30 Mayıs 2015 Cumartesi

Her ne hissediyorsan, onu aslında hissetmek zorunda değilsin.


Anthony Robbins buna “üçleme” (triad) diyor. Hissediyorsun, çünkü o hisse özel bir “üçleme” içerisindesin. Şayet duygularında ustalaşmak ve yaşamayı seçtiğin duyguları düzenli olarak hissetmek istiyorsan bu üçlemeyi öğrenmen önemli:
.
.
1. Fizyoloji: Duygu (e-motion) hareket ile elde edilir. Şu anda her ne hissediyorsan, direkt olarak bedenini nasıl kullandığın ile ilgili. Eğer omuzların ve başın öne düşmüş, kamburun çıkmış, kısık kısık nefes alıyorsan büyük ihtimalle depresif hissedersin. Kendini negatif duygu selinin içinde bulursan ayağa kalk, omuzlarını geriye at, sırtını dikleştir, derin nefesler al. Göreceksin ki bir anda “hal” in değişmiş olacak. Daha iyi hissedecek ve kararların bu doğrultuda değişecektir.

2. Filoloji (Dil): Dil, birçok farklı yönden incelenebilir; mesela kendine yüksek sesle ya da kafanın içinden sorduğun sorular… Şayet “Neden bu benim başıma geliyor?” diye sorduğunda hissedeceğin duygu ile “Bu benim başıma geldi, acaba bundan ne öğrenebilirim?” diye sorduğunda hissedeceğin duygu arasında fark olacaktır. Kullandığın dil kalıpları, yaşadığın duruma verdiğin anlamı belirlemede büyük rol oynar. Negatif bir durum içinde kendini bulursan kullandığın dil kalıplarına bir bak ve onları nasıl pozitife dönüştürebilirsin, bunun yolunu bul.

3. Fokus (Odak): Odağın nereye giderse, enerji oraya akar ve enerjinin aktığı yerde odağında olan her ne ise onu büyütür. Başka bir deyişle, yaşam neye odaklandığın tarafından kontrol edilir. Bu yüzden nereye gitmek istiyorsan oraya odaklanmalısın, korktuğun şeye değil. Kendini belirsizlik halinde bulursan, yükselen korkuya diren. Odağını neyi gerçekleştirmek istiyorsan ona çevir. Çünkü gitmek istemediğin yöne doğru odağını çevirirsen, gideceğin tek bir yer var: olmak istemediğin yer.

Kendini anlama ve farkındalık yolunda üçleme, duygusal ustalık yolunda atabileceğin ilk ve önemli bir adım. Bu aracı kullanarak daha pozitif ve yüksek halleri deneyimlemeyi seçebilirsin. Bu yüksek hallerinden kuracağın hayaller de, vereceğin kararlar da çok daha güçlü olacaktır.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...