7 Mayıs 2010 Cuma

İyilik yasasına güvenin o size öncülük edecektir!

"...Hepimizin hayatında her şeyin kötüye gittiği zamanlar vardır planlar ters gider, umutla beklenen karlar gerçekleşmez, hastalık ve kazalar günlük hayatın akışını aksatır. Böyle zamanlarda hepimiz dayanacak bir şeyler ararız. güvenebileceğimiz iç kaynaklar bulmaya çalışırız.

Başımıza ne geldiği değil, ona nasıl tepki gösterdiğimiz önemli olan... Hayatın sorunlarını nasıl karşılamalıyız. Karşılaştığımız problemlerden ders alıyor muyuz? Hepsinden önemlisi Allaha ve kendimize olan güvenimizi oluşturmaya yardımcı oluyorlar mı?
İşler yolunda gitmediği zamanlar kendi kendime şu telkinde bulunurum. Bu her duruma uyar. İçimdeki çok güçlü Allahın mükemmellik derecesinde doğru kararlarına engel olabilecek hiç kimse, hiç bir yer, hiç bir şart ve hiç bir durum yoktur!

Kaymak kovasına düşen iki kurbağanın hikayesini bilir misiniz?

Kurbağalardan biri çok korku doluydu ve derin bir aşağılık duygusuna sahipti. Kaymağın içerisinde yüzmeye çalıştı ama çok geçmeden vazgeçti ve kaymağın içinde nefes alamadı ve boğuldu. Diğer kurbağa ise kovadan bir şekilde çıkacağını biliyordu ve boğulan arkadaşını seyrederken bu benim başıma gelmeyecek diyordu. Sonra ön ayaklarını kovanın kenarlarına yerleştirip arka ayaklarını çırpmaya başladı. Çok geçmeden kaymağın üzerinde bir tereyağı tabakası oluştu. Altındaki adayı hisseder hissetmezde dışarı atladı. Bu işin üstesinden gelmenin bir yolu olduğunu düşünüyordu ve haklı çıktı. Mücadeleyi göze aldı ve kazandı. Evet ne olduğu değil nasıl tepki gösterdiğimizdir önemli olan.


İşler ters gidiyormuş gibi görünebilir. Planlar değişebilir. Ama içimizdeki ruh açısından hiç bir şey değişmez. Bulunduğumuz yerde bizimle olan Güç e bir şey olmaz Ne olabileceğininin insanların düşüncelerinin önemi yok. Yalnızca tek bir güç vardır. Ve bu güç dün bugün ve sonsuza dek aynı güç olarak kalacaktır."




KENDİNİ -YÖNETME

{olumlama}
Hiç bir şey bana karşı değil. Tüm hayat hizmetimde.
Her problemin bir çözümü var ve bu çözüm her zaman içimde yatmakta.
Karşılaştığım güçlük ne olursa olsun onun içindeki nimeti bulur, daha iyi daha güçlü bir insan olurum.
Hiç bir şey beni yenemez çünkü biliyorum ki hiç bir şey içimdeki gücü yenemez!
İçimdeki zekayı çağırarak daha üretken bir hayat hazırlıyorum.



kaynak: % yüz düşünce gücü kitabından bir bölüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...