11 Mayıs 2013 Cumartesi

Evde yapabileceğiniz bir kaç doğal sivilce maskesi tarifi:

Her zaman çıkmaz bende ama çıktığı zamanda da sivilcenin insan üzerinde yarattığı o psikolojiyi çok iyi bilirim..
Yine çıktı o sinir bozucu kırmızı şey dimi bu yüzden buradasınız?

Bloğumun bir köşesinde dursun diye aldığım notları sizinle de paylaşmak istedim
*Ayrıca aşağıdaki tarifler içerisinde bana en iyi geleni aspirin ve limonla yapılan karışımlar.. Aspirinin sivilceli ve sivilceye eğilimli ciltler için gerçekten bir kurtarıcı olduğunu düşünüyorum..

Bu sivilceler ve geride bıraktığı lekeler için;
Bir çay kaşığı beyaz kil, bir çay kaşığı limon suyu ve bir aspirini toz haline getirip karıştırın. Cildinizdeki sivilcelere 4 gün boyunca bu karışımı uygulayın.


  • Aspirin ve Limon Sulu Sivilce Maskesi: Aspirinin içinde cilde iyi gelen salisilik asit bulunmaktadır. Limon suyu ise antibakteriyel bir özelliğe sahip, yine akneler için iyileştirici özelliğe sahip ve cilt tonunu dengeleyen sitrik asittir. Bal yatıştırıcı bir özelliğe sahip olup, kabartma tozu maskeyi temizlemek için kullanılır.
    Malzemeler: 3-6 adet kadar aspirin, 1 limon, karbonat, aspirini ezebilmeniz için yuvarlayabileceğiniz bir bardak, sığ bir çanak, sıcak bal ve yüzü nemlendirmek için krem veya doğal badem, zeytin yada hindistancevizi yağı.
    Hazırlanışı: Kullanacağınız miktara göre 3-6 arası aspirini bardak yardımı ile ezin. Sonra aspirini çanağın içerisine koyun. Her 3 aspirin için bir yemek kaşığı taze limon suyunu aspirinin olduğu kaba boşaltıp, aspirinin yoğun bir kıvama gelmesini bekleyin. Eğer kuru bir cilde sahipseniz, karışıma bir yemek kaşığı ya da daha fazla sıcak bal, nemlendirici veya birkaç damla doğal bir yağ(badem, zeytin, hindistan cevizi) ekleyin. İyice karıştırın. Tam tersi yağlı bir cilde sahipseniz bu kısmı atlayıp yerine birkaç damla daha limon suyundan ekleyebilirsiniz. Maskeyi tüm yüzünüze ya da sivilce bölgesine uygulayıp kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra karbonata batırılmış sıcak ve ıslak bir bez yardımı ile yüzünüzü temizleyin.
  • Çilekli Sivilce Maskesi: Çilek akne ilaçlarının çoğunda bulunan doğal bir salisilik asit kaynağıdır. Yoğurt ise cildi yatıştırmak için mükemmeldir.
    Malzemeler: ¼ su bardağı taze çilek(dondurulmuş olmasın), ¼ su bardağı ekşi krema veya aromasız yoğurt.
    Hazırlanışı: Çilek ve yoğurdun oda sıcaklığına veya yakınına gelmesini bekleyin. İki malzemeyi de blender da yada bir çatal yardımı ile püre haline gelene kadar karıştırın. Tüm yüzünüze uygulayın ve 10-15 dakika sonra yıkayın.
  • Çilek, Bal ve Esmer Şekerli Sivilce Maskesi: Salisilik asit doğal olarak çilekte bulunduğu gibi bal ve limon da cilt için çok yararlıdır. Esmer şeker ise harika bir temizleyicidir. Bu karışımı 12 saat buzdolabında saklayın. Soğukken kullanmanız cilt için daha yararlı olacaktır.
    Malzemeler: 6 adet taze çilek, 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı esmer şeker, 1 yemek kaşığı taze limon suyu.

  • Hazırlanışı: Çilekleri köklerinden ayırıp küçük parçalara kestikten sonra çatal ya da bardak yardımı ile onları ezin ve bir kâsenin içine yerleştirin. Limon suyu, esmer şeker ve balı ekleyerek iyice birbirlerine karışana dek karıştırın. Elde ettiğiniz sonuç tutarlı değilse istediğiniz malzemelerden fazladan katabilirsiniz. Tüm yüzünüze uyguladıktan 10 dakika sonra sıcak ve ıslak bir bez ile yüzünüzü temizleyin.
Sivilcelerin kendisi gibi bizleri uğraştıran diğer bir konu da sivilce izleridir. Çoğu zaman bu kırmızı veya kahverengimsi izler, sivilce geçtikten belli bir zaman sonrasında tedaviye gerek kalmadan geçer. Ancak sivilcelerle oynamak ve onları sıkmak yara riskini arttırabilir.
Kimse yüzünde kalıcı izler ve siyah noktalarla yaşamak zorunda değildir. Bu sorunlarla uğraşan herkes mutlaka yüzdeki sivilce izleri nasıl geçer? sorusunu sormuşlardır. Tıp ve teknolojideki gelişmeler sayesinde dermatologlar hastalarına güvenli ve etkili tedavi seçenekli sunabilmektedirler. Bunun dışında aynı sivilce geçirme maskeleri gibi evde yapabileceğinizsivilce izleri maskeleri de bulunmaktadır.
Yine aynı şekilde bitkisel sivilce maskelerinde bulunan malzemeler sivilce izleriyle savaşmak için bire birdir.
  • Karbonat; cildin yüzeyine zarar vermeden ve aşındırmadan ölü hücreleri temizlemeye yardımcı alkali bir maddedir. 2 yemek kaşığı karbonatı ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırıp macun haline getirin. Yüzünüze yada belli bölgelere sürüp en az 5 dakika bekletip temizleyin. Sivilce izlerini geçirmek için bu maskeyi haftada 2 kere kullanabilirsiniz.
  • Limon suyu: Limon suyunda aşırı derecede asit bulunmakta ve yüksek düzeyde C vitamini içermektedir. C vitamini nazik ve yavaş bir yolla yaralı hücreleri iyileştirirken aynı zamanda cildin yenilenmesine yardım eder. Limon suyu maskesini uygulamak için 5-6 adet pamuğu limon suyunda bekletin. Sonra 2 tane alına, 1 tane çeneye ve 2’şer tane de yanaklara olmak üzere pamukları yüzünüze yerleştirin. Cildi bu şekilde kurumaya bırakın. Bu maskeyi sivilce izlerinden kurtulabilmek için günde 3 defa tekrarlayabilirsiniz.

