Kara turpu üst kısmından kesdikten sonra içini oyuyoruz..
Daha sonra içini oyduğumuz turp içerisine balı koyuyoruz..
Su bardağının üzerine koyup kesilen üst kısmı üzerine kapatıyoruz.
10 saat kadar bekletiyoruz..
Turp içerisinden geçen bal süzülerek bardağa dolacaktır.
Öksürüğe karşı karşı tam bir şifa olan bu karışım birçok uzman tarafından önerilmektedir.
Daha sonra şurup içer gibi içiyoruz.
ŞİFA OLSUN:)
İnternetten bulduğum şöyle bir tarifi de vardı.. Dilerseniz bu şekilde de yapabilirsiniz.
;Bir adet turpu rendeleyin (siyah veya kırmızı turp olabilir). Hakiki bal ile karıştırdıktan sonra bir tülbentin içerisine koyun. Sonra tülbenti yüksek bir yere asarak altına bir tas koyun.10-12 saat kadar balın süzülmesi için bekletin. Süzdüğünüz bal -turp suyu karışımını büyük-küçük, yaş sınırı olmadan herkes içebilir.
Bilinen Faydaları şunlardır;
- Akciğerleri kuvvetlendirir, karaciğer hücrelerini uyarır,
- Safra kesesinin boşalmasını sağlar,
- Diş etlerinin kanamasını önler,
- İştah açar ve hazmı kolaylaştırır ve kan yapar.
- İdrar söktürür ve sinir sistemini dinlendirir,
- Bronşitlerde, astım, boğmaca ve romatizma da etkilidir,
- Alerji ve egzama hastalıklarına iyi gelir
- Sıkıntıyı giderir uyku verir,
- Erkeklik gücünü arttırır
- Alerjiyi İyileştirir, ağrı keser,
- Romatizma ve damar sertliğine iyi gelir.
- Kanı zehirlerden temizler,
- Boğaz hastalıklarına karşı şifalıdır,
- Solunum yollarındaki yanmayı geçirir,
- Astımlıların solunumunu düzene sokar.
- Tükürük ve mide salgısını artırır,
- Sindirimi hızlandırır ve mikrop öldürücü etkisi de vardır.
Kaynak: Sağlık vakfı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..