24 Şubat 2014 Pazartesi

Mini Cheesecake:


Malzemeler:
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 50gr tereyağı
  • 200gr labne peyniri
  • 50ml çiğ krema
  • 60gr toz şeker (3 yemek kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzerine: arzuya göre böğürtlen taneleri ve nane yaprakları ekleyebilirsiniz
Hazırlanması:
  1. Muffin kalıplarına kağıt yerleştirin. Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını eritip ekleyerek iyice karıştırın ve kalıplara paylaştırıp kaşığın tersiyle üzerlerine bastırın. 
  2. Labne peyniri, vanilya, krema ve şekeri mikserle çırpın. Nişasta, limon kabuğu, limon suyu ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. 
  3. Karışımı bisküvi tabanının üzerlerine paylaştırarak 160C'ye ayarlanmış fırında 20-25 dk. pişirin.
Sosu
  • 1 limonun suyu 
  • 1 portakalın suyu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta 
  • 2 yemek kaşığı şeker
Sosun Yapılışı
Portakal ve limonu sıkıp bir bardağa koy. Üzerini suyla tamamlayarak 1.5 su bardağına tamamla. Bütün malzemeyi küçük bir tencereye al ve cırpma telıyle karıştıra karıştıra pisır. Koyu olacak olursa bır mıktar su ılavesıyle acabılırsınız. Sosun kabuk bağlamaması için kek bir yandan soguyana kadar ara ara sosu karıştır. Keki fırından çıkar ve sosu üzerine dök. Buzdolabına kaldır. Üzeri tamamen soğuyana açık kalsın. Sonra üzerini örtebilirsiniz. Ertesi gün servis yapabilirsiniz.

Kaynak. Portakal ağacı.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...