7 Ocak 2014 Salı

Makas günlüğü!

beğendiğim bir alıntıdır..



Planlama: Gereksiz işleri makaslayalım!


Önceliğimiz olmayan ve önemsiz işleri yaşamımızdan kesip atalım. Bulaşıkları ve lavaboları kurulamayın mesela. Kendileri kuruyabilir. Çarşafları ve iç çamaşırları ütülemeyin efendim. İşyerinizde projelerinizi gözden geçirin. Her iş size ait olamaz. Ettiğimiz yardım görev haline gelmişse, kesip atalım! Sorumlulukları sahibine iade edelim. Başarımıza yer açalım!


Disiplin: Şikayetlerimizi makaslayalım!


Sıcak havadan şikayet, soğuk havadan şikayet. Ben önce bunları kesiyorum. Gardrop karşısında "Ay giyecek hiçbir şeyim yok" saatleri, "Su içsem yarıyor" muhabbetleri, aileniz ve iş arkadaşlarınız hakkında negatif raporlamalar, dudak uçuklatan 2012 Kıyamet tellallıkları... En önemlisi, "Başkaları hakkında iyi bir şey söyleyemiyorsak, hiç konuşmayalım daha iyi" deyip, dedikoduyu keselim. Yalan söylemeyi kıtır kıtır doğrayalım. Takdire yer açalım


Tutumluluk: Gereksiz harcamaları makaslayalım!


Kredi kartlarımızın sağladığı sanal zenginlik, savurganlık ve açgözlülük hissi, bize yüklü faizler olarak geri dönüyor. Maddi dileklerimizi gerçekleştirmek istiyorsak, ne yapıp edelim, para biriktirelim. Emeklilik hesabı, altın hesabı, kumbara...

Bana sorarsanız, önce makasınızı bileyin...


Özsaygı: Kötü alışkanlıklarımızı makaslayalım!

Televizyon dizileri, Facebook profil ziyaretleri, bilgisayar oyunları, yersiz buzdolabı atıştırmaları, sigara tüttürmeler, alkol gevşemeleri, kafein diriltmeleri, çikolata ve hamur işleri baygınlıkları, hepsi... Makasımıza kurban olsun!
Makasımızla mutlu açılışlar yapalım!
Yüreğimizi sevgiye ve şefkate açalım. Zihnimizi yeni düşüncelere, bilgilere, yaklaşımlara açalım. Kendimizi değerlendirmeye, geribildirim almaya açalım.
Algılarımızı, sezgilerimizi sonuna kadar açalım. Hayallerimizi gerçek kılmak için, harekete geçelim.
Kestiğimiz her kurdeleden, kendimize "Aferin" kurdelesi yapalım!,
Çocukluk yapalım!
Yaşlanmayı keselim artık. İçimizdeki çocuğun en önemli gereksinimi oyun ve yaratıcılık. Hem kendimiz eğlenelim, hem de çocuklarla zaman geçirelim. Dans edelim, resim yapalım, keşfedelim, öğrenelim!

Aldığımız her nefeste gençleşelim...
Kendimize sarılalım!

İçe dönelim, kendimizi tanıyalım ve olumlu yanlarımızı, güçlü yanlarımızı sevelim! Kendimize verdiğimiz değeri arttıralım.
Başka varlıklara yardım ettikçe, saygı duydukça, hak verdikçe, barıştıkça, affettikçe, teşekkür ettikçe her yeni an, her yeni gün kendimizi daha iyi hissedeceğimiz kesin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...