10 Mayıs 2018 Perşembe

İnsan üst bilince Pineal bez ile çıkar.



Yani Epifiz bezi ile ilişkilidir. Bu bez uyku ve uyanıklık ile ilgili melatonin hormonu salgılar. Vücut ısısı ile de ilgisi vardır. Beyin belli bir ısıya geldiği zaman bu bez, tıpkı Hira'nın tepesindeki mika gibi ışıma gösterir.
Kozmozdan gelen bilgi paketçikleri ile iletişime geçer ve gelen kozmik veriler, insan bilince görünür, bedenlenir ve cisimlenir. Ruh ve beden arasındaki geçiş köprülerindendir. Sadece karanlıkta aktif hale geçer.
Hz.İsa (a.s) "Ancak karanlıkta oturanlar büyük ışığı göreceklerdir."der. Gündüz aktivitesi çok düşüktür.
Ayrıca deniz seviyesinde düşük, dağ zirvelerinde yüksek aktivasyon gösterir. Onun için manastırların, üstadların yükseğe çıkmaları tesadüfi değildir. İnziva odalarının ışık almaması, gece ibadetlerinin önemi, seher vakitlerinin önemi hep bundandır.
Bu andaki ibadetler, sözler direkt ruha etki eder. Fazla ışık bu bezin aktivasyonunu bozar. İsra, Miraç gece yürüyüşüdür ve gece olmuştur.
Burası ayrıca dışardan gelen etkilere en açık nokta, onun için abdest alırken başımızı mesh ederiz. Negatiflerin bloke olması için. Hazine olduğu için. Dış etkilerden korunmak adına, örtü ile sırlamakta fayda var. Özellikle ibadet anlarında.
Beden ve ruhun geçiş noktası bu bezdir, tıpkı köprü gibi.
Biliyorsun, bu menzilin açılması “Corpus Pineal” yani epifiz bezi ile ilişkilidir. Çocuklar, bıngıldakları açık konumda gelirler dünyaya, daha sonra bu 1 yıl içinde kapanır. 1.5-3 yaş arasında tamamiyle kemikleşir.
Kubilay Aktaş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...