23 Eylül 2010 Perşembe

ÇİNKO

Bağışıklık sistemimizİn kuvvetlenmesi için vücutta bol miktarda çinko bulunması gerekiyor. Çinko eksikliği bizi enfeksiyon hastalıklarına karşı zayıf bırakır. Çinkonun görevi vücutta ki doku ve organların çalışmasını sağlamak.. Ama asıl önemi ise hücre yenilenmesi ve deri yenilenmesini sağladığı için yaşlanmayı geciktiriyor...

Ancaak "saçlarım dökülüyor, tırnaklarımda beyazlık var bende çinko eksikliği mi var?" diyip teşhis koyup kendi kendinize çinko yüklemesi yapmayın bu seferde bilmediğiniz kolestrolü tetiklerseniz diyor uzmanlar ona göre!




Çinko, A vitamininin anti kanser etkisini güçlendirerek yeni oluşan kanser hücrelerinin öldürülmesine yardımcı olur. Çinko yetersizliği A vitamininin karaciğerden salınımını ve kullanımını azaltır. Bu nedenle çinko içeren besinleri A vitamini içeren besinlerle birlikte tüketmenin oldukça büyük faydaları var. Özellikle kanserli hastalarda çinko yetersizliği çok sık görülür. Kısacası, A vitamini ve çinko birbirini tamamlayan ikili gibidirler. Bu nedenle beslenmede A vitaminine dikkat ederken, çinko alımına da özen göstermek gerekir. Çinko en fazla, su ürünlerinde (balık, midye vb.) bulunur. Ayrıca mantar, badem ve cevizde zengin çinko kaynaklarıdır

ÇİNKO NELER YAPAR?

Hastalığın kol gezdiği kış aylarında soğuk algınlığı ve gribe karşı çok etkilidir. Çünkü bakterilere ve virüslere karşı savaş açar ve sonuçta bu hastalıklara karşı çok zayıf olan kişilerde bu tehlikeyi azaltır. Akneye karşı da çok etkili bir mineraldir, A vitamininin kimyasal bileşimini harekete geçirir ve mikrop öldürücü etkisi akne sivilcelerinin kaybolmasını sağlar. Fakat çinkonun yararları bununla bitmiyor. Hücre yenilenmesinde payı olduğu için cildi de güzelleştirir. El tırnaklarını sertleştirir ve saçı kuvvetlendirir, nörodermitisi ve uçukları hafifletir. Adet görme ağrılarını hafifletmesini, kısırlığa karşı etkili olmasını da diğer özellikleri arasında sayabiliriz. Ve amalgam gibi ağır metalleri de vücuttan atar.

Nelerde çinko var?

İstiridye 7 mg

Peynir 2-4 mg

Sığır eti 5 mg

Sütsüz çikolata 2 mg

Kuru fasulye 3 mg

Yumurta 1.5 mg

Mısır 2.5 mg

Brüksel lahanası 1 mg

Karides 2.3 mg

Brokoli 1 mg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...