10 Mayıs 2016 Salı

Algıya Göre Gen Aktivitesi Değişebilir


Zihninizdeki algı beden kimyanıza yansırsa ve sinir sisteminiz de bunu okur ve çevreyi yorumlarsa ve daha sonra da kanın kimyasını kontrol ederse, o zaman siz gerçekten de düşüncelerinizi değiştirerek, hücrelerinizin kaderini de değişitirebilirsiniz.
Algınızı değiştirdiğinizde, zihniniz genlerinizin aktivitesini değiştirebilirve her bir genden 30.000 üzerinde değişik sonuç yaratabilmektedir. Gen programları hücre çekirdeğinde olup kan kimyanızı değiştirerek, genetik programlarınızı yeniden yazabilirsiniz.
Mesela kanseri tedavi etmek istiyorsak, düşünce şeklimizi değiştirmemiz gerekli!
Zihnin fonksiyonu, inançlarımız ve deneyimlediğimiz gerçeklik arasında bir uyum yaratmaktır. Bu şu anlama gelmekte; zihniniz, beden biyolojinizi ve davranışınızı inancınıza uyumlamak için ayarlama yapmakta.
Size 6 ay içinde öleceğiniz söylense, zihniniz buna inanırsa,
büyük ihtimalle siz 6 ay içinde ölürsünüz. Buna “nosebo etkisi” denir.
Bu, negatif düşüncenin sonucu ve pozitif düşünce ile şifalanmanın olduğu “plasebo etkisi”nin de tersidir."



Plasebo kelimesinin kökeni 14. yüzyıla dayanıyor. Kelime, anlam olarak latince “Sizi hoşnut edeceğim.”anlamına geliyor. 


“Nocebo” kelimesi latincede zarar vereceğim anlamına gelir. Plasebo etkisinin tam tersi olan durumdur.
Nosebo etkisi; bir kişinin kendisine zarar vereceğini düşündüğü, ya da zarar verebileceğini dolaylı yoldan da olsa öğrendiği etkilere maruz kaldığında, bu etkilerin gerçekte oluşmadığı halde beyinde simüle edilerek oluştuğunun düşünülmesidir.
Günlük hayatta en çok karşımıza çıkan örneği ilaçların prospektuslarını okuyan hastaların olası yan etkileri öğrenmesinin hemen akabinde, daha bu etkilerin oluşabileceği süreye bile varılmadan bu etkileri içeren şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurmalarıdır.

5 Adımda Plasebo-Nosebo Etkisi
1: Bizler bir şeyi veya olayı olumlu-yararlı olarak değerlendiriyorsak, hücrelerimiz de buna uygun davranış içine giriyorlar, olumsuz-zararlı görüyorsak, onlar da öyle davranıyorlar.
2: Herhangi bir maddeyi bir insanın bir derdine iyi gelecek diye ona verirseniz (plasebo), ve o insan size inanıyorsa, madde kesinlikle kişide yararlı bir etki bırakacaktır.
3: Tersi durumda bir madde sağlığa zararlı (nosebo) olarak tanıtılıyorsa, kişi o maddeyi aldığında hastalanacaktır.
4: Psişik algı, organik etki yaratır. Etkinin niteliğini algının niteliği belirler.
5: İnsanın limonu düşününce ağzının sulanması, hatırasındaki ekşi tadındandır. Penisilin alerjisi olan bir hasta, yuttuğu şekerin penisilin olduğu söylenince anafilaktik şoka girmiştir.






















Alıntıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...