Daha önce "dudak çevresi içinde bi şeyler yayınlasanız" diye bir yorum gelmişti. Bakın unutmadım.:)
Geçenlerde aklıma geldi araştırdım ve bakın neler buldum.. Bir çoğu {aklıma geldikçe} benimde yaptığım egzersizler..
Sarkık yanaklar için: Ağzınızı mümkün olduğunca fazla açıp çenenizi ileri ve geri götürün. Burada şu noktaya dikkat edin: "Ağzınızı ne kadar açtıysanız o açıklıkta bırakın."içinizden gelerek gülün ve aynı zamanda da ağzınızın köşe kısımlarını mümkün olduğu kadar yukarı götürmeye çalışın.
Ağzınızı havayla şişirin ve ağzınızı açmadan, içerideki havayı sola ve sağa götürün. Sonra gevşeyin.
Parmaklarınızı düz bir şekilde, sağ yanağınızın üzerine koyun ve ağzınızı ters istikamete (sola doğru) çekin. Bu hareketi üç veya dört kere yapın. Yanakların sarkmaması için en iyi önlemdir.
Elmacık kemiği kaslarını devre dışı bırakarak, gülümseyin. Bu şekilde biraz gevşeyin. Dudak köşelerini nöbetleşe yukarı çekin. Sonra parmak uçlarınız vasıtasıyla, dudak kenarlarının yukarı hareketine direnç sağlayın ki kaslar bu dirence karşı kuvvetlensin.
Parmak uçlarınızı, dudak köşelerine koyun ve dudaklarınızı iyice gevşetin. Parmak uçlarınızla dudak köşesini dişleriniz görünecek şekilde yukarı iterken, basınca karşı dudak köşelerini indirmeye çalışın (kendi elinize karşı direnin) ve gevşeyin.
Bir üst, bir alt dudağınızı sırasıyla dişlerinizin üzerine çekin bu hareket dudakların çevresindeki kırışıkları giderir.
Dudaklarınızı içinizden 10'a kadar sayarak birbirine bastırın. Bu esnada dudak kenarları yukarı doğru gidecektir... Gevşeyin ve yeniden tekrarlayın; böylece dudak etrafındaki kaslar güçlenir. Erken yaşta başlarsanız dudaklar ileride büzülmez.
Yorgun dudak kenarlarını kaldırmak ve dudak kenarındaki kırışıklıklar için: X, O, I, A, U harflerini altı saniye içinde söyleyin, ara verin ve derin nefes alarak yeniden başlayın.
Sarkmış dudak kenarlarını kaldırmak için dudaklarınızı kaybolacak şekilde sıkıca dişlerinize bastırırken dudak kenarlarınızı yukarı doğru çekin (dudak geniş bir "U" şekli alsın). Bu şekilde altı saniye tutun ve gevşeyin.
Ünlü bir estetik cerrahı önerisi olan, "bir tavuk bir yumurta" cümlesini otuz defa tekrarlayın.
Çene kasları için, bir iskemlenin sadece ön kısmına hafifçe oturup, kollarınızı yukarı kaldırın. Vücudunuzun, üst kısmını arkaya dayayın ve çenenizi de yukarda tutun. Sonra da önce kollarınızı, ardından da başınızı tekrar yavaş yavaş indirin.
Burnun her iki yanında uzunlamasına çizgi halinde aşağıya inen hatlar vardır. Bunları gidermek için her sabah ve akşam burun deliğinin, bir parmak genişliğinde yan tarafında bulunan noktaların üzerine, parmağınızı iki-üç dakika kadar hafifçe döndürün.
Ağız çevresi kırışığı için, ağız köşesinin her iki tarafından yarım parmak genişliğinde bulunan noktaya, aynen yukarıdaki gibi döndürerek basınç uygulayın. Burnunuzla üst dudağınız arasındaki noktaya da; aynen yukarıdaki gibi bir uygulama yapın. Bu hareketler diş etlerinin sağlığı için de faydalıdır.
Üst dudağınıza yumuşatıcı krem sürüp gevşetin ve üst dudağınızı üç parmağınızın arasında sıkıştırın bırakın, bu hareketi altı kez tekrarlayın.
Ağzınızı iyice açın. Ağır ağır kapamaya hazırlanırken, dudaklarınız aralık kalsın. Sanki ıslık çalmaya hazırlanır gibi dudaklarınızı büzün ve 10'a kadar sayın, sonra kapayın. Bu hareketi bir dakika tekrarlayın.
Bütün bu egzersizlerin görünür etkileri zamana bağlıdır. Yüzünüzdeki değişimi hemen göremezsiniz ama disiplinle uygularsanız semeresini zaman içinde mutlaka alırsınız.
Yüz egzersizi uzmanı Carole Maggio, bu egzersiz ile kırışıklıklardan, boyun çizgilerinden, kaz ayaklarından kolayca korunabileceğinizi, var olanları azaltabileceğinizi belirtiyor. Maggio'ya göre günde iki kez 8 dakika bu egzersizleri yaptığınızda farkı siz de göreceksiniz. Carole Maggio'nun en iyi satılan kitaplar listesine girmiş egzersiz kitabı bulunuyor.
1) Göz açıcı: Göz kapaklarınızı bu şekilde yukarı ve aşağı doğru hareket ettirmeniz göz altı şişliklerini önler. Gözlerinizi daha büyük, genç ve dikkat çekici gösterir. İşaret parmaklarınızı kaşlarınızın ortasına yerleştirin. Baş parmaklarınızı fotoğraftaki gibi köşelere yerleştirin. Gözlerinizi sıkıca kapatın. Baş parmaklarınızı hafifçe bastırarak dışarı doğru hareket ettirmeye çalışın. Göz çevrenizdeki kasları üstteki parmaklarınızla yukarı ve aşağı daoğru hareket ettirin. Baskılama ve hareketi 40 saniye kadar uygulayın.
