4 Mayıs 2018 Cuma

JÜPİTER


Güneş Sistemi'nde yer alan en büyük gezegendir. Güneşe uzaklık bakımından beşinci gezegen olan Jüpiter büyük ölçüde hidrojen ve helyumdan oluşmakta ve gaz devleri sınıfına girmektedir. Jüpiter dünyanın yaklaşık 1.000 katı bir büyüklüğe sahiptir.

ASTROLOJİK ETKİSİ

Olumlu Etkileri:

Jüpiter; neşe, bolluk, yaşama inancı ve sevinci, bereket, şans, iyimserlik, zevk, şehvet, maddi kazançlar, zenginlik, şöhret, kültür, yabancı kültürler, din, felsefe, hukuk ve devlet işleri, sadakat, güven, büyük işler, servet edinme, kilo alma, cömertlik, yapıcı ve destekleyici etkiler, iyi ekonomi, para, inançlar gibi konularda çalışır. Jüpiter hangi gezegenle açı yapsa onun etkisini arttırır, genişletir, çoğaltır ve bulunduğu yerde yayar. Büyük iyicil olarak bilinir. Olumlu açıları iyi şansları beraberinde getirir. Yüksek okul eğitimi, uzak yolculuklar, yabancılarla alakalı konuların, işlerin, gezilerin önem kazandığını gösterir. Orta yaş huzuru, dinlenme, uyum sağlama, zevkli işler, olgunlaşma, şans oyunları ve borsa gibi spekülatif hareketlerde başarı, yüksek irade, büyük amaçlar, saygınlık ve bilgeliği temsil eder.
Güneş sistemindeki diğer tüm gezegenler ya da diğer göktaşlarının toplamından daha büyük ve ağırdır. Sanki sistemin 2. güneşi gibidir. Yaklaşık her 12 ayda bir defa 4 ay süren geri hareketi olur. Geri hareketi sırasında; zenginlik, şans, para gibi konularda durağanlık görülür. Devletin resmi işlerinde aksama, bekleme, gelecek paralarda gecikme olabilir.


Olumsuz Etkileri:

Uyumsuzluk, antisosyal davranışlar, kibir, zevk tutkunu, aşırı kilo alma, tembellik, fanatizm, gösteriş, hoşgörüsüzlük, hukuku çiğneme eğilimi, adaletsizlik, para ve maddi güç kayıpları, savurganlık, moral bozukluğu, güven kaybı, kumarda kaybetmek, yanlış yargılar, yanlış fikirler, fanatiklik, aşırı uçlara gitme, ölçüsüzlük, önünü görememe, mantıksız değerlendirmeler, maddi kayıplar, kilo kayıpları görülür. Kendini öne çıkarma, abartma, "ben bilirim" duygusu etraftakileri rahatsız edici ölçülere kadar artar.

Kaynak / The Secrets

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...