23 Ağustos 2013 Cuma

"Bugün;

... bütün korkularımdan özgürleşmeyi ve hayatım akışına güvenmeyi seçiyorum ”


7 yorum:

  1. site sakinlerine selam olsun... HAYATIN AKIŞINA GÜVENMEK çok sevdim bu kelimeyi ben.ilk okuduğumda tekrar ettim epeyce.düşündürmeye özendirde beni bu cümle.
    tevekkül bir nevi; kısa bir yazı paylaşmak isterim, iki arkadaş bir gemiye binmişler biri hemen çantasını geminin zeminine bırakmış diğeri ise, omuzunda tutmaya devam etmiş arkadaşı ona demiş,bu ağır yükleri yere bırak gittikce yükün ağırlaşır taşıyamaz hale gelirsin hem kaptan gemisini itham ettiğini düşünür demiş.herkes de sana güler.arkadaşı yanlış yaptığını anlayarak yükünü gemiye bırakmış nihayetinde.hatta az evvel taşığıdı o omuz çantasının üzerine oturmuş minder yapıp:) buradaki gemi dünyamızdır.kaptan ise bizi yaratan Rab'bimizdir.omuz çantası iseeee HAYATIN AKIŞINA bırakmamız gereken bazı şeylerdir.(bazı dedim haa sebepleri sarılmayı elbette ihmal etmeyeceğiz, yoksa armut piş ağzıma düş olayına gireriz.pişip düşse de fena olmaz hani.kıssadan hisse.çıkarılacak çok şey var.çok konuştum yine..sevgiyleeeeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayıldım bu hikayedeki teşbihe, not alayım bunu ben:)

      Sil
  2. Bu olumlama benim su andaki durumum icin ilac gibi. Gelecegimin maddi ve manevi belirsizligi beni korkuturken, kendime tutanacak bir dal ariyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Su akar yatağını bulur " diye bir söz var ya inanın öyle.. Endişe negatif duadan başka bi şey değil..Biraz akışına bırakmalı bazı şeyleri..

      Sil
    2. haklisin..Ben negatif dusunmeye alisik oldugum icin daha kolay geliyor. Ancak farkettimki negatif dusunceler butun enerjimi somuruyor. Kendimi yorgun ve bitkin hissediyorum moralim bzouk oldugunda.. Keyfimin kisa zamanda yerine gelmesi icin biraz muzik dinliyorum..

      Sil
    3. endise benim butun yasama enerjimi alip goturuyor. Elim kolum kalmiyor,moralim bzouk olunca. Sizin blogunuzda sik sik yeni yazilar yazmaniz bana cok iyi geliyor. Tesekkur ederim boyle guzel seyler paylastiginiz icin.

      Sil
    4. Blogta kendim yoğun olduğum günlerde bir gün öncesinden otomatik ayarlıyorum mutlaka güncel tutmaya çalışıyorum, bazen yorumları sonradan görmem bu yüzden...

      Endişe duygunuzu çok iyi anlıyorum, insan doğal olarak ne olacağını bilmek, kendini güvende hissetmek istiyor. Ancak inanın yaşadığım bazı olaylar zamanında ne kadar gereksiz endişe duyduğumu öyle iyi öğretti ki...

      Sil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...