13 Ağustos 2013 Salı

Galeta unlu kolay ekmek tatlısı

Geçen sene bir arkadaşımda yemiştim ben bu tatlıyı, o kadar çok beğenmiştim ki hemen tarif sordum.."çok kolay" dedi yazmana bile gerek yok tarif etti ayaküstü.. İşte 3 yumurta, yarım bardak şeker vs... vs.. 
"Aaa pek kolaymış hayatta unutmam ben bunu" dedim!... Hah hayy! Unutmam mı dedim! Akşamına Fiyuuu, uçtu gitti aklımdan...:)
Aradan bir kaç gün geçmişti ki gecenin bir yarısı aklıma düştü, dur ben şu tatlıyı yapayım dedim.. "3 yumurta, bir bardak şeker, yok bir bardak değildi, yarım mıydı, bir miydi yoksa? Ayy yarım mıydı???? Uff, un ne kadardı ki yahu" derken tarif arapsaçına döndü beynimde... 

Sizi bilmem ama ben kesinlikle tarif tutamıyorum aklımda... Sürekli yaptıklarımı hatta en basiti kek bile yaparken tarif defterimi açmazsam içim rahat etmiyor... 

Her neyse amma uzattım, bu tatlı çok güzeeel, belki yemişsinizdir daha önce... Yok, ilk görüyorum diyenler için, Hmm diyebilirim ki Ekmek kadayıfına benziyor biraz.. Eğer şerbetli tatlıları severseniz kesinlikle tavsiyemdir..
 Biraz evvel internette tatlı tariflerine bakınırken ne göreyim:) Evveet Kolay ekmek tatlısı. 

Bu defa sadece okuyup geçmedim ama..:)
Buyrun, bu kadar laf kalabalığından sonra tarif hemen aşağıda.. 




Resim ve tarif internetten alıntı 


Malzeme:
3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardagı galete unu
...1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya


Üstü için:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı şeker
bir paket vanilya
bir paket krem şanti

ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker

YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye yada borcama dökün.
Istılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, ılıdıktan sonra toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine dökün.. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...