19 Aralık 2014 Cuma

PLANET SAATLERİ


Bu saatlerde neler yapabileceğiniz işleri hızlandırmak, kolaylaştırmak açısından önemlidir..



Günün ilk gezegen saati yani gün başlangıç saati gezegeni aynı zamanda o günün gezegenidir.

Yani;

Pazar günü Güneşle başlar ve Güneş günüdür
Pazartesi Ay la başlar ve Ay günüdür
Salı Marsla başlar ve Mars günüdür
Çarşamba Merkürle başlar ve Merkür günüdür
Perşembe Jüpiterle başlar ve Jüpiter günüdür
Cuma günü Venüsle başlar ve Venüs günüdür
Cumartesi Satürnle başlar ve Satürn günüdür.

Yapacağınız işlere en uygun zamanı seçmek için bir gezegen saat tablosu takip etmek yapacağımız işleri hızlandırmak, kolaylaştırmak ve uyum açısından önemli olabilir.
Düşünsel veya matematik gereken bir işe başlamak için çarşamba gününü, yada Merkür’ün yönettiği bir saati seçebilirsiniz, çünkü Merkür hem çarşamba gününü, hem de iletişimi ve yazı yazmayı yönetir.

Kadınlarla ilgili şeyler için Cuma gününü veya Venüs tarafından yönetilen bir saati seçebilirsiniz, çünkü Venüs hem kadınlarla ilgili konuları hem de cuma gününü yönetir.Gene aynı şekilde Güneş saati bir kontrat, anlaşma veya imza ve kesinleştirme bekleyen konular için,

Venüs saati alışveriş, ilişkiler, dostluk, aşk vs için
Ay saati yolculuklar ve ziyaretler için,
Satürn saati elinizde bekleyen bitirilmemiş işleri gözden geçirmek için,
Jüpiter saati iş idaresi ve yönlendirmesi,yeni yatırımlar için
Mars saati ise yeni bir proje hazırlamak için uygun zamanlardır.Yani günlük hayatımız içinde ve hatta geleceğe yönelik bazı konularda başlangıç olarak saatlerimizi seçebiliriz, Bir iş müracaatı, iş toplantısı, bir makamdan talepte bulunmak, düğün, nişan, ya da riskli durumlar gibi.


GÜNEŞ SAATİ

Benlik idesinin güçlendiği, özgüvenin yükseldiği, egonun tırmandığı zamanlardır. Güzel organizasyonlar,beraberlik kutlamaları,keyifli geçmesi arzu edilen toplantı saatleri için en güzel saatir. Düğün, nişan, kutlama partileriniz bu saate denk getirebilirsiniz. Eş-dost birliktelikleri, büyükleri ziyarete de uygundur.Yüksek kademelere bulunacağınız arzlarınızı ve gene önemli iş görüşmeleriniz içinde bu saati seçebilirsiniz.Çünkü zihin ve idrakın yoğunlaştığı bir zamandır ve bu yönüyle ibadet ve tefekkür içinde çok uygundur.Hem egonun yükselmesi hem de verdiği yüksek enerji nedeniyle ortamda karmaşaya sebep olacağından araba kullanmak için uygun değildir.Kazaların büyük çoğunluğu bu saatlere denk gelir.Yönettiği diğer şeyler; Mülakatlar, otoriteler, yüksek makamlar, törenler, oyunlar, işçiler, hükümet, politikacılar, yöneticiler parklar, eğlence yerleri

VENÜS SAATİ:

Sevgi, aşk ve keyifli duyguların nüksettiği bir saattir. Bunları hissetmenin de ifade edebilmenin de kolaylaştığını hatta bu konularda cesaretinizin arttığını hissedersiniz, küslükleri barışa çevirmenin tam zamanıdır.Sevdiğiniz kişiye bunu söylemeğe cesaretiniz yoksa bu saatte deneyebilirsiniz. Eşler arasındaki dargınlıkları düzeltebilirsiniz. Güneş saati gibi mutlu beraberliklerin başlangıcı için uygun olduğu gibi eğlenceli toplantılar içinde çok hoş zamanlardır.Sevdiklerinizle geçireceğiniz en verimli saatlerdir. Müzik ve eğlence ile görsel sanatlar etkinlikleri için en uygun enerji nin açığa çıktığı zamanlar olduğundan estetikle ilgili her durumda bu saatten yaralanabilirsiniz, alışverişiniz, güzellik ve kişisel bakımınız, ev dekorasyonunuza ayıracağınız zaman olmalıdır.Jüpiterden sonraki şans ve mutluluk veren bir saattir. Dikkat ve güç gerektiren işlerinize ve trafiğe çıkmaya hiç uygun değildir. yani zevkli, eğlenceli ve ince işleriniz dışında başka işlerinize pek uygun değildir.Yönettiği diğer şeyler; Moda, kadın eşyaları, mücevherat, resim, müzik ve sanat eserleri, borsa, gelin, damat, kardeşler, faizler, finansal kazanç, şöhret, mağazalar, alışveriş ve romantizm.

