10 Şubat 2016 Çarşamba

Uykusu kaçanlara çare bulundu: 5 adımda misler gibi uyumak!

Uykusuzluk ya da uykunun kaçması hali özellikle yoğun işlerde çalışan insanlar için tam bir kabus. Ertesi sabah kalkıp işe gitmeniz gerekiyor ama uyuyamıyorsunuz öyle mi? Merak etmeyin kuzuları saymaktan çok daha etkili bir yöntem var.

Herkes yatağa yattığı anda mışıl mışıl uyumak ister ancak ne yazık ki kafamız meşgulken uyumak pek de kolay bir şey değil. Hele ki sabah erkenden kalkıp işe ya da okula gitmek zorundaysanız, geçmiş olsun, berbat bir gece sizi bekliyor demektir. Çoğu kişi çareyi kuzuları saymakta ya da uyku hapı almakta görüyor olabilir ancak bilim, sadece nefes alarak 60 saniyede uykuya dalabileceğinizi söylüyor. Peki nasıl nefes alarak? İşte size o sihirli formül, merak etmeyin artık yanınızdakiler horul horul uyurken siz bütün geceyi uyanık geçirmeyeceksiniz!



Harvard’lı bir doktor olan Andrew Weil (aşağıda), uzun zamandır uyku ve nefes alma teknikleri üstünde çalışıyordu. Geçtiğimiz günlerde “4-7-8” ya da “Rahatlatıcı Nefes” olarak adlandırılan uyuma tekniğini sosyal medyadan paylaştı ve bu yazıyı hazırlayan kişi olarak ben dahil yüzlerce kişiyi telefon ya da bilgisayarı başında uyutmayı başardı. Uyutamadıkları ise ağır şekilde sersemledi ve uzun süre esnemek durumunda kaldı.



Weil bu metodu şöyle açıklıyor; “Nefes almanın derin bir şekilde pskilojiniz ve vücudunuzdaki sistemlerle bağı var. Basit bir şekilde nefes almaya odaklanarak rahatlayabilir ve hızlı bir şekilde uykuya dalabilirsiniz. Saatin kaç olduğu, sabah ya da akşam olması fark etmez.”




Yoga ve benzeri egzersizlerde de yeri olan bu nefes alma teknikleri ile rahatlama yöntemi gerçekten uykusuz gecelerinize ilaç olabilecek türden. Şimdi bu nefes alma tekniği nasıl uygulanıyor? İşte sizi 60 saniyede uyutacak yöntem: (Öncelikle uykuya dalmak için uygun ve sessiz bir ortama geçin, uyuyamazsanız sizi sersemleticek olan bu yöntem topluluk içerisinde komik duruma düşmenize yol açabilir.)



1. Dilinizi yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi üst dişlerinizin arka kısmına değecek pozisyonda tutun.

2. Ağzınızı kapatıp burnunuzdan 4’e kadar yavaş yavaş sayarak nefes alın.

3. Nefesinizi tutun ve içinizden 7 kere sayın.

4. Nefesinizi verirken 8’e kadar sayın.

5. Bu işlemi 3 defa daha yapın. Toplamda 76 saniye geçmiş olacak. Çoğu kişi genelde 60. saniyede uyumuş oluyor!


Bu metodu denerken kesinlikle sadece nefes almaya ve metoddaki sayım işlemlerine odaklananın. Uyuyamazsanız Dr. Weil “Bu işi bırakırım” diyerek garanti veriyor. Sizler için yaptığımız denemede kesinlikçe bu yöntemin sersemletici bir etkisi olduğunu gördük. Uyku inanılmaz bir şekilde kaçınılmaz hale geliyor. Herkese şimdiden tatlı rüyalar…


radikal.com.tr


3 yorum:

  1. Şu saatte uyumam gerekirken ve kafamda milyon düşünce akıp da uyuyamazken ilaç gibi geldi yazınız :) Hemen uygulayacağım ve sonucu yarın paylaşacağım :) Sizi tavsiye eden sevgili kardeşime ve bu değerli paylaşımların tümü için size çok teşekkür ederim :) Sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Uyguladım ama 60 saniye yetmedi bana. 6 defa falan uyguladım. 3 yetmeyince, 6 defa yapınca işe yaramayacak herhalde diye biraz söylendim ama 2 dakika sonrasını hatırlamıyorum bile :) :)

      Sil
    2. Süper:) Bi şekilde İşe yaradığına sevindim:)

      Sil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...