20 Aralık 2014 Cumartesi

Feng Shui aslında “eve uygulanan akupunktur”dur:

 Chi evlerimizin içinde de akar. İdeal olarak, chi daima boşlukta akmaktadır. Chi herhangi bir nedenden ötürü sıkışıp kaldığında aile üyeleri bunu çeşitli biçimlerde hissedeceklerdir: Kendilerini yorgun, şevkten yoksun hissedebilirler, çeşitli hastalıklar çekebilirler ya da kötü ruh halleri yaşayabilirler. Sonuç olarak, yaşamdan daha az zevk alırlar; canlılıktan yoksun oldukları için işlerinde beklenildiği kadar başarılı olamazlar, para kazanma güçleri azalır ve kişisel ilişkileri kötüye gider.

Uyumlu Bir Yaşam İçin Evinizdeki Chi’yi Dengelemek

Chi’nin üç boyutu vardır:

1. Düzey evdeki chi’nin niceliğidir. Chi’nin fazla miktarda bulunduğu evde, örneğin, çok fazla aynanın, doğal kristalin ve parlak renklerin bulunduğu bir evde, orada yaşayanlar enerjiye boğulduklarını hissedeceklerdir ve ortama sürekli bir kızgınlık ve kavgacılık duygusu hakim olacaktır. Öte yandan, örneğin, çiçeklerin ve doğal ışığın azlığının ya da soğuk, koyu renklerin çokluğunun neden olduğu chi eksikliği ise bir zayıflık, yorgunluk hissine, canlılık ve şevkten yoksunluğa ve depresyona neden olabilir. bu yüzden, ideal olarak, chi’nin niceliği dengeli olmalıdır.

2. Akış chi’nin içindeki devinimidir. Chi, örneğin yatakların, masaların ve kanepelerin kapıyla ilişkili olarak pozisyonlarından ötürü saldırgan bir biçimde aktığında, aile üyeleri aşırı yüksek chi düzeyi sahip bir evde yaşayanlar gibi aynı belirtileri göstereceklerdir. Tam tersine, o evde çok az chi olduğunda ya da chi (örneğin, yığıntılar ya da genel bir dağınıklık yüzünden) sıkışıp kaldığında, aile üyeleri düşük bir chi düzeyine sahip bir evde yaşayanlarınkine benzer belirtiler göstereceklerdir. İdeal durum chi’nin serbestçe akmasıdır. (Minimalist tasarım bir hayli boş alan bırakarak chi’nin orada serbestçe ve sakince akmasını sağlar)

3. Nitelik, düşük nitelikli chi evin içinde ya da dışında bulunan ve aile üyeleri tarafından olumsuz olarak algılanan nesnelerden yayılır; örneğin, bir mezarlığın ya da hastalığı, acıyı ve sakatlığı temsil eden bir kurumun yakınında yaşamak buna neden olabilir. Chi niteliğinin düşük olabileceği bir başka durum aynı “olumsuz” duyguları ifade eden resimler ve diğer sanat eserleri o evde sergilendiğinde ortaya çıkar. Böyle nesneler bir evde moral bozucu, depresif bir enerji yaratırlar. Bir evde olumlu enerji getirmek için, kendimizi sağlık, mutluluk ve başarı sembolleriyle çevrelemeliyiz.

alıntıdır..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...