10 Eylül 2015 Perşembe

...yemekten sonra dinlenmek "yapabileceğiniz en kötü şey"





Amerika’da yapılan bir araştırma yemek yedikten sonra dinlenmenin vücut için zararlı olduğunu gösterdi. Elde edilen bilgilere yürüyüş yapmak için en iyi zaman yemekten sonra. Her yemekten sonra 15 dakika yürümenin yaşlılarda diyabet oluşmasını engelleyebileceği ortaya çıktı. Çünkü yemekten sonra yükselen kan şekeri Tip 2 diyabet riskini arttırıyor. Bu nedenle araştırmada, yemekten sonra dinlenmenin "yapabileceğiniz en kötü şey" olduğu vurgulanıyor.
Araştırma sonuçlarını kaleme alan Loretta DiPietro`ya göre, yemeklerden sonra kan şekerinin hızla yükseldiği `riskli anlarda` kısa egzersizlerin sağlığa etkisi ilk kez ölçüldü. Günde üç kez 15 dakika yürümenin kan şekerini düşürmekte 45 dakikalık tek bir yürüyüş kadar etkili olduğu saptandı. Araştırmaya göre yürüyüş için en iyi zaman ise akşam yemeğinin sonrası. En fazla akşam yemek yendiği için kan şekerindeki en büyük yükselme de bu zamanda oluyor.
Akşam yemeğinden sonra yapılacak yürüyüşlerin kilo vermek ve Tip 2 diyabeti önlemenin en iyi yolu olduğunu altı çiziliyor. 

Kaynak:Trendus.com







SPONSOR REKLAMI

Ebru Şallı da kıyafetlerini Modacruzda satışa çıkardı!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...