28 Ekim 2010 Perşembe

Zeytin ezmeli çörek



Geçenlerde bir arkadaşım akşam çaya gelirken getirmişti. Bayıldım. Hemen o hafta içerisinde unutmadan yapayım dedim. Zeytini zaten bu tarz şeylere inanılmaz yakıştırıyorum. Ama zeytin ezmesi ile yapmak açıkçası hiç aklıma gelmemişti! Çok daha güzel oluyormuş.

Tarif çok kolay. Zaten bu hamur ölçüsü ile dilediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. İster peynir koyun içine bir puğaça olsun, dilerseniz ceviz ve haşhaş koyun haşhaşlı çörek olsun!

Hamur Malzememiz; 1,5 bardak su, yarım bardak yağ, aldığı kadar un, maya ve tuz ve bir yemek kaşığı şeker... {Şeker nereden çıktı demeyin, önemli mayanın mayasının gelmesi açısından... Birde tuzluların içerinde birazcık şeker, ya da tatlı yaparken bir çimdik tuz ayrı bir lezzet katıyor her zaman, aklınızda olsun}

Hamurumuzu yoğuruyor, ılık bir yerde mayasının gelmesi için bir saat kadar bekletiyoruz.

Mayası gelen hamurumuzdan bir parça alıp; tezgahta açabildiğimiz kadar elimizle açıp arasına zeytin ezmesi sürüyor hamuru rulo yapıyoruz. sonra üç parmak eninde bıçakla kesiyor tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp fırına sürüyoruz.. Bu kadar. Dedim size çok kolay diye...

Afiyeeet bal şeker olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...