Aspirin Maskesi



Aspirinli yüz maskesi, özellikle akne nedeniyle tahriş olmuş cildi toparlamak ve cildi derinlemesine temizleyerek yeni akne oluşumunu engellemek için kullanılmaktadır. Aynı zamanda yara izleri ve güneş lekelerinin görünümünü hafifletmek için de kullanabilirsiniz. Aspirin içinde bulunan salisik asit iltihaplanmaları önler ve cilt yüzeyinde bulunan yaraların şişmesini ve yayılmasını engeller. Maskeyi hazırlamak; içinse 3-4 adet aspirin tableti, 1 çay kaşığı su ve 1 çorba kaşığı balı karıştırmanız yeterli olacaktır.

Aspirin Maskesinin Cilde Faydaları

Aspirinli cilt maskesinin ana kullanım nedeni aknelerin oluşumunu ve yayılmasını engellemektedir. Akne ile mücadelede oldukça etkili olan aspirin, cilt altındaki dokulara nufüz ederek akneye neden olan enfeksiyonun yayılmasını önler. Aynı zamanda aknelerin neden olduğu ağrıları aspirin maskesiyle hafifletebilirsiniz

Maskenin Hazırlanması

İhtiyacınız olan malzemeler

3-4 adet tablet aspirin
  • 1 çay kaşığı su
  • Kuru ciltler için 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • Bal, zeytinyağı ve suyu bir kaseye alın ve bunların yumuşaması için kaseyi sıcak su dolu daha büyük bir kasenin içine koyun. Aspirin tabletlerini iyice ezip toz haline getirdikten sonra diğer malzemelerle birlikte karıştırın. Karışım orta yoğunlukta krem kıvamında olmalı. Bunu sağlamak için önce yarım çay kaşığı su ve zeytinyağı ekleyip yoğunluğuna göre geri kalanını ekleyebilirsiniz.
    Maskeyi uygulamadan önce yüzünüzü ve boyun bölgesini yıkayın ve temiz bir havluyla kurulayın. Sıcak su kullanırsanız gözenekler açılacak ve aspirin maskesi cilde daha kolay nüfuz edecektir. Daha sonra maskeyi parmak uçlarınızı kullanarak ve özellikle aknelerin bulunduğu bölgelere yoğunlaşarak cildinize yedirin. Göz ve ağız çevresinde sürmeyin. Maskeyi 15-20 dakika yüzünüzde bekletmeniz yeterli olacaktır. Çıkarmak için ılık su kullanın. Cildin durumuna göre aspirinli maskeyi haftada 1 kez kullanabilirsiniz.
    Aşağıdaki videoda farklı aspirin türleriyle aspirinli maskenin hazırlanışını ve uygulanmasını izleyebilirsiniz.

    Uyarılar ve Önlemler
    • Aspirin alerjisi olanlar kesinlikle aspirinli cilt maskesi kullanmamalıdır
    • Hamilelik, emzirme döneminde bulunan kadınlar ile herhangi bir sağlık sorunu bulunanlara aspirin maskesi önerilmemektedir.
    • Aspirin maskesini açık yara ya da kesikler üzerinde kullanmayın.
    • Güneşten yanmış ve yeni ağda yapılmış cilt yüzeyinde kullanılmamalıdır.
    • Herhangi bir cilt rahatsızlığı olanların bu maskeyi kullanamadan önce doktora danışmaları gerekmektedir.
    Kaynak oniki bilgi


    Sivilceli Ciltler İçin Tonik
    Malzemeler : Bir tutam biberiye otu, Bir tutam adaçayı, Saf alkol
    Hazırlanışı : Bir tutam biberiye otu ve bir tutam adaçayı kaynamış suya atarak demleyin. 15 – 20 dk bekletin. Temiz bir kaba süzerek içerisine bir kahve fincanı saf alkol ilave edin ve karıştırın. 15 – 20 gün temiz bir pamukla yada bezle yüzünüze uygulayabilirsiniz
    Sivilce Geçirici Krem
    Malzemeler :
    4 bardak gülsuyu
    2 elma (dilimlenmiş)
    2 çorba kaşığı kıyılmış rezene
    2 çorba kaşığı kıyılmış kereviz
    2,5 yemek kaşığı arpa unu
    3 yumurtanın akı
    1 tatlı kaşığı lanolin
    Hazırlanışı : Kaynayan suya oturtulmuş bir kasenin içinde gülsuyu, elma, rezene, kereviz ve arpa ununu pişirin. Kaynayan karışım lapa bir hal alınca buna iyice çırpılmış yumurta akını ve lanolini ekleyin. Süzün. Düzgün bir karışım haline gelinceye dek çırpın. Buzdolabında saklayın. Sivilceniz olduğunda üzerine sürün.

    Akne İçin Maske 1
    Malzemeler :
    1 adet portakal
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Hazırlanışı : Portakalın kabuklarını önce rendeleyin daha sonra havanda krem haline gelinceye kadar dövün. Üzerine 1 çay kaşığı kabartma tozunu ilave edin. Sivilcelerin üzerine sürün ve en az 30 dakika bekletin.

    Akne Maskesi 2
    Malzemeler :
    1 adet ayvanın çekirdekleri
    1 tatlı kaşığı pudra
    Hazırlanışı: Ayvanın çekirdeklerinin üzerine su çıkacak kadar su ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Kaynattığınız suyu 1 gün bekletin. Üzerine 1 tatlı kaşığı pudra ilave edip sivilcelerinize sürün

    Akne Maskesi 3
    Malzemeler :
    1 tatlı kaşığı kuru maya
    1 aspirin (öğütülmüş)
    1 çay kaşığı oksijenli su
    Hazırlanışı : Tüm malzemeleri karıştırın. 1 hafta her gün sivilceli bölgenizi bu karışımla yıkayın. 30 dakika bekletin. Yıkayın.


    Suna Dumankaya'dan bir sivilce maskesi tarifi:
    Birer çay kaşığı aspirin tozunu, limon suyunu ve beyaz kili karıştırıp sivilcenizin üzerine sürün ve bu maskeyi 20 dakika bekletin 
     


    Normal Ciltler İçin Sivilceye Tonik
    1 su bardağı suda 2 poşet yeşil çayı demle. Her Gün cildini sil.

    Sivilce Lekeleri
    *Gece yatmadan önce cildinizi temizleyin. Yarım limonun suyunu sıkın. Yüzünüze sürün. 
    *Sabah 1 tatlı kaşığı pak maya, 1 adet aspirini un haline getirin, içine 1 tatlı kaşığı oksijenli su koyup boza kıvamına gelince yüzünüze sürün. 20 dakika bekletip yıkayın.

