18 Mart 2012 Pazar

Stresten Kurtaracak 10 Yöntem!


Mumun rahatlatıcı bir enerjisi vardır. Kendinizi kötü hissettiğinizde, sinirli olduğunuz zamanda evde 1-2 adet mum yakın ve ışığına odaklanın. Titrek alevlerin sizi hayal dünyasına yolculuğa çıkarmasına izin verin. Yapmak istediğiniz şeyleri hayal edin, düş kurun. Güzel hayaller gevşemenize yardım edecektir.
Yemek veya banyo yaparken şarkı söyler misiniz? Şarkı söylemek bedeninizi rahatlatır. Şarkı söyledikçe ses vurgularıyla birlikte bedende gevşemeler oluşur. Kesinlikle söylemem, nefret ederim diyorsanız, derin nefesler alıp arı vızıltısı gibi sesler çıkarabilirsiniz.
Yapılan araştırmalara göre yaşlandıkça daha az gülüyoruz. Ruhunuzu kaplayan şen kahkahaların yerini hayat sorunları mı aldı? Şimdi her şeyi bir kenara bırakıp kahkaha atın. Durup dururken gülemez misiniz? Sanal alemde komik videolar diye aratırsanız, mutlaka sizi güldürecek bir tanesine rastlarsınız. Özellikle hayvan ve bebek videoları çok başarılı oluyor.
Yurt dışında çok popüler olan bir yöntem, topraklamadır. Kendinizi kötü hissettiğinizde çıplak ayakla toprak bir zeminin üstüne basıyorsunuz. Bu sırada dik bir şekilde durup kollarınızı iki yana rahat biçimde bırakıyorsunuz. Başınızın üstünden bir ipin sizi göğe doğru çektiğini hayal ediyor ve 3 dakika bu pozisyonda kalıyorsunuz. Derin derin nefes almayı unutmayın
İşte en kolay yöntem! Oldukça basit bit şey yapacaksınız. Burnunuzdan derin bir nefes alın. Sonra sağ başparmağınızla sağ burun deliğinizi kapatın. Sol burun deliğinizden nefes verin. Sonra tam tersini yapın
Aslında herkesin stres ile baş etme biçimi farklıdır. Ancak en önemli yöntemlerden biri, hobi sahibi olmaktır. Hobiler, sığınılacak bir liman gibidir. O hobiyle uğraşırken kendinizi özgür ve rahat hissedersiniz. Bütün dertler geride kalmıştır.
Sahilde yürürken dalga sesi dinleyin. Yaşadığınız yerde deniz yoksa göl var mı? O da yoksa şehir meydanlarda kurulan su fıskiyeleri ziyaret edin. Eğer hiçbirini bulamıyorsanız, internetten dalga sesi veya yağmur sesi indirebilirsiniz.
İç dünyanıza yapacağınız bir yolculuk için 5 dakika ayırmaya ne dersiniz? Bir sandalyeye oturun. Bacaklarınız hafif aralık, gözleriniz kapalı olsun. Kendinizle baş başa kaldığınızda şu soruyu sorun: kendimi nasıl hissediyorum? Düşüncelerin vücudunuzda dolaşmasına izin verin. Dilerseniz bir meditasyon Cd’si satın alabilirsiniz.
Eğer yaptırabiliyorsanız düzenli olarak masaj yaptırın. Ancak en acil yani stresli zamanlarda ensenize masaj yapmak da iyi bir yöntemdir. Elinizle ense kökünüzdeki çukuru bulun. Sonra başparmağınızın ucuyla bu bölgeye 5 saniye boyunca hafif bir baskı uygulayın. Diğer parmak uçlarınızı da saç köklerinde gezdirin. Anında tüm siniriniz yatışacaktır.
Tüm sıkıntıları içinize atıp dert küpü olmak yerine, hiç kimsenin duyamayacağı bir yere gidip avazınız çıktığı kadar bağırın. Bu sırada ne istiyorsanız söyleyin. Kime kızdıysanız saydırın gitsin. Nasıl rahatlayacağınızı göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...