MERKÜR SAATİ:

Zeka, mantık, akıl güçlendirici bir enerji verir. Astrolojik yapısında merkürün egemen olduğu kişiler için özellikle verimli zamanlardır. Öğrenmek, plan program ve yeni projeler, bütçeler yapmak, matematiksel konular, bulmaca çözmek yani zeka ve yaratıcılık gerektiren her türlü konu için son derece uygundur. Seminerler ve dersler için dinleyen ve veren açısından kolaylaştırıcı olur. Satış pazarlama ve her türlü iş bağlantıları için de ideal zamandır.Sevmediğiniz, ertelediğiniz yazı yazma işlerini, tamirat ve el işlerini, mutfak ve yemek işlerini bu saatte pratik ve kolayca bitirebildiğinizi görürsünüz. Çocuklarınızı yoğun ders çalışma gerektirdiği dönemlerde başlangıcını bu saate denk getirmenin onların hayatını kolaylaştıracağını bilmelisiniz. Çözüm bekleyen konulara bu saatte el atarsanız daha kolay ve çabuk hallolduğunu, alışverişlerinizin kolay ve sakin olacağına şahit olursunuz.Yolculuklarınızın başlangıç saati olarak ay saati denk düşmüyorsa bu saatte tercih edilebilir.Merkür yılda üç kez rötara girer ve bu dönemlerde etkileri değişir. Yanlış kararlar neticesinde pişmanlıklara neden olabilir, yani bu dönemlerde karar almak ve yeni işlere başlamak pek de uygun değildir ancak her şeyde olduğu gibi rötar dönemlerinin artı katkıları olduğu alanlar vardır. Eski kararları ve uygulamaları gözden geçirmek, kontrol etmek ve yeni projeler üretmek vs. gibi.Yönettiği diğer şeyler; Reklam, acenta, evcil hayvanlar, denetim, kitaplar, iletişim, konferans, öksürük, uykusuzluk, gözler ve gözlük, faturalar, komşular, araştırmalar,trafik, saatler.


AY SAATİ

Pazartesi günlerinin çabucak geçivermesinin nedeni haftanın ilk günü olması değil,Ay saati ile başlamasıdır. Bu saat en pozitif enerji veren bir saattir ve hızlandırarak kolaylaştırır.Yeni Ay doğarkenki süreçte tüm doğa yenilenme sürecine girer, bu dönemde dikilen bitkiler daha çok gelişir, yaralar daha çabuk iyileşir. Verim ve bereket artar.Uzun yola yada tatile çıkacaksanız ay saatinde yola çıkmalısınız, bu saatte her türlü ulaşım ve transfer kolaylaşır. Ticaret, alışveriş ve iş görüşmeleri için çok uygundur. Yeni bir şeye başlamak, el sanatları ile ilgili şeylere başlamak yapılan işe sürat ve kolaylık kazandırır.Duygusal konular, birliktelik başlangıçları, içe dönülmesi gereken hallere ve ibadet için uygun olduğu gibi spor yapmak için de verdiği enerji çok idealdir. Yeni başlayacağınız şeyleri Jüpiter gününün Ay saatine denk getirebilirseniz çok faydalanırsınız. Gönül hoşluğu ile yapılması gereken her türlü işe ve her türlü yeni başlangıçlar içinde tercih edilebilir.Kısaca sevilen ve hoş gelen her türlü işin yapılmasına ve yeni bir işe başlamaya çok müsait bir saattir…Yönettiği diğer şeyler; Değişen şeyler, gelgit, duygular, doğum, temizlik, ev yaşamı, evler, mutfak ve mutfak işleri, kadınlar ve suyla ilgili şeyler

SATÜRN SAATİ

Sakin ve dikkatli yapılması gereken işler için idealdir. Çabuk sonuçlanması gereken işlerinize bu saatte başlarsanız çeşitli gecikme ve uzatmalar yaşayabilirsiniz. Eğer uzun zamandır elinizde sürünen bir iş varsa Satürn saatinde başlamış olmalısınız. Bu saatte yapılabilecek en iyi şeyler; okumak, düşünmek ve ders çalışmak, yani öğrenmeye çalışmaktır. Satürn saati yapılan alışverişler pişmanlık doğurur.İletişim sorunları yaşadığınız kişilerle yüzleşmeniz gerekliyse bu saatte konuşmayı deneyin. Sakin ve sabırlı kalınmasına yardımcı olan bu saat bu durumu kolaylaştırabilir. Arazi,toprak ve inşaat ticareti için de uygundur ama kararlarını vermek değil uygulama yapmak için.Yönettiği diğer şeyler; Yaşlılar, terkedilen yerler, mimarlar, mühendisler, inşaatçılık, binalar, müşteriler, resmi binalar, arazi sahipleri, çiftçilik, toprak, alt geçitler, dağılma, çözülme, kontrol, yalnızlık..


