30 Temmuz 2012 Pazartesi

Reenkarnasyon var mıdır?

Son zamanlarda bir çok kişiden Reenkarnasyonla -yani bir insanın öldükten sonra başka bir bedenle dünyaya tekrar geldiği- ilgili yorumlar duyuyorum! 


Bu tamamen Hint dinlerinde Karma felsefesine ait bir görüş bir inanç şeklidir. Buna Tenasuh derler ve hatta bazı batılı Astrologlar her insanın Astrolojik olarak değişik burçlarda tekrar tekrar dünyaya geleceğini savunurlar. 


Hindistan'da kast sistemi dolayısıyla çok büyük bir kitle yoksulluk içerisinde yaşamaktadır çok fazla fakirlik olduğu için insanların isyan etmelerini önlemek amacıyla böyle bir inanışla insanlara diğer hayatında güzel yaşamak istiyorsan şu anki haline razı ol şeklinde teselli vererek bastırılmaya çalışıldığı söylenir.




İslam dini böyle bir görüşü asla kabul etmez. Kuran'da MU'MİNÛN  suresi (99-100) ayetlerinde "Nihayet onlardan birine ölüm gelince, “Rabbim! Beni dünyaya geri gönderiniz ki, terk ettiğim dünyada salih bir amel yapayım” der. Hayır! Bu, sadece onun söylediği (boş) bir sözden ibarettir. Onların arkasında, tekrar dirilecekleri güne kadar (devam edecek, dönmelerine engel) bir perde (berzah) vardır. " 


Gördüğümüz gibi Kuran böyle bir inancı bu ayetle kesin bir dille red eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...