9 Eylül 2015 Çarşamba

Kendine yeni bir hayat ısmarla!




Ne istediğinizi, neden istediğinizi, gerçekten isteyip istemediğinizi bilin. Ne istediğinizi, nereye varmak istediğinizi, oraya varınca huzuru yakalayıp yakalayamayacağınızı düşünün. Cevabınız evet ise yolunuza devam edin.


Bir karar alırken, bir adım atarken, “Gerçekten yapmak istediğim bu mu?” diye kendinize sürekli sorun.


Sabırlı olun. “Keşke”siz bir yaşam için sabırlı olun. Hiçbir şey birden değişmez, değişemez. Her şeyin kendine özgü bir gelişim süreci, doğası ve zamana ihtiyacı vardır. Siz yolunuzda yürümeye devam edin. Hayatta umudunuzu ve cesaretinizi asla kaybetmeyin. Vazgeçmeyin.

Olumsuz inançlarınızdan kurtulun. Neden olmazı değil, nasıl oluru düşünün. Her sabah güne “Harika” diye başlayın. “Nasılsın?” diye soranlara “Harika” diye cevap verin. Her gün kendinize defalarca “Kendimi mükemmel hissediyorum” diye konuşun. Sonucu göreceksiniz.

Hayatta bazı şeylerden vazgeçmeli, bazılarından da vazgeçmemelisiniz. Yaşamda bedelsiz hiçbir şey yoktur. Sınırları bilin. Ne zaman vazgeçeceksiniz, ne zaman vazgeçmeyeceksiniz farkında olun. Yerine göre vazgeçmek de, vazgeçmemek de birer erdemdir.

Hatalarınızı sevin. Yanlışlarınızdan öğrenin. Hatalarınıza sizi geliştiren olanaklar gözü ile bakın.

Mutlu olmak için nedenler aramayın. Nedensiz mutlu olmayı öğrenin. Hayatta mutlu olacak o kadar çok şey var ki; nefes alabiliyor olmak, yürüyebiliyor olmak, konuşabiliyor, görebiliyor olmak, sağlıklı olmak, sevdiklerinizle hâlâ birlikte olabilmek…


Bugünü anlayın ve bugünü yaşayın. Orasını hayal ederek bugünü ıskalamayın, hayatı ertelemeyin. “Keşke”siz, “Eğer”siz bir yaşam sürmek sizin elinizde. Hayatınızda “Keşke” ve “Eğer” sayısı çoksa kendi yaşamınızı yaşamamanın acısını çeker, başkalarına da çektirirsiniz.


Kendinizi tutsak ettiğiniz konfor alanınızdan dışarı çıkın. Çemberden kurtulun. Konfor alanı size rahatlık ve güven verebilir ancak gelişmek, çemberden kurtulmak ve risk almakla mümkündür. Kendinizi sınırlamayın, sınırlarınızdan kurtulun.



Alıntıdır..




SPONSOR REKLAMI

Ebru Şallı da kıyafetlerini Modacruzda satışa çıkardı!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...