12 Mayıs 2018 Cumartesi

İdrar Yolu Enfeksiyonlarına Doğal Çözümler





İdrar yolu rahatsızlıkları (sistit), bir çok kadını etkileyen bir problemdir. Acı verici ve sinir edici bu problem, uykusuzluğa neden olabilirken, sizi günlük aktivitelerinizden de alıkoyabilir.

Doktora danışmadan hastalıkları çözmeye çalışmak doğru değildir, fakat bu problemi yaşarken çoğu zaman antibiyotik almak gerektiğini düşünürüz ve aldığımız bu antibiyotikler böbreklerimize zarar verir ve zamanla vücudumuz bu ilaçlara direnç gösterir, böylece etkileri azalır. Bu nedenle, idrar yolu rahatsızlıklarını önlemeye odaklanmak çok önemlidir, böylece sistit, düzeninizi bozan bir sorun olmaktan çıkacaktır.

İdrar Yolu İltihabının Sebepleri Nelerdir?
Böbreklerimiz kanı temizleme ve dışkıyı ayıklama görevini yaptıktan sonra, mesanemizde toksinleri biriktirir ve biz de idrarla bu toksinleri atarız. Bu nedenle, böbrekten mesaneye, tüm boşaltım sistemimizin mükemmel çalışır olması çok önemlidir, bu da demektir ki, sistemimiz engelsiz bir şekilde, bakterinin çoğalmasını engelleyecek asidik ortamını korumalıdır. Fakat bazen, yaş, hamilelik, menopoz, bazı ilaçlar, prostat kesesinin iltihabı, diyabet, idrar yollarındaki fiziksel değişimler vs yüzünden, bakteriler vücutta çoğalır ve idrar yoluna zarar vererek sistit denilen, idrar yolu iltihabına neden olurlar.

Belirtiler
Tuvalete çıkarken yanma ve kaşıntı.
Leğen kemikleri bölgesinde baskı hissi.
Sürekli tuvalet ihtiyacı duyma.
Kötü kokulu ve dumanlı idrar ile birlikte, idrarda kan görülmesi.
Ateş.
İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin Doğal Tedaviler


Sistit problemini tedavi etmenin en iyi yolu, doğal antibiyotikler kullanarak, mikropları öldürmektir.

Kırmızı Yaban Mersini: bu küçük kırmızı meyveler, içlerindeki C vitamini, antosiyanin ve karotenoid gibi antioksidanlar ile, idrar yolu sorunlarını çözmekte birebirdir. Yaban mersininin mikrop öldürücü özelliği, onun mikroplara karşı doğrudan etki etmesini sağlar, örneğin E.coli hastalığına neden olan bakterinin, boşaltım duvarına tutunmasını engellemek gibi. Ayrıca içlerindeki yüksek miktardaki C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirirken, vücudun hastalıklara karşı genel savunmasını arttırır.
Maydonoz ve Sarımsak: bu yiyecekler, antibiyotik özellik açısından çok zenginlerdir. Maydonoz ve sarımsağı, yiyeceklerimize ekleyebilir, veya kendi başlarına tüketebiliriz. Maydonoz, asitli meyve sularıyla karıştırıldığında çok iyidir, sarımsak ise, zeytinyağı içinde bekletilip yumuşatılabilir (yedikten sonra dişlerinizi fırçalamayı unutmayın).
Lactobacillus bakterileri: bunlar da aynı şekilde faydalıdır. Supermarketlerin yoğurt bölümlerinde bu bakteriyi içeren yoğurtları bulabilirsiniz. Bu bakteriler, bağırsaklarımızdaki bakteri oranını dengeler ve antibiyotik üretirler.
İdrar Söktürücüler de, boşaltım sistemimizdeki yabancı maddeleri atmaya ve ödemleri azaltmaya yardımcı olurlar. Bu nedenle asparagus, salatalık, kereviz yaprağı, alfaalfa fasülyelerini beslenmenizden eksik etmemelisiniz. Özellikle, iltihap karşıtı özellikleri olan ananası bol bol tüketebilirsiniz.


İdrar Yolu Hastalıklarından Korunmak İçin Öneriler

Kötü bakterileri temizlemek için sıvı tüketiminizi arttırın.
C vitamini alıp, portakal, limon, ananas, mavi ve kırmızı yaban mersini suları için.
Genital bölgenizin temizliğine özen gösterin.
Kahve, alkollü içecekler, yeşil çay gibi, idrar yollarına zarar verebilecek içeceklerden kaçının.
İdrar Yolu İltihabını Önlemek İçin Öneriler
Yazıdan da anladığınız gibi, idrar yolu iltihabını tedavi etmek çok kolaydır. Sadece biraz irade ve bol su içilen ve yaban mersini tüketilen düzgün bir beslenme şekli, bu iş için yeterlidir. Yaban mersini, gerçekten iltihap tedavi etmekte çok güçlüdür ve bu özellik, bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yaban mersini suyu ve meyvesini, evlerinizde her zaman bulundurmalısınız.
sagligabiradim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...