    *1 çay bardağı taze bakla içini haşlayıp ezin. 1 çorba kaşığı badem yağını ekleyip karıştırın. Ardından cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Ilık suyla temizleyin. Bu karışımı haftada 1 gün tekrarlayın.
    *Bir yumurta akını, bir çay kaşığı limon suyunu ve aynı ölçüde balı, iki yemek kaşığı pastane mayası ile karıştırın. 20 dakika cildinizde bekletip yıkayın.


    Bir başka tarif
    Malzemeler :
    1 tatlı kaşığı kadar beyaz kil,
    1 tatlı kaşığı kadar kayısı yağı ( aktarlardan kolaylıkla bulabilirsiniz ),
    2 yemek kaşığı elma sirkesi
    Hazırlanışı : Malzemelerimizin tümünü cam kasede karıştırıyoruz. Akışkan bir kıvamı tutturunca cildinizdeki sivilce oluşan yada sivilce lekelerinin bulunduğu bölgeye sürüp nemli bir tülbent örterek 20 dakika kadar bekleyin. 20 dakika sonra yüzünüzü yıkayın, hepsi bu..
    -----------------------------------------------------------------------
    Aşağıdaki bilgiler de yine internette rastladığım yorumlardan notlar..


    Bir yere gideceksiniz ve yüzünüze kapatıcı sürmek istemiyorsunuz. Çay bardağının yarısına kadar içme suyu doldurun, yarım limonu bitene kadar sıkın, 1 çorba kaşığı tuz koyun. Karıştırın. Yüzünüze elinizle ya da pamukla yedirerek sürün. 5 dakika falan bekleyin. Sonra ılık suyla yıkayın. Sivilce izlerinin 2-3 saatliğine geçmesine ya da iltihaplı sivilcelerin beyaz kısımlarının geçmesine sebep oluyor, tabii bir süre sonra tekrar beliriyor. Bu ani durumlar için geçerli bir reçete..

    ------------------------------------------------------------


    bir yumurda kır sonra üstüne 15-20 damla limon sık sonra onu izlerin olduğu yere sür 20 dk. kalsın kuruyunca tekrar üstüne sür bi 20dk daha kalsın.Sonra yüzünü yıka Bunu 1 hafta uygula

    ------------------------------------------------------------------------

    Günlük krem olarak
    -madécassol krem
    -bephantene krem
    -bephantene merhem
    3ünü karıştırıp sabah ve akşam 1kere masaj yaparak sürüyorsunuz. Hepsi bu bir süre sonra ışıl ışıl lekesiz bebek gibi bir cilde sahip oluyorsunuz.

    ---------------------------


    Bir Güzellik uzmanının verdiği bilgiler:

    Sivilce izleri; (Her akşam..)
    --Her akşam izlerin olduğu yere limon suyu sürün, kurudukça tekrar olmak üzere 3 defa tekrarlayın..

    Sivilce oluşumu olan cilde; (Haftada 1 yapılacak)

    -1 tatlı kaşığı toz maya
    -2 adet aspirin
    -3 damla limon
    ---
    -Aspirin ve limon suyunu karıştırıp erittikten sonra maya ile karıştırıyorsunuz.. Sonra lekeli yerlere sürüp 15-20 dk. bekliyecek .. Kuruyunca ılık su ile durulayın ve kurulayın... En son olarakta nemlendiricinizi sürün..


    Yüzde oluşan ve ciltte kötü bir görüntüye sebep olan siyah noktalar.. 





    Bir çok kozmetik ürün denenir ama yine de çare olamaz. Sürekli kendini yenileyen bu küçük çirkin noktalara çözüm elma sirkesinden geliyor.

    Yarım bardak suya 3 çorba kaşığı elma sirkesi eklenir ve kaynatılır. Kısık ateşe alınıp, baş bir örtü ile örtülür. Yüz bu kaynayan buhara karşı 15-20 dakika tutulur. Daha sonra yarı yarıya sulandırılmış olan elma sirkesiyle yüz silinir.

    Haftada 2 kere tekrarlanacak olan bu uygulama ile siyah noktaların kaybolduğunu ve yerini parlak bir cilde bıraktığı fark edilecektir.



    Alıntıdır..

    228 yorum:

    1. çok güzel beğendim hemen aynısını yapacaığm.

      YanıtlaSil
    2. bilemiyorm bence tam açıklamalı değil ve yorum azzzz

      YanıtlaSil
    3. bence çok yardımcı olmuşsunuz emeğinize sağlık çok teşekkürler

      YanıtlaSil
    4. ben bu sitede değilde birinde yapmıştım çok ise yaradı :gül suyu ve balı karıştırıp 20 dk. beklettim ve kırmızı lekeler geçti

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. gül suyu ve balın miktarı ne kadar

        Sil
      2. GERÇEKTEN İŞE YARIYORMU

        Sil
      3. GERÇEKTEN İŞE YARIYORMU

        Sil
      4. gülsuyu ve bal 1 çay kAşığı arkadaşlar sivilcelerim yok oldu şiddetle tavsiye ediyorum ayrıca

        Sil
      5. çok iyiydii

        Sil
      6. bende aynısını yaptım gül suyu bir kaç damla olarak kaba döktüm bir tatlı kaşığı bal koydum ve sivilce duası okudum her hafta 1 kez yaptım sivilcelerim zamanla yok oldu süper bişey

        Sil
      7. hangi dua o acaba

        Sil
      8. çilekli yoğurt yarıyou deneyen varmı?

        Sil
    5. harikaaaaaaaaaa

      YanıtlaSil
    6. Çam katranı sabunu da çok iyi geliyor deneyin bence

      YanıtlaSil
    7. bunların hepsi boş iş arkadaşlar en iyisi Allah a el açıp yalvarmak...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Canım o zaman neden bu siteye girdin ????

        Sil
      2. zuha ha hah haaa hahh...koptum yaaa...ne güzel bi kafa keşke böyle olsak...doğru ya o kadar bilim insanı fln ne araştırıyor,otursunlar evlerinde ellerinde bi kuran,sabah akşam namazlarını kılsınlar yeter...Sen işe de gitme,evde otur allahdan iste karnımı doyur diye...Eğer böyle olsaydık şuanda saniyede birsürü bilgiye ulaşmanı sağlayan cihazlar ve internet gibi ağlar da olmazdı...

        Sil
      3. tevekkül denilen şeyi biliyon mu canım benim.

        Sil
      4. Allah izin vermeseydi o saydıklarının hiç biri olmazdı zaten

        Sil
      5. Önce tedbir tabi

        Sil
      6. en kötüsü o dese e

        Sil
      7. Arkadaşlar bunlar cidden geçiriyor ben denedim :-)

        Sil
      8. Allah yer yuzunde sana her derdin devasini vermis aklini kulaanip bulamiyosan bu senin akil kapasitenle alakali bilmiyorsan soyleyeyim hekim doktor anlamina gelir mademki bunlar bos is allah neden lokman hekimi yaratti hic dusundunmu ??????

