3 Kasım 2016 Perşembe

Şamanlara göre 10 yaşam felsefesi



1- Bedenine saygılı ol.
Tüm ruhsal enerjine ev sahipliği yapan o bedene (ev) iyi bak ve ona saygı duy. Bedenin senin kabındır. Kab senin ruhunun olgunlaşmasını sağlar. Bir tırtılın kabuğu gibi; bir kelebeğe dönüşene kadar bir tırtılsın ve buna saygı duy...

2- Hatalar yok sadece dersler var.
Yaşam sana hatalar vermez. Yaşam sana dersler verir bu dersleri öğrenmek ve hayata geçirmek senin elinde. Unutma ruhun öğreniyor ve seçim yapıyor. Bu çok önemli bir seçim. İyi ve kötü arasında yapacağın bir seçim. Onun için hatalarından ders çıkarmalısın.

3- Sen maddeyi yaşayan bir maneviyatsın.
Sen bir ruhsun ve bir enerjisin. Algılarında bunu göremesen bile iç sesin sana doğru olduğunu söyleyecektir. Kendine ve ruhsal enerjine güven. Maddi güçler genellikle negatif enerjinin kaynağıdır. Manevi dünyaya ve enerjiye yönelmelisin.

4- Hayat bir sınavdır.
Gerçeği anladığında hayatın sadece bir anlık olduğunu da anlarsın. Bir bebek anne karnındayken tüm dünya o karnın içidir. O doğduğunda başka bir dünyanın olduğunu ve aslında anne rahminin geçici bir yer olduğunu anlar. Hayattayken sadece bu hayat varmış gibi düşünebilirsiniz. Ama burası da geçici bir yerdir. Hayat senin ruhsal sınavını vereceğin bir yerdir. Bunu asla aklından çıkarma.

5- Ders sen öğrenene kadar tekrar eder.
Bu neden benim başıma sürekli geliyor diyorsan bu dünyadaki amacın o dersi öğrenmektir. Ne zamanki dersi öğrenirsin yeni bir derse geçersin.

6- Hayat bir deneyimleme yeridir.
Kaderini sorgulama verilene şükret ve razı ol. Çünkü hayat bir öğrenme yeridir. Ruhsal gücümüz burada deneyimlemesi gereken dersleri öğreniyor.


7- Her şey senin yansımandır.
Bir arkadaşının huyundan mı nefret ediyorsun; sana kötü bir haberim var. Sadece yansımanı görüyorsun. Aynı huy sende de var ama açıkta değil belki zamanında bastırmış ve derinlere itmişsindir. Ama gerçek sevdiğin ve nefret ettiğin her şey ruhunun bir yansımasıdır.

8- En iyi an şu andır.
En iyi yer şu an içinde bulunduğun yerdir. En iyi an şu andır. Şimdiye ve bulunduğun yere odaklan. Çünkü tek gerçek şey budur.

9- Neyi düşünürsen onu hayatına koyarsın.
Düşüncelerin bir süre sonra yaşamın olur ve bunu fark ettiğinde değiştiremezsin. Onun için düşüncelerini yönetmeli ve onları pozitife çekmelisin.

10- Cevaplar seni kandırır.
Hayatın anlamını sorduğun zaman her kişi sana farklı bir cevap verecektir. Ama hayatın anlamı senin gördüğün ve kalbinde inandığın şeydir. O senin doğum amacındır. Kendi cevaplarını bulmalısın. Bunun için kendi içsel yolculuğuna başlamalı ve ruhsal enerji döngünü tamamlamalısın.


13 yorum:

  1. Keşke, bunları özümsesek, din diye bir sürü safsataya bulaşmasaydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al bendende o kadar

      Sil
    2. ÇOK HAKLISINIZ. NE YAZIK Kİ O "KEŞKELER" HAYATIMIZI ZİNDAN ETMEKTEN ÖTE BİR DEĞER VERMİYOR BİZLERE.

      AYRICA, DİN FAKTÖRLERİ, HANGİ İNANÇ TEMELİNDE OLURSA OLSUN, İNSANLARA HUZUR, MUTLULUK YERİNE GELECEK KORKU VE MUTSUZLUĞU GETİRMEKTE. NEDEN? ÇÜNKÜ:

      DİNLER, BİR UYUŞTURUCU GİBİDİR. NE KADAR ÇOK VERİRSENİZ O TOPLUMU O KADAR ÇOK UYUŞTURURSUNUZ! LENİN.

      Sil
    3. O da bir din başlığında yazıyor istersen orayı tercih edebilirsin.

      Sil
    4. Lenin değil Mao demiştir o lafı...

      Sil
  2. Çok cahilsin Salih Şamanizm de bir din sen farkında olmasanda ruhun bir inanca ihtiyaç duyuyor. Safsata dediklerine bulaşmak zorunda değilsin ama bilgi amaçlı da olsa okusan sana faydalı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ruhum niye inanç duymuyo kopolikomo

      Sil
  3. Dini gerektiği gibi yasayamiyoruz dine laf atıyoruz okudum çok güzel bir paylaşım ama yorumlar okuduğun şeyle ne alakası var onu anlayamadim

    YanıtlaSil
  4. Mutlak tek gerçek Allah'tır (Rab). O kendine varmak isteyen insana yol gösterir. O da güzel AHLAK dini İSLAM'dır. Yoksa kimse başı boş bırakılmamıştır. Hangi yaşamda ve inançta olsa da format aynı format: Kulluk ve verilenlerin değerini bilmek...Şaman dini de olsa bu değerler bir peygamberin insanlara ilettiği kutsal değerlerdir. Evveliyatı İSLAM sonrasında zamanla deforme olmuş ve adı Şamanizm olmuş. Bence bir de son indirilene son hali ile ALLAH ın indirdiğine bakmak lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şamanizm islamdan önce vardı. İslamiyet sonra geldi.

      Sil
  5. kılasık ttplum davranışı sergiliyorsunuz ya hep ya hiç .adamın biri peygamberimizinde örneklendirdiği hayatı bir kaç cümle ile anlattı diye bu dine laf atıyorsunuz .bu din uyuşturucu olamaz bu din hayattır ve hatta bütün dinlerin sigortasıdır bütün hayvanların sigortasıdır .dine zam yapanlardan alırsan bu dini yada indirim yapanlardan anlamsızlaşır anlamamanda normal.kelebek olman için sana sunulmuş bu tırtıllıktan hesaba çekileceksin.korkmasadece tercihlerinin hesabını vereceksin.hek eden uçacak yada çakılacak.yanlış yapmaktan korkma zulm etmekten haksızlık etmekten kork.bu dinede haksızlık etmeyin










    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...