19 Nisan 2010 Pazartesi

Ritmotrans nedir?


Daha önce bu ismi duyanlar parmak kaldırsın? :)




Tamam... Tamaaam! Adını ilk kez duyanlar bundan sonrasını okuyabilir... "Ben biliyorum canıım zaten" diyenler... Valla, tercihi size bırakıyorum isterseniz son çektiğim photolara da göz atabilirsiniz... Beğendiğim şarkılardan da dinleyebilirsiniz :)

Yok ben bir köşede sessiz sessiz dururum diyorsanız buyrun siz de derse katılın :))

Yalnız biraz uzun bir yazı olucak uyarayım... Ancak, emin olun, ilgi alanınızda ise nasıl bittiğini de anlamıyacaksınız :)

Peki başlıyoruz;

Özetle şöyle diyebiliriz; Ritmotrans kişisel gelişimle ilgili metinleri müzikle karıştırılarak mp3 haline getirmekmiş.... Tabi burada sesi kesinlikle duymuyorsunuz. Daha çok bir müzik yada okyanus sesi falan oluyor... Siz müziği dinlerken alttan alttan sizi işliyor diyebiliriz :) Biliyorsunuz bilinçaltı vücudumuzun kayıt merkezi... Siz farketmeden zaten bir sürü şeyi kayıda alıyor.


Bu konuyla alakalı hazırlanmış internette bir çok script var aslında... Ama benim gibi pimpirikli birinin bu konudaki ilk sorusu "bilinç altıma ne işlediğinizi ben nereden bileceğim peki?" olucağından... O sciripttleri ben hazırlarım kendime dedim... Bi kaç tane metin seçip güzel bir müzik açıp çok kısık tonda okuyup kayıt ettim... Bu husus çok önemli... Ses müzik arkasına gizlenmiş olucak. Çünkü duyarsanız direnç gösterebilir mişsiniz.. Bu şekilde bilinçaltı daha rahat kabul ediyormuş...

Ne diyordum, evet, kendime hazırladım ve ara ara dinliyor(d)um kiii telefon bozuldu! {Bu işe mi bozuldu bak bunu hiç düşünmemişim! :) } Kayıt silindi ve yedeği yoktu. Böylesine lüzumsuz bir bilgiyi neden yazdım... Çünkü sonucu tasdikleyemedim... Bu yüzden yazım (mış)'lardan ibaret... Aslında tekrardan yapmalıyım bunu en kısa zamanda...


Peki hangi konularda telkinler var... Hemen hemen her konuda...
Kendinizi affetmek
Kendinize güven
Sosyallik,
kilo verme
sigara bırakma vesaire...

Siz daha geniş araştırmak isterseniz ayrıntılar için hayatım değişti.com'a bakabilirsiniz...

Bahsettiğim bu telkinlere bir örnek vereyim hemen...


Bu telkin uykusuzluk problemleri olanlar için...








Uykusuzluk scripti;

Image Hosted by ImageShack.us

"Aşağıya, ayak parmaklarından dışarı doğru stresi sıkıp alan bir sünger olduğunu gözünde canlandır. Üç derin nefes al ve "şimdi uyu". Rahatlama tedavin(terapin) bitinceye kadar yalnızca benim sesimi duy(işit), böylece derin, kolay doğal bir uykuya dalacaksın.

Bütün bir gece deliksiz uyumak istediğin için, ve sabah uyandığında tamamıyla kuvvet ve enerji dolu, dinlenmiş ve tazelenmiş hissetmek istediğin için; her gece yatarken üç kez derin nefes alarak vücudundaki her bir kası rahatlat. Her bir nefesten sonra kendi kendine şimdi uyu diye söyle. Üçüncü nefesten sonra son derece rahatlamış olacaksın, sabah oluncaya kadar deliksiz derin ve dinlendirici bir uykuya doğru sürükleniyorsun. Yalnızca acil durumlarda uyanıyorsun ve böyle bir şey gerçekleşirse acil durum ortadan kalktıktan sonra yatağına dönüyorsun ve 60 saniye içinde uykuya dalıyorsun. Uykun boyunca memnun ve hoşuna giderek rahatlıyorsun.

Her zaman üç derin nefes alarak tamamen rahatlıyorsun ve yatma zamanında her zaman rahatlayarak uykuya dalıyorsun. Derin ve rahatça ve çaba sarf etmeksizin uyuyorsun. Uykun boyunca kendini dingin(sakin), memnun ve rahatlamış(gevşemiş) hissediyorsun ve uyanık olduğun zamanlarda da bu sakinliği(dinginliği), rahatlamanın getirdiği memnuniyeti üzerinde taşıyorsun. Her zaman alıştığın uyanma zamanında uyanık oluyorsun ve harika hissediyorsun! Tamamıyla rahatlamış, dinlenmiş, uyanık ve neşeli! Gözlerin açık, oturuyorsun ve hemen ayaklarını yere koyuyorsun; geriniyorsun ve kendini iyi hissediyorsun. Başka bir harika gün için gerçekten hazırsın. Derin huzurlu uykundan tamamıyla hoşnutsun ve yatma zamanında yalnızca üç derin nefes alıyorsun ve her bir nefesin ardından "şimdi uyu" diye düşünüyorsun ve kendiliğinden uykuya dalıyorsun. Rahatladığın ve "şimdi uyu" dediğinde tüm bu düşünceler aklına geliyor.

Şimdi sana gökkuşağının renklerini getiriyorum. Kırmızı/turuncu, sarı/yeşil, mavi, mor/eflatun ve beyaz. Renkleri tek tek söylerken derin ve daha derin doğal bir uykuya dalıyorsun. Beyaza geldiğimde kolayca ve rahat bir şekilde uzanıyorsun ve bu kaseti çalan makineyi kapatıyorsun. Makineyi kapattıktan sonra çok derin ve çok rahat doğal,normal uyku düzeyine geçiyorsun.

Kırmızı/turuncu... yavaşça, sakin bir şekilde, kolayca ve nazikçe derin, normal uykuya doğru dalıyorsun.
Sarı/yeşil... derin ve daha derin doğal uykuya dalarken, vücudundaki her bir sinir ve kas kayboluyor ve gevşiyor ve rahatlıyor.

Mavi... başından ayak parmağının ucuna kadar kendini iyi hissediyorsun, her şekilde kendini muhteşem hissediyorsun, derin ve daha derin doğal uykuya dalıyorsun.

Mor/eflatun... şimdi zihnin ve vücudun çok derin ve sağlıklı bir uykuya dalıyor. Kendini iyi hissediyorsun ve bundan sonraki renkte, nazikçe ve kolayca huzurlu uykunu bozacak bir şey olmaksızın, uzan ve makineyi kapat. Sonra bütün bir gece derin huzurlu ve doğal bir uykuya dalıyorsun.

Beyaz... şimdi kolayca ve nazikçe uzan ve kaseti çalan makineyi kapat. Şimdi uyu. Şimdi uyu. Şimdi uyu."
.
.
.
.
.
.
.
.
Image Hosted by ImageShack.us
Zzzzzz....


Şsshhhh! Uyudun mu yoksa!
Heeey! kalkta PC yi kapa! Yazık, açık kalmasın boş yere sabaha kadar! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...