2) Alın çizginiz için: Baş parmaklarınızı kulaklarınızın yanına kıvırarak yerleştirin ve diğer 4 parmağınızla kaşaklarınızı tutun. Kaşlarınızı yukarı kaldırmaya çalışırken parmaklarınızla alnınızı aşağı doğru hareket ettirmeye çalışın. 30 saniye bu şekilde bekleyin. Alın çizgileriniz azsa bunu günde iki kere tekrar edin. Çizgiler derinse günde üç kez tekrarlayın.
3) Göz altı morlukları ve şişliklerini önleyen egzersiz: Bu egzersizi otururken veya yatarken yapabilirsiniz. İşaret parmağınızı göz altınızın dış tarafına doğru fotoğraftaki gibi yerleştirin. Gözlerinizle yukarı doğru bakın. Dış göz kaslarınızı hissetmeni gerekir. Yüzünü ileri ve omuzlarınızı geri doğru hareket ettir. Daha dirençli basınç için ayaklarınızla zemine baskı uygulayabilirsiniz. 40 saniye bu şekilde durun tutun. Normalde günde iki kez aşırı şişkinlik durumunda günde üç kez yapın.
4)Yüz kaslarını kaldırmak yanaklarınızı şekillendirir ve göz altlarındaki çukurları doldurur: İşaret parmağınızı fotoğraftaki gibi yanaklarınızın üzerine yerleştirin. Ağzınızı da fotoğraftaki gibi yapın. Üst dudağınızla dişlerinizi kapatarak gerginlik oluşturmaya çalışın. Şaşkınlık ifadenizi elleriniz sabit bir şekilde 20 kez tekrar edin.
5) Burnumuz yaşlandıkça değişmeye devam eder: Yüzle birlikte yaşlanır. Bu egzersiz burnunuzun da genç kalmasını sağlar. Sağ elinizin baş parmağı ve işaret parmağıyla burun kemiğinizin olduğu yeri köprü gibi tutun.Sıkıca tutarak aşağı doğru hareket ettirin. Bu sırada sol elinizin işaret parmağını üst dudağınızın üzerine yaslayarak burnunuzun ucuna koyun ve Bu egzersizi 40 kez yapın. yukarı doğru hareket ettirin. Her zaman parmağınızı burun ucunda hissetmeniz gerekir.
6) Yaşla beraber ağız kenarlarınız aşağı doğru düşer: Bu egzersiz bunu önler. Dudaklarınızı sıkıca kapatın ve işaret parmaklarınızı ağzınızın alt köşelerine yerleştirerek bu ifadeyi koruyun. Bunu yaparken parmaklarınızı bastırarak yukarı aşağı doğru hareket ettirin. Bu hareketi 40 saniye kadar tekrar edin. Bu hareket ağız kaslarınızı maksimum şekilde çalıştırdığı için bir ağrı duyabilirsiniz. Egzersizin sonunda dudaklarınızı bir süre açmadan kapalı tutun.
7) Ağız çevresinin daha dolgun, genç, kırışıksız kalmasını sağlar: İşaret parmaklarınızı sağ işaret parmağınız üstte, sol işaret parmağınız altta olarak şekilde üst dudağınızın üzerine fotoğraftaki gibi yerleştirin. Ağzınızı hafifçe açarak parmaklarınızı zıt yönde birbirine doğru iterek dudaklarınızı kıvırmaya, bastırmaya çalışın. Dudaklarınızda yanma hissettiğinizde 20 hızlı yuvarlak hareket yapın. Hareketi tamamladıktan sonra ağız köşelerinize hızlıca 20 kere yuvarlak şekilde hareket ettirin.
8) Bu egzersiz dudakları dolgunlaştırırken, burun kenarları, ağız kenarları çizgilerinin azalmasına yardımcı olur: Üst dudağınızı üst dişlerinizin üzerine doğru ağzınızı 'O' yaparak fotoğraftaki gibi gerdirin. İşaret parmaklarınızı ağız köşelerinize sabitleyin. parmaklarınızı çok yavaş şekilde aşağı doğru hareket ettirin. Daha sonra bu şekilde 30 saniye boyunca aşağı yukarı doğru hareket ettirin.
9) Bu egzersiz çene çizgilerini, sarkmalarını azaltmak veya önlemek için yapılıyor: Ağzınızı açın ve dudaklarınızı içeri doğru kıvırmaya çalışın. Üst ve alt bölgeniz gerginleşecektir.. Bu sırada sol elinizi çenenizin altına yerleştirin ve yukarı doğru iterek ağzınızı gergin bir şekilde kapatmaya çalışın. Ağız kapalı bir şekilde birkaç saniye bekleyin ve çeneninizi bir kaç santim daha yukarı kaldırın.
10) Çene, boyun çizgilerinden korunmak ve azaltmak için ideal egzersiz: Bir elinizle fotoğraftaki gibi boynunuzu hafifçe tutun. Başınızı diğer tarafa çevirerek boynunuzun bir duvar gibi gergin olmasını sağlayın. Gözlerinizle yukarı doğru bakın. Diliniz burnunuza değdirmek ister gibi üstte doğru hareket ettirin. Bu ifadenizi 30 kez tekrarlayın. Aynı hareketi diğer elinizle diğer taraf içinde yapın. Omuzlarınızın üzerinden yukarı doğru bakın, yine 30 kez tekrarlayın.
Görseller görünmüyor maalesef nereden ulaşabilirim?
YanıtlaSil