        Sil
      9. Sen kendini bişey filanmı sanıyorsun Gökteki à llah olmasa sen olmazdın neyin tribindesin sanırım gayrimüslim bir kişiliksin terbiyesiz

        Sil
      10. tevekkül...

        Sil
      11. canım sen önce kendi eşşeğini sağlam kazığa bağlıcaksın sonra tevekkül ediceksin ;)

        Sil
    8. Yüzumde sivilce arttı çiller çikti ve yaniyo :(

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. YANMASI YÜZÜNÜN TEMİZLENDİĞİNE İŞARET AMA BAZI CİLTLERDE YANMA TEPKİMESİ CİLDİNİN İSYAN ETMESİ GİBİ BENCE SENİN İÇİN EN İYİSİ DOKTOR TAFSİYELİ ŞEYLER YAPMAK :))

        Sil
    9. novalgin olmazmı

      YanıtlaSil
    10. limon suyu işe yarıyormu ama yapmıycam yalan gibi duruyoo

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Limon suyu ve Aspirin karışımı gerçekten çok etkili.. Öneririm.

        Sil
      2. merabalar arkadaşlar hiç bir şey sivilcenin geçmesine çıkmasına engel değil limon sakın uygulamayın biraz geçtikten sonra artar sivilceleriniz çikolatayı bırakın sürekli mandalina portakal yiyin ve sizin kullandığınız sabununuz olsun aslında isim vermezdim ama sebamed veya döve iyi gelebilir

        Sil
      3. kesin olarak geçece demi geçmese ama denedinizmi eminmisiniz hadi cildimize zarara verirsek ozamn ne olacak ozamn gene olan bizim cildimize olacak kesin garanti veriyormusunuz salığa yararlıdır diye....

        Sil
      4. portakal en zararlısı bılmedıgın ıcın yorum yapma ya

        Sil
      5. arkadaşlar benim siyah noktalar için bir tarifim var. gerçekten içe yarıyor. yarım tatlı kaşığı yoğurt 4 5 damla limon suyu yarım tatlı kaşığı badem yağı (badem yağı yerine mısır unu da kullanabilirsiniz ) hepsini karıştırın ve yüzünüze sürün 25 30 dk bekleyin ve yıkayın .( bu maskeyi sürmeden önce yüzünüzü sabunla yada bol suyla yıkamanızı öneririm )

        Sil
      6. ne bu yemek tarifi gibi allah allah badem yağı yoksa mısır unu hahah zeytin yağ yoksa çicek yağıda koyabilirsiniz der gibi :D

        Sil
    11. Bende size öneriyim Birazcık balı (çokaz) kaba koyun içine 5 damla limon sıkın . karıştırın (kürdan olabilir ) Ve yüzünüzde sivilcelerin olduğu noktalara sürün (kulak pamuğu ile) 10-15 dk bekledikten sonra yüzünüzü kağıt havluyu ıslatıp balları silip yıkayın ben denedim çok etkili 1 haftada geçiriyor

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. her gün mü yapıyorsunuz bende 1 tatlı kaşığı balı 3 4 damla limon ve sivilce çok ise 1 adet sarımsak ezip karıştırıp aynısı yapıyorum hafta 1 diyor ama ben ayda yılda 1 yapıyorum siz her gün yapıyorsanız bende düşünebilirim ?

        Sil
      2. sarımsak yüzde tüylenme yapar sarımsaksız yapın

        Sil
      3. ya bal tatlı olduğu için fazlalaştırmaz mı?

        Sil
      4. teşekkürlrrrrrrrrrrr

        Sil
      5. sarımsak portakal greyfur sivilceyi arttırı ama limon aynı değildir

        Sil
    12. arkadaşlar bana yardım edin çok kötü hissediyorum

      YanıtlaSil
    13. hemen yapacam :D

      YanıtlaSil
    14. su limon suyu ve tuz karışımı işe yarıomu 1-2 saatliğine yok ediyormu ben sivilcelerimi sıktıktan bir gün sonra yara kabuğu oluşuyor özellikle çenemde var sadece onları kapatırmı bu öneri

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hayır ya ben denemiştim ya yara haline getiriyo ya patlatıyo yada dahada belirgin yapıyo :(

        Sil
    15. kesinlikle karbonat ve limonu deneyeceğim teşekkürler

      YanıtlaSil
    16. limon suyu ve kabartma tozunu deneyen yok mu ?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. ben denedim hiç bi işe yaramıyor aksine dahada fazla çıkarttı

        Sil
    17. yalnız yüzünüzde tüylenme varsa maya maskesi tüylenmeyi fazlalaştırıyor .evet cilde iyi gelir yumuşatır yeniler fakat böyle yan etkileri de var ..dikkat..

      YanıtlaSil
    18. erkeklerin tıraş sabunuyla kullanılmayan diş fırçasına ihtiyaç var bu tarifte. tarif ise şudur tıraş sabununu köpürtüp diş fırçasına sürüp diş fırçasını köpüklü bir şekilde yüzüne sürdükten sonra 10-15 dk.içinde kuruyor ve kuruduktan sonra yüzünü bol suyla duruluyon ben denedim yüzünü beyazlatıyo ama bir süre sonra geçiyor

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. sivilceye iyi geliomu peki

        Sil
      2. sakın öle bişey denemeyinn o kemikleri eritirmişşşşş

        Sil
      3. o zaman bütün erkeklerin yüz kemikleri erimiş bitmişti :))

        Sil
    19. Tarçınla limon suyunu karıştırın arkadaşlar yatmadan önce sivilcelerinizin üstüne surun çok etkili ben denedim ama sadece sivilcelerin üstüne ilk önce yanıyo ama işe yarıyo

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. yüzüm kıpkırmızı oldu ayrıca cok yanıyo korktum ve hemen yıkadım

        Sil
      2. bir de siyah noktaları arttırdı bende...

        Sil
      3. terebentin denedim kuruttu hiç iz bırakmadan

        Sil
    20. ya ben limon sürmeyi denedm bi ara gectide izler var baa bi onlar nasıl gitcek bilen var mı

      YanıtlaSil
    21. bebe aspirinimi yoks diyerinden mi

      YanıtlaSil
    22. Limon suyunu denedm ama kizarikliklar gittmedi :(

      YanıtlaSil
    23. benim önerim tatlı yoğurta 5 damla limon suyu ekleip kariştir.10-15dk bekle sonra yıka çok ii gelio buda yaramazsa durma doktora git bacım

      YanıtlaSil
    24. ben limonu denemiştim ama önermiyorum bi ara sivilcelerim arttı çok zor geçirdim. Ben her akşam kil sabanu yada zeytin yağ sabunu ile yıkıyorum çıkmasını engelliyor azda olsa..

