28 Kasım 2014 Cuma

Bir erkeğin gözünden; Nasıl Vazgeçilmez Bir Kadın Haline Gelirsiniz?



Bir gerçeği kabul ederek başlayalım; erkekler dış görünüşten çok etkileniyorlar. Hatta karşısındaki kızın makyajla bu kadar güzel olduğunu, 10 cm’lik topuklu ile bu kadar uzun gözüktüğünü, cam mavisi gözlerinin lens olduğunu bilmesine rağmen.
Fakat işin içine biraz daha girdiğimizde fiziksel görünüşün ilişkiyi başlatmakta önemli ama ilişkiyi devam ettirmede yetersiz olduğunu görürüz. İlk önce şunu bilmenizi istiyorum, psikolojide ‘hedonik adaptasyon’ diye kavram var, bu kısaca şu manaya geliyor; insan her şeye bir süre sonra alışıyor ve ‘mükemmel’ dediği kadının görüntüsü bile ona sıradan gelmeye başlıyor. Bu yüzden tekrar ediyorum, fiziksel çekicilik ilişkiyi başlatmada bir hızlandırıcı olsa da ilişkiyi koruma ve yaşatmada o kadar önemli bir rol oynamıyor.
Uzun ilişkiler sürdüren erkekler, nasıl kadınlardan etkileniyor peki? Nasıl kadınlardan vazgeçemiyorlar? Bir erkek kadınına bağlanmak ister, bağlanmayı sağlayan şey ise temelde hayranlıktır. Yani bir erkek karşısındaki kadına hayran olursa ilişkiyi uzun süre devam ettirebilir.
Bir erkek bir kadına nasıl hayran olur?
‘Kadınlar güçlü erkek ister?’ lafını çok duymuşsunuzdur ama pek dile getirmeseler de erkekler de güçlü kadın ister, hatta güçlü kadınlara hayran olur ve bağlanırlar.
Her ne kadar güçlü görünmeye çalışsak da hepimizin eksiklikleri ve zayıf yönleri var. O yüzden uzun süreli bir ilişkide güçlü kadın erkeğin vazgeçilmezidir.
Peki bir erkek için ‘güçlü kadın’ kimdir?
Kendi ayakları üzerinde durabilen, dişiliğini kaybetmemiş, alımlı, planlama yeteneğini olan, erkeğin zayıf yanlarını kapatan, toparlama, organize etme yeteneği olan ve her şeyden önemlisi zeki kadındır. Bu demek değildir ki, çorabını, kıyafetlerini toplayan kadına her erkek hayran olur. Evet, yeri geldiğinde kadın erkeğin kravatını takar, arkasını toplar ama bundan şikayet etmez, güçlü duruşunu bozmaz. Çünkü bir şeyi yapıp aynı zamanda şikayet etmek sizi güçlü göstermez, aksine erkeğin daha çok uzaklaşmasını sağlar. Çünkü siz onu bir konuda desteklerken diğer taraftan şikayet ederek psikolojik olarak yaralayıp zayıf düşürüyorsunuz.
Bir erkeğin size bağlanmasını istiyorsanız onun zayıf olduğu yönleri kapatın, onu destekleyin, ona kendini değerli hissettirin ama bunu zayıf bir beden diliyle ve acıyarak yapmayın. Güçlü duruşunuzu koruyarak yapın ve dozunda verin. Bir süre sonra erkek için vazgeçilmez bir kadına dönüşmeye başlayacaksınız.
Hakan Mengüç





1 yorum:

  1. Dünya sadece erkekler için dönüyor sanki. Hangi erkek yukarıdakilerin birtanesini uyguluyor bizde. Bence bu artık Pes etmenin diğer adı;" bu erkek milleti değişmez, siz kendinizi değiştiririn"

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...