11 Temmuz 2016 Pazartesi

Akciğerleri Temizleyen 6 Şifalı Bitki

Resim yazısı ekle


Akciğerlerimiz kanın tüm vücudumuza temiz oksijen dağıtımını sağlayan hayati bir organımızdır. Ve bu kadar büyük bir öneme sahip bu organımızı sigara, toz ve kirli hava ile yavaş yavaş zehirliyoruz. Hayatın sürdürülebilmesi ve sağlımız için oldukça önemli olan akciğerlerimizi koruyan gıdalar mevcuttur.

İşte, akciğerleri temizleyen bitkiler;

» Zencefil:

Zencefilin kuvvetli bir antioksidan özelliği bulunmakta ve akciğerlerimizi temizlemektedir. Bazı toksinleri, mukusu ve istenmeyen parçacıkları akciğerlerden atmaya yaramaktadır. Zencefili direk olarak yâda zencefil çayı şeklinde tüketmek akciğerlerimiz için oldukça sağlıklıdır.

» Sarımsak:

Kuvvetli bir antioksidan olan sarımsak, içeriğinde bulunan alisin kimyasalı sayesinde akciğerleri temizlemektedir.

» Okaliptüs:

Okaliptüs içeriğinde yağlar barındırır ve doğal bir antibiyotiktir. Okaliptüs içeriğinde bulunan bu uçucu yağlar, akciğer enfeksiyonlarına karşı faydalıdır, kan basıncını arttırarak kanın artmasını sağlamaktadır. Bu yağlar öksürük şuruplarında, boğaz pastillerinde kullanılmaktadır. Bronşit ve sinüzite için taze okaliptüs çayı kullanılmaktadır. Ayrıca okaliptüs buharını solumak öksürük ve bronşite karşı faydalıdır.

» Ekinezya:

Bu bitki öksürük ve soğuk algınlığına karşı tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Ekinezya kökleri çeşitli akciğer enfeksiyonlarında yardımcı olarak kullanılabilmektedir.

» Keçiboynuzu:

Keçiboynuzu özellikle sigara içenler için oldukça faydalı bir bitkidir. Bir litre su içerisinde 5 adet keçiboynuzu kaynatılır ve aç karna tüketilirse sigaranın verdiği zararı gidermeye faydalı olmaktadır.

» Ebegümeci:

Akciğerler üzerinde sigaranın etkilerini azaltmaya yarayan diğer bir bitkide ebegümecidir. Bir miktar ebegümecini suda bir müddet kaynattıktan 5 – 6 saat sonra aç karnına içilirse sigaranın akciğerler üzerinde bıraktığı etkiyi yavaşlatmaktadır. Tüm bunların haricinde bu bitki balgam sökmenize faydalıdır ve akciğer kanserini engellemektedir.

Alıntıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...