      YanıtlaSil
    25. acnemax diye bir ürün var ben onu kullanıyorum açıkcası etkili bir üründe deneyin derim :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Yan etkisi var mi

        Sil
      2. Acnemax hiç bi işe yaramiyo sakin almayin

        Sil
      3. hiçbir işe yaramıyor ya hiçbirşeyin faydası yok :()

        Sil
    26. Benim kızarıklıklarım we iltihaplı siwilce war ne yapmalym?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Sumak, çay gibi demleyip suyuyla cildinizi silince sivilceleri söndürüyor.

        Sil
    27. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sayfanızı çok beğendim.Sevgiler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok teşekkürler:) Sevgiler benden de..

        Sil
    28. birazdan uygılicam umarım işe yarar teşekkürler şimdiden

      YanıtlaSil
    29. Bilemedimya ise yararmi

      YanıtlaSil
    30. işe yarıyor mu

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ewet yariyo bn 13 yasindayim ergenlik döneminde sivilcelrim durdurulamiyordu bu maskeden yaptim azaldi

        Sil
      2. gerçektn mi ??

        Sil
    31. kızarıklık için ne öneriyorsunuz?

      YanıtlaSil
    32. benim yüzümde hayatta sivilce çıkmazdı adet dönemimde sıkmaya başladımm o zamanlar çıktığı için şimdidde artık tek tük normalde çıkıyo nolur yardım edinn

      YanıtlaSil
    33. Limon suyu ve aspirin karısimı ise yariyo mu bende sivlcelrm ck vr ufak ufak

      YanıtlaSil
    34. Cilt tipleri farklı, hangi karışım hangi cilt tipi için belirtirseniz çok iyi olur...

      YanıtlaSil
    35. ben limon ve aspirini denedim ama sivilcelerimi arttırdı

      YanıtlaSil
    36. Arkadaşlar ben de her genç gibi sivilce problemi yaşıyorum. Yapabildiğim her maskeyi sabunu falan denedim ama bunlar uzun süreli yapıldığında sonuç veren şeyler ben daha kısa zamanda sonuç elde etmek istiyordum ki bu ürünü keşfettim. Anadolu Üniversitesi tarafından onaylanmış bir ürün ve geri iade seçeneği var o yüzden alıp denemek istedim ve iyi ki de almışım diyorum. Günlük yaptığım makyajdan, yiyecek içeceklerden dolayı çıkan sivilcelerime veya da kafasına göre çıkan sivilcelerime uyguluyorum ve sonuçtan çok memnunum. Denemek isteyen arkadaşların bakmasını tavsiye ederim.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ee ürünün adını yazmamissinz ?

        Sil
      2. ürünün adı ne

        Sil
      3. O kadar etkisi var urunun adini vermiyonuz ya..

        Sil
      4. bu ürünü yazısına tıklayınca açılıyo acnemax

        Sil
    37. Ürünün adı Acnemax sivilce kremi. Ben kolay ulaşın diye link olarak verdim. Verdiğim link güvenli çünkü bende ordan aldım. 'bu ürünü' diye belirttiğim yerdeki linke tıklayarak ürünün ana sayfasına ulaşıp ürün hakkındaki tüm detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.

      YanıtlaSil
    38. benim içinde sivilceler kötü bir durum hemen deneyeceğimm





      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. sakın bilmediğiniz bişeyi denemeyin nedeni tam tersi daha çok arttırır dove sabunla sabah akşam yüzzünüzü yıkayın

        Sil
    39. arkadaslar sivilceleri filan yok etmek icin bilmediginiz ilac benzeri urunleri kullanmayin bu urunlerin cogu etkinligi kanitlanmamis urunlerdir . Ben bir ara haci sakir kullaniyordum bayaa bir sekilde o . Sonra bi gibi filan biraktim artti . simdi de kullandim 3 ay oldu ama azlmiyor . su an aleo vera kullamiyorum nasil mi -aleo verayi kiriyorsunuz , icinden jel cikiyor ve onu cildinize suruyorusunuz . cogu yerde okuduguma gore 4 gunde kullaninca etkisini gosterir ve 4. gunde gozle gorulur sonuc verirmis . bazi arkadaslar demis , bilmediginizi kullanmayin diye , aynen bilmediginiz urunu kullanmayin . kullanacaksaniz da dogal urunler tercih etmenizi oneririm en azindan vitaminlerinden faydalanirsiniz . Unlu profoserlerin sayfalarina girip oralarda da sivilceleri yok etmek icin yontemler gorebilirsiniz
      Birurun kullanip hemen birakmayin cildinizin ona alismasi zaman alabilir . sabredin .. ama en iyisi , iyi bir cildiyeciye gorunebilirsiniz .

      YanıtlaSil
    40. O değil de sivilceliler olarak birlessek devrim yapariz be. Neyse teşekkürler bilgiler için.

      YanıtlaSil
    41. arkadaşlar size tek birşey söylüycem ben 4 yıldır sivilce lekeleriyle uğraşıyordum sokağa dahi çıkamıyordum aynaya bakınca bana sinir geliyodu sonra bana birisi kantron yağını önerdi kırmızı olan her gece yatmadan önce tum yüzünüze sürün pamuk yardımıyla 1 ay boyunca ama her gece muhakkak sürün 1 ay içinde geçicek ben çok mutluyum sizde deneyin ve görüceksiniz 1 tane zerre bile kalmıyor.

      YanıtlaSil
    42. ben yüzümde çıkan sivilceleri patlatıyorum ve oynadığım için yara oluyor ve uzun süre geçmiyor bunun için çabuk etki edecek bir maske uygulamak istiyorum hangisi iyi olur bilemiyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ya benim yanak kısmımda biraz lekeler var kırmızı kırmızı zeytinyağı falan sürüyorum yüzüme hafif yağlı bir yüzüm var ne yapmalıyım ?

        Sil
    43. Kantron yağı gerçekten etkilimi denemek istiyorum

      YanıtlaSil
    44. Arkadaslar ben her yontemi denedim yüzüm o kadar berbatti ki hiçbir şey işe yaramiyordu. Bende işe yaramayacağını düşünsemde gündüzleri pamukla yüzüme su ile karistirip elma sirkesi gece yatmadan önce ise limon sürdüm ve cok etkili oldu . Size de öneririm...

