Resim kaynak portakal ağacı
1 tepsi için
İç malzemesi:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 kg pırasa, ince doğranmış
- 3 havuç, mümkünse jülyen bıçağıyla kesilmiş yoksa rendelenmiş
- 200gr sert beyaz peynir, ezilmiş
Ayrıca:
- 1 paket baklavalık hazır yufka
- 200gr tereyağı, eritilmiş
- 1 yumurtanın sarısı + 1 yemek kaşığı su
Hazırlanması:
- Pırasa ve havucu zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Tuz (peynir tuzluysa eklemeyin), karabiber, pul biber ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyunca peyniri ekleyip harmanlayın.
- 2 adet yufkayı alıp tezgaha yayın. Üzerine fırça ile eritilmiş yağdan damlatın. Tekrar üzerlerine 2 yufka daha koyup yağdan damlatın. 2 kat daha ekleyip onun da üzerine yağdan damlatın. (toplam 6 kat olmalı)
- Kısa kenarına (uzuna koyunca ince oluyor) yaklaşık 2 dolu yemek kaşığı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye alın. Aynı işlemi iç harcı bitene kadar tekrarlayın. (börekler kabarmadıkları için tepside aralık bırakmanıza gerek yok)
- Bütün börekler bitince üzerlerine yumurta sarısı, su karşımını sürün ve her birini 4 parmak genişliğinde kesin. (pişirmeden kesin yoksa pişince kesmeye çalışınca çok dağılıyorlar) 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Portakal ağacı.com
Nural hanım çok güzel görünüyorlar yarın bende denicem paylaşım için teşekkürler zeynep
YanıtlaSilDenediğinizde nasıl olduğunu bana da yazın lütfen:)
Silnuralcığım....eline sağlık afiyet olsun.hatice hanımın(portakal ağacı) güzel olur hemen hemen günlük bakarım.sevgilerimle ...emel.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor dimi, portakal ağacını bende çok severek takip ederim.
YanıtlaSilBugün yapma firsatim oldu muhteşem bir lezzet tavsiye ederim nural hanım :)
YanıtlaSilzeynep
Gerçekten mi:) Şimdi daha çok merak ettim:)
Sil