29 Kasım 2016 Salı

"Bela insanın diline bağlıdır!"



"Bela insanın diline bağlıdır!"
Şu yola girdiğimden itibaren kendimde ilk fark ettiğim şey günlük konuşma dilimizde yaptığımız yanlışlıklar olmuştu:) Halada alışkanlıktan ötürü yanlış ifadeler kullanırken yakalarsam dilimi ısırıyor kocaman bir İPTAL diyorum. ESTAĞFİRULLAH :)
Şu an bir paylaşım gördüm..
"Öyle bir dost edin ki kötü gün kapını çaldığında seninle beraber kapıya baksın?! "
Herkes bunun altına amin yazmış.
Bu bana göre hiç hoş bir temenni değil mesela..
Orada ilk etapta iyi dostlarınızın olması dikkat çekiyor ama altında resmen kötü güne davetiye çıkarıyorsunuz.
.
Daha önce Peygamber efendimizin yanlış dualarla ilgili bir uyarısını paylaşmıştım hatırlıyor musunuz?
Bir rivayete göre Hz Peygamber(as) hasta olan Hz Ali’yi sormaya gitmiş ve hangi dualar ettiğini sormuş o da Allah’tan sabır dilediğini söylemiştir
Bunun üzerine Hz Peygamber(as) “Musibetimde bana sabır ver demek yerine neden:
“Rabbena Atina…”
(Ya Rabbi! Bana dünyada da iyilik ver ahirette de iyilik ver) duasını okumuyorsun?” demiştir.
Ayrıca Hz Peygamber yanından geçerken “Ey Rabb’im! Senden sabır istiyorum” diye dua eden bir kişiye “Sen Allah’tan bela istemiş oldun; bunun yerine O’ndan sağlık ve âfiyet dile” buyurdular.


4 yorum:

  1. Ne güzel bir paylaşım bu şu saatte ne iyi geldi bana bunu okumak teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba birkaç gündür blogunuzu takip ediyorum ve gerçekten çok faydalı şeyler paylasiyorsunuz. Benim size danışmak istediğim bir sürü şey var. Öncelikle ben 15 Yaşındayım ve okul hayatım biraz sıkıntılı. Ortaokuldan liseye gectigimde ortama uyum sağlayamadım(çekingen olduğumu bildiğim icin imam hatipe gittim 30 kızdan birisiyle arkadaş olurum diye ama pek olmadı o:)) Yutkunma seslerim, bu yüzden yemek yiyememem , aç kalıp midemden gurultular gelmesi ve ağız kokusu olmasi, cozum olarak annem kolay tuketebilecegim ve tok tutan muzlu sütu cantama koydu ve ağiz kokusu icinde şeker aldık. Bunlar da (muz, süt, şeker emmek gaz yapıyormuş ) bagirsaklarimdan midemden sesler çıkarmaya sebep oldu. Ben ses cikmasindiye derste sürekli kendimi kasıp stres oldum ve bunlar da mide gazına sebep oluyormuş. Geğirik mide gazı normal gaz sürekli gelmeye başladı tuttuğum için değişik sesler çıkarıp yine insanlar yellendigimi sandilar.ben derste bütün dikkatimi bu seslere verdiğim için dersten de bir şey anlamaz oldum. Sınav olacağı zaman bilmediğim konuya çalışıp öyle sınava gidiyorum. Ama evde mümkün olduğunca okulda bir yerlere değmiş olan kitapları çıkarmıyorum çünkü sınıfta takıntılı gibi benimle arkadaş olmaya çalışan 1 kişi ve sınıfta enn nefret ettiğim o kisiden iğreniyorum .böyle bi hastalık da başladı nefret ettigim kişinin değdiği şeyden igreniyorum ve bu yüzden evde kitaplarını çıkarmakta çalışıyorum sınava okulda çalıştığım kadarıyla gidiyorum ve alabileceğimden daha dusuk not alıyorum. Mufredat bu sene değiştiği için internetten de konu anlatım bulamıyorum. Bu takıntı yuzunden ellerim de hep kanadı catladi. Elimi değdiğim igrendigim şeyden sonra elimi iki kere sabunla yıkayarak ellerim iyice kurudu kanadı yara oldu . Her şey domino taşı gibi birbirini götürüyor bu sorunları çozmek icin tavsiye verebilir misiniz ben bu sorunu 5-6 yakinima anlattım ama onlar da tam cozum bulamıyorlar . theta bilinç altı temizliği yazınizi okumuştum onu mu yaptırmalıyım sizce . Bazen kendimi çok acınacak çaresiz olarak görüyorum ve eğer duzelirsem de baska okula geçip yeni bi başlangıç yapmak istiyorum ne yapmalıyım???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım,
      Anladığım kadarıyla bir çok şeyi birbiriyle bağlantılı olarak takıntı haline getirmişsin. Uzman bir Psikiyatriden destek alsan çok daha iyi olur diye düşündüm.
      Ama yinede ben kendim neler yapabilirim dersen Blogta daha önce bahsettiğim Eft uygulamalarını yapabilirsin. Yada bilinçaltı olumlama çalışmalarını düzenli hiç ara vermeden 21 gün yapabilirsin.
      Sevgiler,

      Sil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...