      YanıtlaSil
    45. bunların hiçbiri işe yaramıyor yüzde yağlanma varsa sivilce çıkmaması imkansız yağlanma için sık sık bol su ile yüzünüzü yıkayın

      YanıtlaSil
    46. Umarim işe yarar hemen deniycem

      YanıtlaSil
    47. of yaa o kadar şey denedim bi benim cildim için gerekli olan maskeyi bulamadım.
      size bi tavsiye sivilceler için limon kesinlikle zararlı.
      sarımsak da olmaz çünkü yüzde tüylenmeye sebep oluyo.
      ayrıca içinde yaş ya da kuru maya geçiyosa da kullanmayın o da yüzdeki tüyleri artırıyo.
      en azından benim cildim için işte bu zararları dokundu.lütfen bi hata yapıp da bunları kullanmayın.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bence en iyisi bi cilt doktoruna gitmek o zaten suratiniza uygun ilaci veriyo duzenli kullanicada geciyor

        Sil
    48. ınsallah doğrudur bunlarr

      YanıtlaSil
    49. arkadaşalar ben de her şeyi denedim ama bir türlü geçmedi zaten sivilceler ya genetiktir yada hormonsal bozukluklardan kaynaklanır bence bir hormon testi yaptırmakta fayda var.

      YanıtlaSil
    50. Yanlış anlamayın ama baylar bayanlar benim yüzümde sivilce de , sivilce izleri de vardı ben sonra her akşam yüzüme sadece %100 limon suyu sürdüm günde kurudukça 3 kez ondan sonra yavaş yavaş hepsi yok olmaya başladı sizlerede öneririm... ;)

      YanıtlaSil
    51. merhaba . ben ergenlik sivilcelerimden kurtulmak istiyorum . cildim biraz yağlı . ne önerirsiniz ?? okuldaki tek sivilceli kız olmak hoşuma gitmiyor ..

      YanıtlaSil
    52. ben limon suyu ve asprini denedim gerçekten işe yarıyor teşekkürler..

      YanıtlaSil
    53. ben limon ve aspirini denedim gerçekten işe yarıyor. teşekkürler...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ben denedim ama kizarikliklar var geciyormu sonra ? 10 gun var dugunume o hune kadar gecirmem gerek :(

        Sil
    54. Benim cildim çok yağlı sivilce lekeri ile dolu ve burnumun üstünde birçok sivilece var ne yapmam gerekiyor?

      YanıtlaSil
    55. Bence yumurta beyazini ve yas maya karistirin yuzunuze maske yapin 20dk bekltin haftada 3gun yapin faydasini gorursnz bana cook ii geldi

      YanıtlaSil
    56. bence denlenmis çay ile temizleyin gercekten cok işe yarıyor

      YanıtlaSil
    57. bence bunlarun hepisi yalandur hergün yatmadan önce zeytinyağlu sabunuzu yüzünüze sürün öylece yatakalun gececektir

      YanıtlaSil
    58. inşallah iyi gelır

      YanıtlaSil
    59. limon suyu asipin deniyorum bilgiler için teşekkürler umarım faydalı olur

      YanıtlaSil
    60. 1 yemek kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı balı karıştırıp sivilcelerin üzerine sürün. 20 dakika bekleyip ılık suyla durulayın. Bu işlemi her gün tekrarlayın.

      YanıtlaSil
    61. CİLDİNİZİN NASIL OLDUĞUNU BİLİP BİLMEDEN HEMEN DENEMEYİN BENCE ÇÜNKÜ ; SONRA DAHA KÖTÜ OLDU DİYE ŞİKAYET EDİYOSUNUZ HERŞEY DOKTORA GİDİP

      YanıtlaSil
    62. işe yarar mıı

      YanıtlaSil
    63. hepsi çok saçma

      YanıtlaSil
    64. Arkadaşlar kabtoran yaginin yan etkisi varmii llütfen cvp yazn

      YanıtlaSil
    65. Arkadaşlar ben 12 yaşındayım benim anlımda sivilceler var önerileiniz varmı? Bide Acnemax kullanan carsa faydalımı?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Aynen yaa. bu yaşta neler yapabiliriz? Benim annem yukarıdakilerden bir tanesini onayladı. Ve yapıyorum. ^_^

        Sil
      2. hangisini benimki karbonata tamam dedi

        Sil
      3. Bn limon suyunu denedim gercekden ama gercekden geciriyor eger cildiniz hassassa hastada 4-3 gun kullanin eger hassas deilse her gun yatmadan once pamukla limon suyunu surup yatin sabah da sabunla yikayin

        Sil
      4. Acnemax sadece bir süreliğine işe yarıyor ben tavsiye etmiyorum

        Sil
    66. ben yüzümü artık kükürtlü sabunla sabunlayacağım inşallah işe yarar ama bence en iyisi doktor tedavisi..

      YanıtlaSil
    67. ben yüzümü artık kükürtlü sabunla sabah akşam sabunlayacağım ama en iyisi doktor tedavisi 6 ay süre sonucu bişey kalmıyor diyorlar ben 2 ay kullanıp bıraktım eğer kullanmaya devam etseydim şuan sivilce sorunum olmayacaktı ve en çok korku verici şeyde iz kalması inşallah geçer :/

      YanıtlaSil
    68. Ben bir yöntemi uyguladım. Şu anda cildimde. Bir yan etki gösterirse ne yapacağız? bunlar test edilmiş mi? güvenli mi?

      YanıtlaSil
    69. Sakın denemeyin limonla mahvoldu suratimmmmmm

      YanıtlaSil
    70. bozaya birkaç damla limon suyu karıştır yüzünüze sürün 20 dk bekletin yüzünüzü yıkayın

      YanıtlaSil
    71. Bende denicem bakalim ise yaricak mi

      YanıtlaSil
    72. Bnde denicem mrak ettm

      YanıtlaSil
    73. sakın hiçbiriniz yapmayın çünkü limonda gülsuyu da vb hepsi yüzde sivilceleri siyah noktaları da artırıyor ayrıca yanması da kaşınması da tekrar çıkmasına işaretirrrrr birde size bir tarif vericeğim 2 tatlı kaşığı nişasta,2 tatlı kaşığı şeker,1 parça limon tavsiye ederim....

      YanıtlaSil
    74. Hepsi çok güzel ve yararlı bilgiler. Aralarında hoşuma giden ve geçirceğine inandıklarım var. Çok teşekkürler.

