11 Nisan 2012 Çarşamba

Shiatsu massage!

Mail Box'ıma gelen, ilgimi çeken bir maili sizle de paylaşmak istedim...




Çok enteresan!!!



Vücudunuzdaki organların en duyarlı uçları ayağınızın altında yer alır. Bu noktalara masaj yaparsanız, ağrılarınızdan ve acılarınızdan kolayca kurtulursunuz. Gördüğünüz gibi kalp ile ilgili uçlar sol ayak altındadır.


Image Hosted by ImageShack.us


Hangi organının nasıl bağlı olduğu nokta ve oklarla gösterilmektedir.

Bu organlara bağlı tüm sinirlerin burada sonlandığı gerçekten doğrudur.
Allah vücudumuzu öyle mükemmel yaratmış ki bunu dahi düşünmüştür. Bu sistem ile bizim yürümemizi sağlamış ve yürütmüştür ki bu noktalara her baskı yaptığımızda tüm organlarımız harekete geçsin ve düzgün çalışsın.
O zaman yürümeye devam edin....



Image Hosted by ImageShack.us

SHIATSU MASSAGE

Japonca "Shi"parmak, "Atsu" ise basınç demek. Yani Shiatsu "parmak basıncı" anlamına geliyor.

Bu tanımdan de anlaşılacağı gibi Shiatsu, parmakla yapılan bir masaj türü. Tabii zaman zaman devreye eller, el ayaları ve dirsekler de giriyor. Shiatsu'da esas hedef, Uzakdoğu kökenli tüm tedavi yöntemlerinde olduğu gibi kişide genel bir iyilik ve denge sağlamak, negatif olan her şeyi uzaklaştırıp pozitiflere yer açmak.

Akupunkturda olduğu gibi Shiatsu da öncelikle vücudun enerji dengesiyle ilgileniyor. Vücudun içindeki enerjiyi yani "Chi"yi, bedenin görülemeyen ve hissedilmeyen yaşam gücü olarak tanımlamak mümkün. Uzakdoğu tıbbına göre chi, vücudumuzda bazı yollar (meridyenler) boyunca akıyor. Meridyenlerin de hem fiziksel hem de psikolojik durumumuzla yakından ilgisi var. Shiatsu'da da meridyen sistemi üzerinde çalışılıyor. Bir su yoluna benzetebileceğimiz meridyenler de tıpkı su yolları gibi tıkanabiliyor ve bu enerji akımının bozulmasına, dengesizleşmesine neden oluyor.

Bunun sonucunda ağrılar, yorgunluk, huzursuzluk, depresyon ve daha pek çok sorun baş gösteriyor. Shiatsu tekniklerinin hedefi bu tıkanıklıkları ve dengesizlikleri gidermek. Peki bu nasıl oluyor? Meridyenler boyunca, Chi'nin aktif olduğu bazı özel enerji noktaları var ki bunlar "Tsubo" olarak adlandırılıyor ve Shiatsu uzmanı bu noktalara basınç uygulayarak tıkanıklığı gidermeye çalışıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...