24 Ekim 2014 Cuma

KIYMALI TART

Malzemeler 

Yarım su bardağı soğuk su 
Yarım su bardağı zeytinyağı 
4 su bardağı un 
1 çay kaşığı tuz 
45 gr tereyağı 
1 yumurta sarısı


 İç harcı için 

300 gr kıyma 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 soğan 
Tuz Karabiber 
2 yemek kaşığı mısır unu 



Hazırlanışı: 

Unu bir kaba alın ve ortasını çukur şeklinde açın. Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu ekleyip pütürlü bir hamur elde edene kadar yoğurun. Suyu ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamuru ikiye bölüp un serpilmiş bir zeminde yarım santim kalınlığında açın. Hamurun bir parçasını içi yağlanmış tart kalıbının içine yayın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanı ve kıymayı ekleyip kısık ateşte kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu ekleyip karıştırın. Harç ılındıktan sonra hamurun üzerine yayın. Diğer hamur parçasını kıymalı harcın üzerine yayın. Alttaki hamurun çok iyi pişebilmesi için hamurun üzerine belirli aralıklarla delikler açın. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. 


* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır. 






1 yorum:

  1. nuralcığım...teşekkürler deneyeceğim.sevgiler emel.

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...