21 Mayıs 2015 Perşembe

Merkür gerilemesi

Merkür Geri Hareketi;

Eğer astrolojiyi bilmiyorsanız, bunun ne anlama geldiğini merak edebilirsiniz. Merkür gerilemesi tüm gezegen etkileri içinde toplumun ve astrolojiden az anlayanlar dâhil herkesin en çok ilgisini çeken etki olarak görünüyor. Nedeni çok açık, bu fenomen herkesi eşit olarak etkileyen ve etkisi her zaman çok belirgin olan, nadir durumlardan biridir. Yaşamınızdaki olayların bu dönemlerde nasıl değiştiğine dikkat etmeye başladığınızda bu gezegenin yarattığı karmaşanın kanıtlarını görmeye başlayacaksınız.

Merkür gerileme dönemlerini takip etmek üretkenliğinizi artırmanıza izin verebilir ve en azından ortaya çıkabilecek bazı karışıklıkların önüne geçmenize yardımcı olabilir.


Merkür Geri Gider mi?

Merkür gerçekten geri gitmez. Eğer astronomi ile ilgilenen ve gezegenleri gözlemleyen biri iseniz Merkür’ün geriye doğru hareket ettiğini görebilirsiniz, aynı eski çağlardaki astrologların yüzyıllar önce yaptıkları gibi. Bir süre sonra Merkür’ün durumunda üç buçuk haftalık bir dönemde gezegen ters yöne dönecek yine “ileri” doğru gitmeye başlayacaktır.

Merkür Güneş’e en yakın gezegen olduğu için yörüngesi Dünya’dan çok daha kısadır. Senede yaklaşık üç ya da dört defa Merkür Dünya’yı geçer işte o zaman Merkür’ün gerileme dönemini yaşarız. Eğer Mars’tan, Merkür ve Dünya’yı izleme şansınız olsa idi bu defa Dünya geri gidiyor gibi görünecekti çünkü Merkür çok hızlıdır ve eğer bir benzetme yapmak gerekirse Dünya’yı “toz, duman“ içinde bırakır. Merkür uyandığı ve hızlandığı zaman, aynı yanınızdan hızla geçen bir tren gibi, güçlü bir hava akımı ve “rüzgâr” oluşturur. Merkür’ün gerilediği zaman yarattığı hava akımı ve karmaşa Dünya üzerinde günlük hayatlarımızda hissettiklerimize çok benzer.

Astrolojide “yukarıda ne varsa, aynısı aşağıda da vardır” kuralına inanırız. Yani bununla, gökyüzündeki gezegen yörüngeleriyle aşağıdaki insan aktiviteleri arasında çok yakın bağlantı olduğunu söylemek isteriz. Bu fikir tüm astrolojiyi kapsar ve akılda tutmak için oldukça iyi bir kavramdır.

***

Aslında Merkür retrosunun önemli bir fırsat olduğunu biliyor olsak, acaba neler değişirdi. Şöyle düşünelim, Merkür retrosu dönemleri, yapmaya üşendiğimiz, geciktirdiğimiz, bitmek bilmeyen, eksik veya yanlış pek çok şeyi düzelttirir. Bunun ayırdına varabilme farkındalığındaki kişi, dezavantaj gibi görünen değerleri avantaja çevirir. Gelecekte hayalini kurduğu, gerçekleştirmek istediği , planını yaptığı eylemleri gerçekleştirmeden önce sağlıklı bir hazırlık devresi geçirir. Merkür zamana bakış açısını değiştirir ve bu sürece sığdırılmaya çalışılan tüm etkinliklerde doğru yöntemler uygulanırsa, etki, eksikliklerini gidermiş ve yarına daha sağlam ve donanımlı adım atmanın rahatlığını yaşayan bir insan bırakır. Acele eden, hızla koşuyan insanın yolculuğuna ufak bir dur diyen Merkür, kişiyi kendi hızı ile yüzleştirir. Durmayı başaran, nefes alır ve yeni bir koşuya daha enerjik ve donanımlı hazırlanır.

Bu nedenle Merkür retrolarında daha içe dönük, elimizdekileri değerlendirdiğimiz ve zihnimizin derinliklerindekileri kurcaladığımız bir süreç geçirmek daha doğru bir seçim olur.

Kaynak . {0ğuzhan Ceyhan}

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...