20 Ocak 2016 Çarşamba

ŞÜKRAN DUYMAK ve OLUMLAMALARI



Şükran duygusu sahip olduğunuz şeylere onlara sahipken değerini bilmektir.
Şükran duygusunun azlığının göstergeleri kıskançlık, şikayet, pişmanlık, hayattan memnuniyetsizlik, huzursuzluk ile sürekli bir doyumsuzluk hissi ve bir şeyler eksik duygusudur...
Şükran duygusu dersi tamamlar.
İçinizdeki dersin değerini öğrenmedikçe benzer durumlarla tekrar tekrar karşılaşır; Talihsizliklerin bi türlü yakamızı bırakmadığından yakınırız...
Her deneyimin içinde bir armağan vardır! Durum ne kadar kötü görünürse görünsün "şükran yasası" bilmeyi tamamlar! Bir deneyimle ilgili hoşlandığımız hoşlanmadığımız herşeyi kucakladığımızda biraz daha gelişiriz!

Bazen kendi ışığın söner, o zaman ışığını yeniden yakmak için bir başkasının kıvılcımına ihtiyaç duyarsın... Sana bir şekilde dokunmuş insanlara şükran duygunu ifade etmek için her fırsatı değerlendirmek üzere kendini eğitebilirsin...
Teşekkür etmek sadece ince bir davranış değildir, yürekten teşekkür etmek gerçek spiritüelliktir.

Bugün bir şey öğrendiğin için şükran duy! Çok fazla öğrenmediysen biraz öğrendiğin için şükran duy, biraz da öğrenmediysen hasta olmadığın için şükran duy! Hasta olduysan ölmediğin için şükran duy. Her birimizin şükran duyacağı çok şey var. Eğer görmeyi bilirsek.
En büyük şükran hayatın değerini bilerek dolu dolu yaşamaktır. Sahip olduklarımızı çoğaltır. Problemleri armağanlara dönüştürür. Başarısızlıkların içindeki dersleri başarı olarak görmemizi sağlar. Hatalarımızı dönüm noktalarına dönüştürür.Şükran duymak geçmişinizi anlaşılır kılar. Güne huzur getirir.

Bazen istediğin şeylerin gerçekleşmemesi senin için şanstır! Bi şey gerçekleşmiyorsa ufukta daha iyi şeyler olduğu içindir! Sabırlı ve sakin ol... Herşey kendi zamanı içinde gelir.

"Nefes aldığım ve sağlıklı bir zihne sahip olduğum için şükran duyuyorum. Sahip olduklarımın değerini biliyorum."

"Nefes aldığım ve sağlıklı bir zihne sahip olduğum için şükran duyuyorum. Sahip olduklarımın değerini biliyorum."

"Kendimi ve insanları oldukları gibi kabul ediyorum. Bu kabul hayatımı daha huzurlu kılıyor."



"Bolluk bilincim her gün gelişiyor, ekonomik koşullarım her gün gelişiyor, artıyor çoğalıyor. Nereye dönsem olanakları görüyor değerlendiriyorum. Para yaşamımda özgürce ve sürekli dolaşıyor. Gelirim gitiikçe artıyor. Bolluk ve zenginlik benim doğal hakkım. Hayatın her alanında bolluğu kendime çekiyorum. Büyük düşünüyorum büyük düşündükçe bolluğun hayatıma akmasına izin veriyorum."

"Huzurlu dengeli ve güven doluyum. İçimdeki 'öz' korkularımı yok ediyor. Sakin dingin ve rahatım. Özümle uyum içinde sevecen, huzurlu bir insanım."

"İnsanlığa daha fazla hizmet etmek için içimdeki yetenekler ortaya çıkıyor. Önüme yeni olanakların açıldığını biliyor ve kabul ediyorum."

"Düşlerimin ötesinde zenginleştiğimi kabul ediyorum. Nerde çalışırsam çalışayım takdir ediliyor ve emeğimin karşılığını bolca alıyorum. Kıtlık bilincinden bolluk bilincine yol alıyorum. Ekonomik durumun bu değişimi yansıtıyor."

"Bugün harika bir gün. Para bana beklediğim ve beklemediğim yollarla geliyor. Sınırsız seçimlerim var, olanaklar imkanlar her yerde. Hayatta birbirimize destek vermek ve birbirimizi geliştirmek için bulunduğumuza yürekten inanıyorum. Bu inancı günlük yaşamımda davranışlarımla ifade ediyorum. "

"Başkalarının kazanmasından mutluluk duyuyorum. Onlarda benim gibi bolluk içinde yaşamayı hak ediyor. Başkalarının zenginleşmesini destekliyor ve katkıda bulunuyorum.
Hayatta beni harkulade yollarla destekliyor!"

1 yorum:

  1. Hayatımda şükran duymanın önemimini fark ettikten sonra dilimden hiç düşürmemeye çalıştım. Şükran duymanın önemini fakına varınca herşey daha iyi olmaya başladı hayatımda. Her namazımının arkasından yaklaşık 20 maddelik şükür cümlelerimi söyleyerek hayatıma kattım. Olumlu gelişmeleri de fark edince şimdi daha bir inanarak devem ediyorum. O kadar dilime yerleşmişki kendimi farkında olmadan şükür ederken buluyorum. Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...