14 Mayıs 2016 Cumartesi

KÖTÜ DÜŞÜNCELERİMİ YÖNETEBİLİR MİYİM?

Olumsuz düşünceler yaşamımıza yansır. Denetimden çıkan, bastırılması olanaksız, ani eylemlere de kapı açabilirler. Diğerini kıskanarak, yükselişinden nefret eden ve yolunu kapatmayı zihninde kuran, kendisine zarar verecektir. Hem başarı ve zenginlik istiyor, hem de, bu duruma ulaşanlara içsel tepkiler sunuyorsa, dileği olmayabilir. Zira, her iki zıt düşünce sıfırlanıp, işe yaramaz hale gelecek, bu durumda da kısaca yerinde sayacaktır.

Yaşamın, bize adil olmadığını düşündüğümüzde, daha çok kurban oluşa iten olaylarla buluşmamız kaçınılmaz. İşte bu nedenle, düşüncelerin sorumluluğu büyüktür.

Güne hırçın başlarsam, stres üretecek kişilerle, olaylar beni bulur, her şey aksi gider. Düşüncelerim yayınlanıyor, hep de, benzer ve eş etki alanlarına giriyorlar. İyi iseler, geri döndüklerinde, güçleniyorum, ama düşüncelerim kötü ise zayıflıyorum. Parazit düşüncelerimi kalıcı titreşimlerle sabitlememeliyim. Sınırlayıcı düşüncelerimi de uzak tutarsam, güzel enerjilerin akışının önünü kesmemiş olurum.

Eğer, biri hakkındaki kötü düşüncelerim, senkronize olabilecekleri uygun ortamı yakalayamazlarsa, mutlaka bana geri döneceklerdir. Çünkü, onları gönderdiğim kişi, hayırlı eylem ve düşünceler içindeyse bunlardan hiç etkilenmeyecektir. Beddua da, bu nedenle geri yansıyabilir.

Hastalıktan korkuyor, üzücü sonları, kazaları, kuruntu ile gerçekten olmuş gibi aklıma getiriyorsam, hemen durmalıyım. Bunların hepsi zihnimden atılmalıdır.

ÇÖZÜM; İNANMAYI SEÇTİĞİMİZ DÜŞÜNCEYİ ZİHNİMİZE YAZMAK

Negatif zehirli düşünceler sardığında, onları yaşam ağacınızda beslemeden, söküp attığınızı hayal edin.
Yaşamımız, düşüncelerimizi izlemeyi alışkanlık haline getirip, fark ederek yönettiğimizde güzeldir.

Şimdi, talihsiz olduğumuzu düşünsek, durumu onaylayarak talihsizliği peşimizden sürükleyeceğimiz kesindir.

Olumlu düşünceyi zihninize yazmak, hem de defalarca yineleyerek yazmak, işte çok önemli bir eylem! 
Böylece, sahte zanlarla gizlenen düşünceler de, bilinçle eğitilebilirler.

Enerjimizin düşmemesi için, fizik duyuların gerisine çekilmeli, olayları gözlemci gibi izleyebilmeliyiz. 
Kızdığımız kimseleri sürekli aklımzda tutmak ise, yaşam gücümüzü onlara aktarmamıza ve bizi zayıflatmalarına neden olacaktır.

Pozitif Vizyonlarınızın Aksiyonlar haline gelmesi dileği ile, esen kalın.
Ferda Ercan Uyulan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...