JÜPİTER SAATİ

Jüpiter saati de şans gerektiren işler için çok uygundur. Herhangi bir konuda şansınızı denemek istiyorsanız bu en uygun zaman olacaktır. Ters giden işleriniz varsa yoluna koymak veya yeni bir işe başlamak için de bu saati seçebilirsiniz. Jüpiter saati keyifli ve rahatlatan bir saattir. İnsanın içine hoş görü,mutluluk, rahatlık, neşe gibi duygular verir. Bazı güç ve mutsuz zamanlarından nedenini bilemediğiniz bir dönemsel rahatlama hissederseniz bu muhtemelen Jüpiter enerjisindendir..Şansın yardımına ihtiyacınız olan durumları bu saatlere denk getirirseniz daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Hele, size özel diğer astrolojik etkilerde uygunsa etkisi çok daha fazla olacaktır. İbadet, tefekkür, ilim ve sohbet için uygundur. Anlaşmazlıkları çözümlemede, tatsızlık ve kırgınlıkları düzeltmek içinde çok verimli saatlerdir. Yeni ilişkiler kurmakta,olanları şenlendirmede ve daha eğlenceli haller yaşatmakta üstüne yoktur. Pişmanlık duyurmayacak alışverişler ve özellikle hediye almak için tercihiniz olmalı.
Yolculuklarınıza çıkış zamanının Ay ve Merkür saatine denk getiremiyorsanız Jüpiter bir sonraki tercihiniz olsun. Her türlü seminer, kongre, eğitim toplantısı,kurs ve seminerler yani öğrenmeye dayalı şeyler için ve her türlü yeni oluşuma başlamak için seçeceğiniz saattir.Sevecen iletişim kurmakta,keyifli ve hoşluk veren bir zaman olduğu için arkadaş toplantıları ve eğlence organizasyonları, birliktelik toplantıların içinde ayrıca çok uygundur.Yönettiği diğer şeyler; reklam, vergi, avukatlar, mahkeme, resmi yemekler, basın, yayın, tazminat, ihracat, finans, miras, uzun yolculuklar, mağazalar, büyük hayvanlar.


MARS SAATİ

Şiddet, öfke ve kavgaların arttığı, tartışma zemininin güçlendiği saatlerdir, endişeyi, gerginliği ve cesareti artırır. İşler bir anda sarpa sarabilir. istem dışı olumsuz davranışlar sergilenebilir. İlişkiler sertleşebilir tartışma ve kavgaya dönüşebilir. Cuma günü sela vakti Mars saatine denk geldiği için o saatlerde işten ve dünyasal şeylerden uzak kalınıp kendine dönülmesi, Güneş saatinin sonuna kadar ibadetle geçirilmesi uyarısı yapılmıştır.Ayrıca cesaret ve güç verir. Bunun ne yönde kullanılacağı önemlidir. İbadet edilmesi tavsiye edilir. Diğer zamanlarda yapmağa cesaret edemediğiniz, faydalı şeyleri Mars saatinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Ameliyatlar, diş çektirmek, kan aldırmak, iğne olmak, tırnak kesmek gibi tıbbi konularda hem yapan hem de yaptıran açısından kolaylık verir. Spor yapmak, jimnastik, futbol oynamak, yürüyüşler için, avcılık veya fiziki güç gerektiren işleri yapmağa son derece uygundur Bu saatin verdiği enerjiyle sürat isteği olacağı için araba kullanma konusunda dikkatli olmak gerekir. Hareketler aceleci ve dikkatsizce olabileceğinden tehlike ile karşılaşma riski doğar. Ortaklıkların bu saatte kurulması, iş ilişkilerinin özellikle kritik durumların Mars saatine denk getirilmemesi önerilir.Yönettiği diğer şeyler; Üstünlük mücadelesi, kazalar, hırs, silahlı kuvvetler, savaşlar, suç, suçlular, diş ve dişçilik, cerrahlar ve ameliyatlar, spor müsabakaları, kurtarıcılık, marangozluk.


Alıntıdır







2 yorum:

  1. günleri anladım. saatleri anlamadım.....

    YanıtlaSil
  2. cok guzel ve gezegenlerin saatleri cok dogrudur bir BALIK ve yukseleni YAY olarak islerimi persembe JUPITER gunune ve JUPITER saatine denk getirmeye ozen veririm haftalik gezegen saatlerini netten takip ederim

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...