23 Ağustos 2015 Pazar

İNSANLARIN KARŞILAŞMALARI OLDUKÇA ZOR BİR OLAYDIR


Binlerce, milyonlarca insan, her zaman bir KARŞILAŞMA içindedir.Gün içinde, değişik amaçlarla gittiğimiz yerlerde; alışverişte, sinemada, okulda, bir çok insanla GÖZ GÖZE gelir veya, herhangi bir konu sebebiyle sohbet ederiz; Bir şeyler alır, bir şeyler verir ve birbirimizi ETKİLERİZ. Bütün bunlar, birer TESADÜF'ten ibaret değildir. Hatta, birdenbire vitrinde duran bir KİTAP'ın dikkatinizi çekmesi de tesadüf değildir.
KARŞILAŞMA hadisesi, çok ÖNEMLİ bir konudur. Çünkü, karşılaşmalar sayesinde, insanların birbirlerinin ETKİLERİ vasıtasıyla, değişik ŞUUR halleri yaşamak gibi bir İMKAN kazanması sözkonusudur. Biz, karşılaşmaları çok manidar buluruz. Bunların her biri, karşılaşan varlıklar için, birer YARDIM, birer UYARAN'dır. Hedefleri açısından, kendileri ve içinde bulundukları durumun FARKINA VARMALARI, yani, kendilerini anlayabilmeleri, yoklayabilmeleri için bir İMKAN sağlar.
Ayrıca, göz göze ya da, karşı karşıya geldiğiniz insanlarla aranızda TELEPATİK bir iletişim oluşur; sanki o kişiyi çok iyi tanıyor ve anlıyormuşsunuz gibi derinden bir etki gidiş gelişi, bir endüksiyon hadisesi meydana gelir. Bunlar, o varlıkların, RUHSAL FREKANSLARI bakımından, birbirlerine çok yakın bir şuur düzeyi içerisinde bulunduklarını ifade eder. Yani GERÇEK dostluk, gerçek İHTİYAÇ alışverişi, ancak o insanlarla olmaktadır. Ama, DÜNYA şartları öyle YANLIŞ yönlendirmelerle doludur ki, daha önce hiç karşılaşmadığımız o insanla, hiç bir endişe hissetmeden, kardeşlik duygusu ile, sevgi ile selamlaşamayız bile. Yollarda veya toplantılarda bu karşılaşmalar sık sık yaşanır, ama nadiren değerlendirilirler. Oysa insanların aynı yerde, aynı merkez etrafında toplanmaları, o kadar önemsiz bir şey değildir, hatta, oldukça ZOR bir iştir


ERGÜN ARIKDAL Pozitif Yaşam Sayfa-25

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...