Rahmetinle benden sadır olan kötülüklere karşı onları koru. Beni de affet. Sen çok bağışlayan ve çok merhamet edensin.

Not: Dua, Mehmed Zahid Kotku hazretlerinin Evrad-ı Şerif kitabından


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...