      YanıtlaSil
    75. Merhaba ben de sivilcelerimden müzdaribim geceleri sudocrem sürüyordum yüzüme bebeklere pişik olduklarında sürülen krem çok faydasını gördüm hem cildim yağlanmadı hem sivilcelerim kurudu fakat düzenli kullanın arkadaşlar ben bıraktım tekrar başladı sivilcelerim şimdi ise hem limon suyu hem de sudocrem kullanıyorum limon suyu yanaklarıma baya yaradı ama alnımda çıkanlar için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim

      YanıtlaSil
    76. Her seyi denemisiz valla yakinda sivilce gecirmeye calisirken mutfakta denemiyeceginiz sey kalmicak :))

      YanıtlaSil
    77. Limon suyu ve tarcin cok iyi qeliyo

      YanıtlaSil
    78. benim cildim yağlı ve tek tük sivilce var:( ne yapmalıyım ne önerirsiniz??

      YanıtlaSil
    79. Bence limon suyundan şaşmayin doğa mucizesi kesinlikle deneyin ama biraz sabredin emin olun sonucunu begeneceksiniz :)

      YanıtlaSil
    80. Iltihapli sivilceler icin kuafore maske yaptirin cok iyi geliyo 20 tl ye 2 cesit maske yaptilar cok ama cok iyi geldi tavsiye ederim...

      YanıtlaSil
    81. cildinize kesinlikle limon sürmeyin neden mi limon zaten asitli bunu da cildinize sürerseniz eğer yüzünüz de daha çok sivilce vs çıkabilir...

      YanıtlaSil
    82. sadece aspirin maskesini deneyin derim digerleri biraz eksik :)

      YanıtlaSil
    83. Arkadaslar yumurta aki maskeside deneyebilirsiniz cok ise yariyo yumurta akini ve 5 6 damla limonu sıkıp bi kaba koyun suratiniza esit miktarda elinizle dagitin sivilce olan yerlere tabi bunu haftada 2 veya 3 kez tekrarlayin faydasini goruceksiniz :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bir dal maydanozu rondodan gecirin puremsi hale gelinde uzerine 1 tatli k. Limon suyu sikin ve sivilceli bolgeye kompres yapin sakin sivilceli bolgeye masaj yapmayin sonra 20 dk. Bekleyip asagidan yukari yikayin yuzunuz kuruysa yikadikdan sonra hindistan yada zaytin yagi cekin 20 gunde sivilce diye bir sey kalmiyicak deneyin cok etkili

        Sil
    84. valla benimde bir çok sivilcem var ben iki günde bir banyo yapıyorum yaklaşık bir aydan beri yüzüm pamuk gibi örneğin gülsuyu ve bal karışımını atıyorum pazartesi günü yaptınız pazartesi günü banyo falan yapmayın salı günüde gülsuyu ve bal karışımını yapmayın banyo yapın özelliklede yüzünüzü yıkayın ovalayın masaj tarzı hareketler yapın ben denedim işe yaradı sağlıklı bir cild için denemeye değer ben birde bilinciz olarak yaptım bunu saçlarım çok uzun çabuk yağlanıyor diye iki günde bir banyo yaptım gülsuyu ve bal karışımını da uyguadım şuan cildimi çok beğeniyorum ama cildiyeye giderseniz sizin için daha iyi olur benim kuzenimin cildi çok sivilceliydi cildiyeye gitti doktor ona bir krem verdi ismini bilmiyorum ama o kremi sürdü cildi çok güzelleşti bizim söylediklerimiz basit geçiştirici şeyle doktor en iyisi

      YanıtlaSil
    85. Bence denemek de fayda var arkadaşlar

      YanıtlaSil
    86. patlattıktan sonra limon suyu dokun 1 saate temizler denedim oldu superr

      YanıtlaSil
    87. soğanın suyunu sıkıp günde 2 kez sivilcelerinizin üstüne sürün ayrıca peeling kullanmayın enfeksiyonun cilde yayılmasını sağlıyo yüz yıkama jeli kullanın ayrıca diadermine yüz toniği kullanın düzenli olarak gözeneklerin açılmasını sağlıyo böylece sivilce ve kiri önlüyo her gün sabah akşam cilt tipinize uygun bi nemlendirici ile yüzünüzü nemlendirin dermatolojiye gittim ve tüm cilt tipi için kullanabilecek % 2 salisifik asit içeren imex adında bi ilaç önerdi çok iyi geliyo 8 aydır bu dediklerimi uyguluyorum gayet memnunum üstelik düzenli spor ve beslenme ile sivilce sorununu önleyebilirsiniz

      YanıtlaSil
    88. Arkadaslar bu yazilanlari hic denemedim amma ben 17 yasindayim benimde bi kac ergenlik sivilcelerim cikiyor ona karsi 1 dal maydanozu rondodan gecirin puremsi hale gelince uzerine 1 tatli kasigi taze limon suyu sikin ve yuzunuye sivilceli bolgeye kompres yapin sakin masaj yapmayin ve 20 bekletip yikayin muhtesem etkili

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. gerçekten oluyomu bende hem leke hemde sivilce var

        Sil
    89. Merhaba benim sorunum var yani cildimde..benim arnimda ve cenemde sivilceler var arnimda lekeler kaldi cenemdede cikdi ve yaraya donusdu bu ne yapiysam gitmedi..bana en kisa zamanda gide bilecem bir sey soyleye bilirmisiniz sivilcelerden kurtulmam icin nolursunuz!!

      YanıtlaSil
    90. arkadaşlar sadce düzenli olarak bol bol su için abur cuburdan kaçının yüzünüze bpl bol fazla abartmanan :D limon sürün :) ve sadece gece ytmadan önce ılık suyla yıkayın daha sonra zeytinyağlı sabun ile elinizi yüzünüzü ayaklarınızı yıkayın sonra uyun ve bunnnu düzenliolarak yapın göz altı şişkinlikleri için buz terapisi yapın ve morluklar için yğrt salata maskesi uygulayın :D yüzünüzü günde 1 kere yapın tabi yüzünüzü 20 30 dkkka sonra ılık dan biraz soğuk suyla yıkayın yeter :))

      YanıtlaSil
    91. arkadaşlar ben bu tür maskeleri ilk defa kulanıyorum sizce etkilimi ne önerirsiniz acaba ??

      YanıtlaSil
    92. Çok teşekkürler faydalı bilgileriniz için.

      YanıtlaSil
    93. hep doktora gitmekten sıkıldım jeli veriyo sürüyorum bittiğinde yine çıkıyor

      YanıtlaSil
    94. kilsiz yapsak nolurr ?

