24 Ekim 2014 Cuma

HAYIRLI CUMALAR!

 Çekilen acılar, çekenler için ya bu dünyada bir günahlarının affına veya ahirette derece kazanmalarına vesile olur. İnsanın ayağının taşa değmesi bile bir günahının kefaretidir.
"Andolsun, sizi korku, açlık, mallar(ınız)dan canlar(ınız)dan ve ürünler(iniz)den eksiltmek gibi şeylerle deneriz, sabredenleri müjdele. Ki onlara bir belâ eriştiği zaman, 'Biz Allah içiniz ve biz O'na döneceğiz' derler. İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır ve doğru yolu bulanlar da onlardır" (Bakara: 155-157) ayetlerinde insanın çeşitli olaylarla denendiği, sabredenlerin Allah katında ödüllendirilecekleri bildirilmektedir.

Peygamberimiz, "Müminin başına gelen her acı, yorgunluk, hastalık, üzüntü, tasa, günahlarından bir kısmının bağışlanmasına neden olur" buyurmuştur.

"Allah iyisini verir"

Müslimin rivayetine göre Peygamber (s.a.v.), "Başına bir felâket gelen mümin, Allah'ın buyurduğu üzere, 'Biz Allah içiniz ve O'na döneceğiz, Allahım bu musibetime hayırlı bir karşılık ver, kaybettiğimin yerine daha iyisini ihsan buyur' diyen Müslüman'a Allah, onun kaybettiğinden daha iyisini verir" buyurmuştur.

Sabır, zorluklara dayanmak, nefsi tutmak demektir. En makbulü de ilk sadme anındaki sabırdır. Müslimin çıkardığı bir hadise göre nefse güç gelen fakat sevabı çok olan sabır, musibet ateşinin hücum ettiği zamanda yapılan sabırdır. Zira bu, kalbin gücüne ve sabır makamında sebatına delâlet eder. Ama musibetin ateşi soğuduktan, ilk şoku geçtikten sonra herkes sabreder. Bundan dolayı her akıllı, üç gün sonra ahmağın yapacağı işi, ilk andan itibaren yapmalıdır.

Süleyman Ateş-









1 yorum:

  1. Bizde süper Müslümanlar olduğumuz için, öyle bir sabırlıyız kii. Heralde Dünyanın, en sabırsız ve agresif toplumu biz Türkleriz :(

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...