28 Nisan 2016 Perşembe

ağzımızdan çıkan her söz evrenle aramızda bir anlaşma imzalamamıza sebep oluyor.

Toltek Bilgeliği, Meksika Kızılderilileri tarafından temelleri atılan bir düşünce sistemidir. Bu sisteme göre, ağzımızdan çıkan her söz evrenle aramızda bir anlaşma imzalamamıza sebep oluyor. Eğer kötü anlaşmalar imzalamak istemiyorsanız bu kısa ve uygulanabilir kurallara bir göz atmanızı öneririm.


1. Söz Büyüdür / Anlaşmaları Bozmak

daha İyi bir yaşam İçin dört kural toltek bilgeliği 03 Daha İyi Bir Yaşam İçin Dört Kural: Toltek Bilgeliği
Ağzımızdan çıkan her sözle, aslında bir anlaşma imzaladığımızdan yukarıda da bahsetmiştik. Bu kavramı biraz daha açacak olursak, sözlerimiz zamanla inandığımız kavramlara dönüşüyor. Örneğin sürekli ”Ben başarısızım, asla bu işi yapamayacağım” dediğinizi düşünün. Nasıl bir ruh halinde olabilirsiniz ki? Gerçekten önünüzdeki işi başarmak için gerekli gücü kendinizde bulabilir misiniz? Tabiki hayır! Lütfen ama lütfen, konuştuğunuz her kelimeyi özenle seçin ve enerjinizi boşuna tüketmeyin. Anlaşmaları bozmak kavramının içini dolduralım şimdi de. Diyelim ki küçük kardeşiniz sürekli sizinle konuşmak istiyor, sizin de hiç keyfiniz yok ve ona ”Yeter artık, senin yüzünden kafamı dinleyemiyorum!” dediniz. Kardeşiniz kafasında, sizin ondan hoşlanmadığınızı canlandıracak ve bu sözünüz nedeniyle istemsiz de olsa onunla olumsuz bir anlaşma imzalamış olacaksınız.
Kötü kelimeleri ve kırıcı sözleri kırın, atın! Yaptığınız tüm olumsuz anlaşmaları yırtıp atın, yerine yenilerini imzalayın!

2. Hiçbir Şeyi Kişisel Almamak

daha iyi bir yaşam için dört kural toltek bilgeliği 03 Daha İyi Bir Yaşam İçin Dört Kural: Toltek Bilgeliği
Bunu çoğumuz yapıyoruz. Sevgilimizin yüzünü asık gördüğümüz anda başlıyoruz kafamızda senaryolar üretmeye. ”Kesin benden sıkıldı, yok yok kesin başkası var!” Bir sakin olun çocuklar! Dünya sizin etrafınızda dönmüyor ne yazık ki. İşte tam da bu yüzden karşınızdaki kişinin sorununun ne olduğunu tam olarak bilmeden önce, onun sıkıntısını kendinize mal edip de boşuna canınızı sıkmayın.

3. Varsaymda Bulunmayın

daha İyi bir yaşam İçin dört kural toltek bilgeliği 01 Daha İyi Bir Yaşam İçin Dört Kural: Toltek Bilgeliği
Annenizin telefonu kapalı. Kesin üzerine uzay mekiği düştü! Ay ya da alış veriş merkezinin içindeki bataklığa saplanıp kaldı kimse onu kurtaramadı!
Bir soluklan hele yeğenim. Belki telefonunun sarji bitti? Olamaz mı? Olabilir.
Şaka bir yana başımıza gelen en küçük olayları büyütüp, küçücük bir pireyi deve yapabiliyoruz. Varsayımda bulunmadan önce, lütfen mantıklı olmaya çalışın ve olayın gerçek nedenini anlamadan kafanızda senaryolar üretmeyin.

4.  Yapabildiğinin En İyisini Yap

daha iyi bir yaşam için dört kural toltek bilgeliği 04 Daha İyi Bir Yaşam İçin Dört Kural: Toltek Bilgeliği
Elindeki iş ne olursa olsun, her zaman en iyisini yapmaya çalış. Bu sayede kendine olan güvenin artacak ve zamanla işinin en iyisi olmaya başlayacaksın. Kural bu kadar basit!
Kaynak:İçeriks.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...