23 Haziran 2016 Perşembe

KAYA TUZUNUN BİLİNMEYEN FAYDALARI



Herkesin evlerinde bulunan tuz yemeklere ayrı bir tat verir. Belli hastalıklara karşı hazırlanan yemekler dışında tuzsuz yemek olmaz. Evlerde kullanılan tuzlar genellikle rafine tuzlardır. Fakat son zamanlarda kaya tuzunun sağlık açısından faydalı olduğu ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır.

Kaya Tuzunun Faydaları Nelerdir?
Kaya tuzu sodyum klorür olarak bilinir ve kimyasal formülü NaCl olan bir mineraldir. Farklı renklerde olabildiği gibi renksiz yada beyaz da olabilir. Kalsiyum, çinko, demir, potasyum, magnezyum ve bakır gibi vücuda faydası bulunan birçok element içerir.

Sindirim sistemini rahatlatan kaya tuzu sindirim bozukluklarına iyi gelir.

İştah arttırıcı özelliği vardır ve mide ekşimesine karşı fayda sağlar.

Minerallerin hücresel emilimini kolaylaştırır. Vücudun pH dengesini korur ve vücuttaki toksin maddelerin dışarı atılmasına yardım eder.

Kan dolaşımını hızlandırır.

Kan basıncını dengeler.

Böcek ısırıklarına iyi gelir.

Romatizma, kas ağrıları ve kemik ağrılarına yarar sağlar.

Kaya tuzu limon suyu ile birlikte tüketilirse bağırsaklardaki solucanların dışarı atılmasına yardım ettiği gibi mide bulantısı ve kusmaya da iyi gelir. Grip gibi kış hastalıkları için de fayda sağlar.

Böbrek ve mesane taşlarına karşı da kullanılabilir.

Gut hastalığına iyi gelir.

Kaya tuzu dişlerin beyazlatılmasında ağız spreyi olarak da kullanılır.

Kas kramplarına yararlıdır.

Bağışıklık sistemine iyi gelerek sinir sistemine de fayda sağlar.

Vücuttaki su emilimini arttırmaya yardımcı olur.

Strese karşı iyi gelir.

Damar sağlığını korur.

Kan şekerini dengeler.

Yaşlanma etkilerini azaltır.

Uykusuzluğa iyi gelerek uyku düzeni sağlar

Kaya Tuzu İle Boğaz Ağrısına Karşı Şifa Bulun!
Kış ayları geldi ve soğuk algınlığı, grip, nezle, bronşit, astım ve boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklar birçok kişinin derdi haline geldi. Rahat yutkunamamak, nefes alırken zorlanmak ve boğaz ağrılarının yanında bronşların ve sinüslerin de tıkanması herkes rahatsız eder. Tüm bu etkilerinin yanında kuru öksürük, boğaz şişmesi ve bademcik iltihabı için sıcak su hazırlanarak içine bir miktar kaya tuzu atılır. Kaya tuzu suda çözüldükten sonra baş bile havlu ile kapatılarak sıcak suyun buharı solunarak boğaz ağrısı ve burun tıkanıklığı giderilmeye çalışılır. Ayrıca kaya tuzu su ile karıştırılarak gargara yapılırsa boğaz ağrısı bu şekilde de giderilebilir.

Duş Suyunuza Bir Kaşık Kaya Tuzu İlave Edin!
Kaya tuzu vücut tuzu olarak da kullanılabilir. Vücudu rahatlatır, uykuyu düzenler ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Kaya tuzu içeren denizde yüzmek de bu etkileri gösterir. Aynı zamanda stresin ve vücuttaki ağrıların giderilmesine de yardım eder. Tüm bu etkileri için duş suyunuza yada küvet suyunuza bir çay kaşığı kaya tuzu ilave ederek duş alabilirsiniz.



Kaya Tuzunun Cilde Faydaları!
Sağlık için sayısız faydalarının yanında kaya tuzu cildi güzelleştirerek cilt için de fayda sağlar.

Ölü Hücreleri Yok Eder: Hava kirliliği, ciltte biriken toksin maddeler zamanla cildimizi yorar ve mat bir görünüm sağlar. Kaya tuzu cildi temizler, ölü hücrelerden arındırır. Böylece daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz. Doğal cilt tabakasını korur.

Tuz Peeling’i İle Cildinizi Sıkılaştırın: Daha genç görünüm sağlayan bu şifalı tuz, cildi sıkılaştırır. Cildin deri dokusunu güçlendirir. Tuz peeling’i ile cilde masaj yapılması cildi temizler, tazeler, ölü hücreleri ortadan kaldırarak cildi yeniler.

İyi Bir Cilt Temizleyicisi: Mükemmel bir cilt temizleyicisidir. Cildinizin nefes alması ve gözeneklerin açılması için sabun gibi temizleyici olarak kullanılabilir. Cildi parlatır.

Cildi Nemlendirir: Özellikle eller veya ayaklar kaya tuzu ile ovalanırsa cilt kuruluğunu önler.

Kaya Tuzunun Saça Faydaları!
Kaya tuzu temizleme ve peeling özellikleri nedeniyle birçok şampuanın içine ilave edilerek kullanılabilir.

Saçlara Dolgunluk Kazandırır: Özellikle kadınlar saçlarının hacimli ve dolgun görünmesine özen gösterir. Bakımlı ve dolgun saçlar günlük hayatta dikkat çeker. Dolgun saçlar için kaya tuzu eşit miktarda bölünerek saça uygulanır. 20 yada 30 dakika sonra saçlar yıkanır. Bu şekilde saçlar hacim kazanacaktır.

Saçları Temizler: Saçlara dolgunluk kazandırmasının yanında saçları temizleyici özelliği de vardır. Saçları canlandırır, bakımlı bir görünüm kazandırır. Bunun için şampuanınıza bir çay kaşığı kaya tuzu karıştırın, bu karışımla saçınızı ovalayın ve artıkları temizlemek için soğuk su ile yıkayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...