24 Nisan 2015 Cuma

İYİ HİSSETMENİZ İÇİN BİR KAÇ TAVSİYE:



Sürekli olarak ‘yapmanız gereken’e zaman ayırıp ‘yapmak istediğinizi’ ihmal ederseniz bir süre sonra kendinizi mutsuzluğun içinde bulursunuz. Kendinize zorunlulukların olmadığı bir alan yaratın. Kalbinize “Ne yapmak istersin” diye sorun. Cevabı mantıksız bulsanız bile uygulayın.

Herkes, “Ben aslında çok pozitifim ama etrafımdaki insanlar beni aşağıya çekiyor” diye yakınıyor. Unutmayın, karşınızdakinin pozitif veya negatif olması sizin seçiminiz olmayabilir ama onun ne kadar hayatınızda olduğu sizin seçiminiz.

Birçok insan size egonuzu yenmeniz gerektiğini söyler. Yenmek ve yenilmek sadece savaşta olur. Savaşmak isteyen de egonun ta kendisidir. Egonuzu yenmeyin. Onunla savaşmayın. Kendinizle savaşarak iç barışınızı yaratamazsınız. Sadece saldırgan egonuzu anlamaya, onu sakinleştirerek yaşamaya çalışın.

Etrafınızdaki insanların nasıl bir hayat yaşadığını bilmeden onların verdiği kararları eleştirmeyin. Şunu hatırlayın: Dünyadaki en aptal insan, kendisi dışındakini değiştirmeye çalışandır.

Sporu, estetik amaçlardan önce sağlıklı olmak için yapın. Dünyada depresyonun en büyük nedenlerinden biri sedanter yaşam. Yani günlük hayatta minimum fiziksel aktivitede bulunulması. Sporun birçok mutluluk hormonu üretimine katkısı var. İlla ağır bir spor yapmaya gerek yok. Sadece biraz daha fazla adım adın.

Kendinize bir liste yapın. Bu listeye yaşamını daha iyiye götürebilecek adımları yazın. Dev barajlar ufak yağmur damlalarıyla dolar. Kendinizi aşkın kollarına bırakın, hakikatin her deneyiminin size bir şeyler katmasına izin verin.

Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...