      YanıtlaSil
    95. Arkadaşlar yüzünüzü temiz tuttuktan sonra kolay kolay olmaz günde en az 5 kez yikayin yüzünüzü

      YanıtlaSil
    96. arkadaşlar clindoxyl krem muhteşem 3 haftaya ne sivilce ne siyah nokta kalıyor denemenizi öneririm

      YanıtlaSil
    97. Aspirin zararlı deilmi yüze sürmeye

      YanıtlaSil
    98. Ben 16 yasindayim sivilcelerim var alnimda ve tüm cilt tipleri için siyah nokta kremi aldim onu banyodan sonra surun sivilceleri kurutup yok ediyor harika birşey denemenizi tavsiye ederim

      YanıtlaSil
    99. Herseyi denedim ama hic birsey olmadi

      YanıtlaSil
    100. Yüzüm yanmaya basladi bir zarari olurmu (karbonatli su maskesini uyguladim)???

      YanıtlaSil
    101. arkadaşlar bn bi sitede gördüm yoğurtla limon suyu karışımı deneyen varmı varsada nasıl oluyor işe yarıyor mu

      YanıtlaSil
    102. Ya arkadaslar aspirin falan bosverin bakin gercekden ya gul suyu ve bal i deneyin ya da limon suyu surun vallhi bn limom suruynu gece yatmadan once suruyordum sabah kalkip yıkıyordum gayette güzel yağlanmayı engelliyor sivilcelerin geçmesini sağlıyor kızlar sadece adet döneminde çıkıyor başka bir türlü sivilce çıkmıyor fakat yüzünü çok hassas ise bir kere benim limon suyunu veya herhangi bir şeyi tavsiye edilen yani eğer yüzünü kızarıyorsa sakın bir daha deneme çünkü sizin yüzünüz çok hassastır anlamına gelir senden bir kızım gerçekten ama gerçekten limon suyu çok işe yarıyor sivilceleri bile geçirip izlerini bile geçiriyor dediğim gibi sadece kızlarda adet doneminde cikiyor

      YanıtlaSil
    103. Arkadaslar siyah noktalar icin1 cay kasigi limon,1cay kasigi kabartma tozu,1 tatli kasigi yogurdu karistirin ve siyah noktanin yogun oldugu yere surun kuruyana kadar bekleyin ve ilik suyla yikayin

      YanıtlaSil
    104. Arkadaşlar benim bi ara baya sivilcem vardı ne kullandiysam geçmiyordu. Bi ara limonlu pamukla geceleri cildime sürüyordum,zamanla geçti. Sabredin bi süre sonra yok oluyor. Şimdi ise 1,2 tane çıksa sinirden onları patlatiyorum veya oynuyorum. Bu da yayılmasına sebep oluyor. Şimdi kullanamadığım yüz jelleri kremleri kalmadi cildin yapısını da bozdum kafayı yicem :(

      YanıtlaSil
    105. Gülsuyu işe yarıyo, makyajla fazla durmayın geceleri yıkayın bide bi tabaga tatli kasigiyla tarcin koyun bide dort bes damla limon koyun. Ise yarar buyuk ihtimalle

      YanıtlaSil
    106. Lütfen yardımcı olun sicilcelerm gecmiyor

      YanıtlaSil
    107. ya arkadaslar yuzumun her yerinde bir sürü siyah nokta cikiyor ve gecmiyor üstelik ayni sekilde herrrr yerimde sivilce var lutfen yardimci olun kisa sürede etkisini gostericek, yapabilecegim maske veya kullanabilecegim bi krem oneririr misiniz? :(

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Siyah noktalar icin bilmiyorum ama sivilceler icin pratik bi yöntem var bn 1 gün önce araştır dım ve uyguluyorum etkisini de gördüm sivilcerim yok olmaya başladı ..doğal elma sirkesi ile sade maden suyunu karıştırip pamuk ile sürmek bir kahve fincanı ölçüsü elma sirkesi ama doğal olucak ve aynı sekilde bir kahve fincani sade maden suyu .. günde 2 kez sabah ve aksam 4 gun icerisinde sivilceler yok olmaya başlıyor :) insallah faydasini gorursnz :)

        Sil
    108. Benim tavsiyem Maydonozun suyu:D simdi maydonuzu yıkıyoruz kabarıyoruz sonra suyunu pamukla yüzümüze suruyoruz gerçekten işe yarıyo tavsiye ederim tavsiyeler icin Saolun

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kaynatıyoruz yanlıs yazmısın😃😂👠💅

        Sil
    109. Tesekkurler denedim ise yaradi

      YanıtlaSil
    110. gerçekten yarıyor ben de yaptım arkadaşlarım tarafından çok tepki çektim

      YanıtlaSil
    111. super super super very very good

      YanıtlaSil
    112. Hiçbirine inanmıyorum çünkü herkezin cilt tipi ayrı

      YanıtlaSil
    113. herkes kafasına göre bir tedavi uyguluyor sanırsam :d bende gideyim yoğurt ve limon suyunu karıştırıp suratıma süreyim bakayım ne olacak:d

      YanıtlaSil
    114. Teşekkür ederim çok güzel tarifler hemen yapacağım :-)

      YanıtlaSil
    115. Offf hic biri ise yaramiyor yardim edin lütfen

      YanıtlaSil
    116. tarifler güzel ama işe yaramaz bn denemedm çnkü ergenlikte herkesn başına geleblr fazla srn etmeyn bol bol yzünüzü ykayn :D :D bnden tavsiye

      YanıtlaSil
    117. arkadaşlar diş macunu denedim geçti gerçekten faydasını gördüm çok güzel bana çok iyi geldi tarifini şöyle yapim sivilce yerlerinize sıvayarak sürmeyin sakın sadece sivilce olan yere üstüne sürün maske şeklinde sürmeyin aman şundan bişey olmaz vs.. düşünmeyin gerçekten bende birinde duydum yaptım oldu geçti bunu 4 gün içinde yapın geçiyo yani bende geçti denemeniiz tavsiye ederim denemekten zarar gelmez iyi günlerr :)

      YanıtlaSil
    118. türk kahvesinin dibini sürün geçiyo valla

      YanıtlaSil
    119. Benim böbreküstü bezlerim yavaş çalışıyor bu nedenle kortizon ilacı kullanıyorum belki değiştirmez üstelik ergenlik dönemine girdim sivilcelerim iki kat daha arttı bi şekilde gitmesi lazım ama ben açık tenli değilim buğday tenliyim o yüzden sivilcelerim o kadar belli değil ama bazıları çok kırmızı bide güneşte durunca hem belli oluyor hem de pütür pütür duruyor ama bi şekilde gitmesi lazım . Teşekkürler tarifleri deneyeceğim

      YanıtlaSil
    120. gencolar yüzümdeki sıktığım sivilce izleri kırmızı kırmızı siyah siyah kaldı onları nasıl geçirrim

      YanıtlaSil

    Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
    Teşekkürler..

    Bumerang - Yazarkafe

    Bumads

    Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...