28 Mayıs 2016 Cumartesi

Bir çiftin mutluluğunu koruyabilmesi için sihirli bir formül olmasa da uluslararası konuşmacı, danışman ve psikiyatrist Mark Goulston, mutlu çiftlerin 10 alışkanlığını Psychology Today ile paylaştı ve bir ilişkideki taraflar arasındaki bağları güçlendiren alışkanlıklardan bahsetti.




Bundan çok bahsedilmese de el ele tutuşmak memnuniyet hissini arttırarak çiftlerin mutluluğunu korumasına yardımcı olur.
İki kişinin, zor zamanlarda bile birbirlerine olan sevgi ve saygıyı koruduklarında daha mutlu oldukları söylenir. İlişkiler asla kolay değildir ve uzun sürmeleri veya bir ömür sürmeleri için çok emek gerektirirler.

Yatmaya aynı zamanda gidin
İlişkinin daha başlarındayken yatağa beraber gidip, günün sonundaki o özel vakti birbiriniz ile paylaşmak istemeniz çok normaldir. Yıllar geçse de bu alışkanlığı korumak güçlü bir ilişkinin ve mutluluğun anahtarlarından bir tanesidir.
Goulston, yatmaya beraber gittiğinizde oluşan cilt temasının ve aranızda geçen diyalogların hem çiftin iletişimini geliştirdiğini hem de cinsel arzunun korunmasını sağladığını söylüyor.
2-mutlu-çift
Ortak ilgi alanlarına odaklanın
Bir çift yeni tanıştıklarında ortak çok az ilgi alanları olduğunu fark edebilir. Bu onların iyi bir ikili olmadığı anlamına gelmez, tam aksine bu ikisi için de klasik rutinlerinin dışına çıkıp, beraber yeni şeyler denemek ve yapmak için harika bir fırsat olabilir.
Yine de ilişkinin karşı tarafa çok bağlı bir hal almaması için, tarafların birbirlerinin kişisel alanlarına saygı duyup tek başlarına yaptıkları aktivitelere de devam etmesi çok önemlidir.
El ele tutuşarak yürümek
Genelde önemi göz ardı edilse de, el ele tutuşarak yürümek bir çift arasında eşsiz bir bağ oluşturabilir. El ele tutuşmak memnuniyet hissini arttırarak çiftlerin mutluluğunu korumasına yardımcı olur.
Goulston çiftlerin, bir kişi önde ve diğer kişi daha yavaş yürüdüğü veya bir şeye bakmak için durduğu için arkada kalmasındansa yan yana ve el ele tutuşarak yürümelerini öneriyor.
3-el-ele-tutuşmak
Güvenmeyi ve affetmeyi öğrenin
Bir çiftin birlikteliği tartışmalar, anlaşmazlıklar, kavgalar, yanlış anlaşılmalar, öfke ve o anda bir çözümü yokmuş gibi görünen diğer etkenler yüzünden sekteye uğrayabilir.
Bu durumların mutluluğunuzu etkilemesini önlemek için birbirinizle konuşmayı; ileride pişman olacağınız bir şeyler veya kırıcı bir şeyler söylemeden önce negatif duygularınızı kontrol altına almayı öğrenmelisiniz.
Çift olarak özelliklerinize odaklanın
Sürekli olarak karşınızdaki kişinin yetersizliklerini veya eksikliklerini ortaya sermek sağlıklı bir hareket değildir ve ilişkinizi yok eder.
Birer birey olarak birbirinizin özelliklerine odaklanmak ve olabildiğince bunları ortaya çıkarmak önemlidir. Eğer gözleriniz ilişkinizin ve karşınızdaki kişinin olumlu özellikleri üstünde olursa, ilişkiniz pozitif enerji ile dolu olur ve gereksiz tartışmalardan kaçınabilirsiniz.
Bağınızı güçlendirmek için sarılın
Kucaklaşmanın ve sarılmanın gücü inanılmazdır, özellikle de çiftler arasında. Uzmanımıza göre “cilt güzel dokunuşları” (sevgi), “kötü dokunuşları” (suistimal) ve “dokunulmamayı” (ihmal) hatırlar.
Mutlu ilişkiler bol miktarda, yorucu bir günün sonunda, uzun süre ayrı kaldıktan sonra veya hiç beklenmedik bir anda ortaya çıkan “güzel dokunuş” içerir.
4-çocuklar
Her sabah “seni seviyorum” ve “günaydın” demek
Güne mümkün olan en iyi şekilde başlamak ve sabır ve sevgi gibi duyguları uyandırmak için her sabah bu iki kalıbı tekrar etmelisiniz. Her şeyin hareketlerle desteklenmesi gerekse de, bu kelimeler size güç ve cesaret verecektir. Ayrıca her sabah birbirinize olan sevginizi de pekiştirmiş olacaksınız.
İyi geceler diyin
Aynı şekilde “iyi geceler” demek günü çok güzel bir şekilde bitirmenize yardımcı olacaktır. Bu şekilde, ne kadar yorgun olursanız olun veya gününüz ne kadar zorlu geçmiş olursa olsun, aklınızdaki sorunları bir kenara bırakıp karşınızdaki kişi için en iyi şeyi dilediğinizi gösterecektir.
Gün içerisinde aramak
Goulston, gün içerisindeki telefonlar veya mesajlaşmalar karşınızdaki kişiyi “kontrol” etme halini almadığı sürece, çiftin fiziksel olarak görüşemeseler de birbirlerine yakın hissetmesini sağladığını söylüyor.
5-telefon-konuşması
Çift olarak görülmekten gurur duyun
Mutlu çiftler birlikteliklerini sosyal ortamlarda ve toplum içinde gösterir. Çiftler, çevredekileri rahatsız etmeden el ele tutuşabilir, birbirlerine sarılabilir veya başka bir şekilde dünyaya aralarındaki özel bağı gösterebilirler.
kaynak: sağlığa bir adım


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...