2 Şubat 2016 Salı

Tedriç Yasası ne demektir?


Olgunlaşma, süreç, yavaş yavaş, aşama aşama anlamına gelen Osmanlıca bir kelimedir. Zaman anlamına geliyor. Fakat bu zamanla kelimesinin içine olgunlaşma, tekamül, uyanma, içsel çalışmaların bütünü, şuura aktarılması, bilgilenme, bilginin uygulanışı, uyum süreci, uyum sağlama aşamaları da giriyor.
Bu yüzden tedricen bir bütün kelime olduğu için ben bunu söylemeyi hep uygun görüyorum.
Tedricen olma durumunda bir uyum söz konusu. Uyumun olması için aşama aşama kaydedilmesi gerekiyor. Nasıl ki embriyonun gelişmesinin bir süreci varsa ve erken doğumlar bebek için risk taşıyorsa, her şeyin bir oluşum süreci vardır. Bu yüzden yaşam ve zaman bir bütündür ayrı düşünülemez.
Tıbbi tedavilerde de bu söz konusudur. İyileşmeniz için size tedavi uygulanır. Her güne makul bir doz belirlenir ve iyileşmenin süresi bir hafta, on gün belki bir ay sürer. Doktorun verdiği bir tüp ilacı bir günde hepsini içemezsiniz. Ertesi gün iyileşeceğinizi düşünemezsiniz. Önce o ilaca bünyenizin uyum sağlaması, metabolizmanızın güçlenmesi gerekir. Aşama aşama iyileşme kaydedersiniz.
Tedriç Yasasının harekete geçmesi için belirli bir süre var mı?
Bir takım enerji çalışmalarında da uyumlanma sonrası size bir süre verilir. Bu süre içerisinde, bir takım metotları yalnız kendinize uygulamanız istenir. 21 gün, 28 gün bu tekniği kendi üzerinizde uygularsınız. Çünkü bedeninizin, bedensel titreşiminizin, uyguladığınız metoda uyum sağlaması gerekir. Beden rezonansınız, zihniniz, düşünceniz ile ortak rezonansa gelmelidir. Aşama aşama, uyum sağlarsınız ve titreşiminiz uyumlu hale gelir. Bu zaman süreci bir tamamlanma bütünlenme aşamalarıdır. O aşamaları geçmezseniz ya da geçemezseniz, biri eksik olsa, yarım kalırsınız, bütünlenemezsiniz.

Bu tedriç yasasını, kutsal kitaplarda da görmemiz mümkün. Kutsal ayetlerin, dini inançların desteklediği yaradılış konusu, ayetleri, efsaneleri ve mitolojik eserlerin hep ortak bir noktası vardır. Örneğin, Tanrı altı günde yarattı denir. Biz bunu altı gün sürmüş anlamında düşünmemeliyiz. Düşünün, yüce yaradan bile, belli bir zamanda yarattığını vurgulanmış. Sembolik olarak ifade edilen çok önemli bir konudur aslında. Zamanın olmadığı hiçbir mekân, evren, boyut yoktur. Zaman kavramı, tedriç yasasıyla bir bütündür.

“İste – olsun” yaklaşımının içeriğinde Tedriç Yasası üzerinde durulmuyor…
“İste – olsun yaklaşımı, bir göz boyama, acelecilik, heyecan uyandıran, meraklandıran bir durumdur.”
Eskiden hayırlısı ise olsun diyorduk, şimdilerde yerini, iste ki olsun almaya başladı.
Ben hep şöyle düşünüyorum, kronik ağrılarınız var ve biran önce kurtulmak istiyorsunuz bu ağrılardan. Ağrılarınızın geçmesi için, doktora gidersiniz ya da masaj salonlarına, kaplıcalara vesaire, tercih meselesidir, ikisi de iyidir fakat biri tedavi eder, diğeri sadece ağrıdan kurtarır. Şimdi bizler tedavi mi olmak isteriz, ağrıdan kurtulmak mı? Her ikisi de mümkündür fakat biri kalıcıdır ya da uzun sürelidir, diğeri bir süre sonra tekrar nüksedebilir, daha riskli durumlarla birlikte.
İste – olsun yaklaşımı, bir göz boyama, acelecilik, heyecan uyandıran, meraklandıran bir durumdur. İnsanoğlu bu tip maceralara meraklıdır. Ve araştırmadan, iyice sorgulamadan hop diye kabul etmeye meyillidir. Kim diyor, nasıl diyor, bu kişi bilinçli midir? Ehil bir kişi midir, bilen biri midir diye hiç soran yok. Kendisine bakıyorsunuz, daha henüz kendini dengeleyememiş, hayatı karmaşık, yalnızlık içinde, alt yapısı güçlü olmayan, insan psikolojisinden anlamayan kişilerin size nasıl yardımları dokunabilir ki?

Eğitim alacağımız kişinin altyapısını hatta o kişinin yaşamını irdeleyin diyorsunuz yani?

Elbette. Bunların önemini size vurgulamak istiyorum çünkü kendini öğretmen olarak lanse eden bu kişilerin yaşamları ile rezonansları, titreşimsel enerjileri bir bütündür. Çünkü siz onlardan uyumlama ya da bilgi aldığınız zaman rezonansa giriyorsunuz, benzer titreşimde alışveriş yapıyorsunuz.

Kevser Yalçın-


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...